Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Z Brozan se dvěma body. V závěru vyrovnával Presl

 
pondělí, 29. dubna 2019, 09:14

Nedělní střetnutí v Brozanech bylo hodně podobné tomu podzimnímu v Písku. Hosté smazali na konci jednogólovou ztrátu a v penaltovém rozstřelu získali plusový bod navíc. Dva body získali tentokrát Písečtí.

První minuty nabídly zajímavou podívanou. Na jedné straně pálil Roman Vávra, na té druhé Pavel Novotný. Gólově úspěšný byl ale jenom druhý jmenovaný, a tak se Brozany dostaly do rychlého vedení.

Z pohledu šancí patřila první půle celkově domácímu týmu, který mohl minimálně jednu branku ještě přidat. Jmenovitě to byl Ivan Šollar, jenž ze standardky jen těsně minul brankovou konstrukci. V závěrečných chvílích před odchodem do kabin měli fotbalisté od Otavy míč většinou ve svém držení, jenže v branku tento tlak nepřetavili.

Směrem do dalšího dějství byl velmi aktivní Chukwuma, který pro Brozany vykřesal hned dvě brankové naděje. Po té první Novotný svůj druhý přesný zásah nepřidal, pálil jen těsně mimo. V druhém případě z úhlu neuspěl sám Chukwuma. Stále to byli brozanští fotbalisté, kteří sice neměli jasnou převahu v držení míče, na šance to ale vyznívalo jasně pro ně. Na dvoubrankový rozdíl mohl zvýšit Bubeníček, i on si ale v zakončení nepočínal, jak by si přál.

V závěru už přebrali otěže Písečtí, kteří oživili hru čtyřnásobným střídáním. Antonín Presl se po rohovém kopu dostal k balónu na hranici vápna, odkud jej povedeným volejem poslal nezadržitelně do sítě. Penaltová loterie se pak dostala do šesté série, v níž o osudu utkání definitivně rozhodl opět Presl.

Milan Nousek ml., trenér Písku: „Jeli jsme k zápasu, který jsme chtěli určitě bodově zvládnout, díky tomu bychom si udrželi před domácími náskok v tabulce. Bohužel se nám nepovedl vstup do utkání. Domácí skórovali z první akce, když jsme si trestuhodně nepokryli jejich hráče, a ten nám dal gól hlavou. Po inkasování jsme byli aktivnější na míči a měli jsme ho více v držení, jenže to vše bez gólového efektu. Do druhého poločasu jsme chtěli zrychlit hru, celkově to rozhýbat, protože domácí hráli v dobrém obranném bloku. Chtěli jsme ten jejich val rozbít, což se nám zatím moc nedařilo. Až poté, co domácím ubývaly síly, jsme začali tlak stupňovat a vyrovnat. Penalty to už je loterie a naštěstí to kluci zvládli.“

Sokol Brozany – FC Písek 1:1 (1:0), penalty 4:5

Branky: 4. Novotný – 86. Presl. Rozhodčí: Pastyřík - Mudra, Šafránková. Delegát: Hnilička. Bez karet. Diváků: 150.

FC Písek: Toma – Benetka, Běloušek, Vacovský, Hanzlík – Presl, Vávra (74. Pecka), J. Held (65. Ulbrich), Voráček (62. Hrachovec) – Ratkovič (53. M. Held), Pinc.

Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Jan Škrle