Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Lomnice vyloupila Suchdol, vysoké venkovní výhry Hrdějovic a Hradiště

 
neděle, 14. dubna 2019, 17:46

Ve skupině D hraje všechno do karet první Olešnici, která vyhrála derby v Ledenicích. Její pronásledovatelé ztráceli a tak se náskok Havlova týmu rozrostl na čtyři body. Z lídrů v dalších skupinách zaváhal jen „céčku“ Kovářov. Ve šlágru kola remizoval na hřišti druhé Mladé Vožice 1:1. Střelecké kopačky nazul Marek Valach z Hradiště. Na drtivé výhře 7:2 u poslední Putimi se přičinil čtyřmi góly. Z venkovního vítězství o pět branek se těšily i Hrdějovice.

Sledované derby na hranicích

Ve skupině A vyhrála Kaplice v Dolním Dvořišti před výbornou návštěvou 230 diváků a udržela si postavení na čele tabulky. Za domácí pouze korigoval výsledek Tadeáš Zeman šest minut před závěrečným hvizdem rozhodčího. Druhý Velešín také vyhrál na půdě soupeře v Netolicích a má na lídra jednobodové manko. Plně bodoval i Sedlec se sousedem v tabulce Dřítní, svou střeleckou chuť opět prokázal nestárnoucí Václav Šindelář a rozšířil své konto o další dva góly. Utkání bylo hlavně ve druhé půli hodně ostré a rozhodčí v něm udělil celkem devět žlutých karet. Boršov nad Vltavou porazil v derby roudenskou rezervu a okupuje pěkné třetí místo. Dva góly zaznamenal Filip Pokorný. Kontakt s nimi drží Zlatá Koruna, která doma porazila Frymburk, hodně k jejich výhře pomohlo vyloučení Erika Koršaly v 68. minutě hry, toho domácí využili a přidali hostům, v do té doby celkem vyrovnaném utkání, ještě dva góly. Pěkně se rozstříleli Hrdějovičtí. Nasázeli Kamennému Újezdu, svému sousedovi v tabulce, na jeho trávníku šest gólů. Poslední Horní Planá se rozešla smírně bezgólovou plichtou s Loučovicemi a závěrečných osm minut dohrávala bez vyloučeného Luboše Schupplera.

Chelčice zůstávají na jaře bez bodu

Ve skupině B vedoucí mužstvo tabulky Westra Sousedovice zvítězilo nad oseckou rezervou a o dva body vede tabulku před Vacovem, který si napravil reputaci po prohře ve Stachách a na svém trávníku porazil prachatickou rezervu. O vývoji utkání bylo v podstatě rozhodnuto již v první pětačtyřicetiminutovce. Dvě trefy zaznamenal kapitán mužstva Filip Zitta. Hosté dohrávali zápas bez vyloučeného Davida Lachkoviče. Strunkovice svůj post neudržely, neboť prohrály ve Čkyni, kde se měnil trenér, dvoubrankovým rozdílem. Na jaře dobře hrající Sedlice uhrála bod ve Vlachově Březí, když skóre utkání srovnal šest minut před koncem Josef Němec. Sedličtí jsou v tabulce čtvrtí s dvoubodovou ztrátou na Strunkovice. Cehnice porazily o gól na jaře o záchranu srdnatě bojující Stachy gólem Vratka Debnára, který využil po dvou minutách přesilovku po vyloučení Pešla a de facto rozhodl o výsledku. Bělčice bezpečně porazily Volyni, když po vcelku herně vyrovnané první půli přidaly ve druhé tři góly a skóre bylo jasnou záležitostí domácích. Dvakrát se trefil Karel Hanzlík, z toho svou první branku zaznamenal z penalty. Poslední Chelčice doma o gól prohrály s Dražejovem, když skóre utkání korigoval čtrnáct minut před konce zápasu Jan Turek.

Hradiště se drží na vítězné vlně

Ve skupině C lídr Kovářov ve šlágru kola remizoval na hřišti druhé Mladé Vožice 1:1. Domácí vyhráli první poločas gólem šutéra Tomáše Kukly, za hosty vyrovnala po deseti minutách druhé půle exmilevská posila Miroslav Suchan. Ve vyrovnaném utkání již do konce zápasu řádný gól napadl a hosté si z něj odvezli zlatý bod. Právě ten jim zajišťuje tříbodový náskok na čele. Tohoto nerozhodného výsledku využily Větrovy a díky výhře v Klukách a dostaly se na druhé místo tabulky. Mladá Vožice klesla na třetí místo. Na ni se tlačí na jaře výborné Chyšky a do pořadí na čelních místech začalo promlouvat i Hradiště. Chyšky porazily doma nebezpečné Mirovice a hlavně díky dvěma trefám Václava Kosíka vcelku v pohodě dokráčely k tříbrankovému vítězství. Hradiště vyhrálo v Putimi zcela suverénně, když o zápasu rozhodl již první poločas. Střelcem utkání byl Marek Valach, který v průběhu dvaatřiceti minut první půle zatížil konto putimského gólmana Tomáše Vlacha čtyřmi góly. Sepekov konečně zabral a uhrál na jaře alespoň první bod. Remizoval v derby s Božeticemi před pěknou diváckou kulisou v chladném sobotním odpoledni. Na vedoucí gól domácích odpověděli dvěma gól hosté. Plichtu stanovil Martin Tupý gólem dvanáct minut před koncem zápasu. Řepeč-Opařany po výhře v minulém kole v Božeticích přivezla opět zlatý bod ze hřiště Chotovin a hodně si pomohla v boji o záchranu soutěže. Utkání dvou ohrožených mužstev, která také potřebují body jako sůl, remizovala předposlední Králova Lhota doma s Dolním Bukovskem. Pro domácí je to samozřejmě velká ztráta. Hosté se ujali vedení ve druhém poločasu a za domácí zachraňoval bod čtyři minuty před koncem zápasu Lukáš Markvart.

Lomnice získala první body se Suchdolem

Ve skupině D zabodoval lídr tabulky i napočtvrté přesvědčivě v Ledenicích a získal na svého největšího pronásledovatele ze Suchdola nad Lužnicí již čtyřbodový náskok. Dva góly vítězů zaznamenal Michal Hanzal. V zápase bylo rozhodčím uděleno osm žlutých karet (po čtyřech na každé straně). Suchdolský Sokol totiž doma odevzdal všechny body Lomnici nad Lužnicí. O jediný gól se postaral Vojtěch Glaser devět minut před konečným hvizdem rozhodčího. Třeboňská rezerva prokazuje rapidní zlepšení, tentokrát porazila Kardašovu Řečici hokejovým skóre 5:3. Za domácí zaznamenal dvě trefy Martin Průcha (skóroval i za A-tým s Lomem) a další dva góly padly zásluhou Romana Diviše (z toho jeden proměněním pokutového kopu). Naplno zabodovala Nová Bystřice, která doma porazila třetí Třebětice. Dvěma brankami se o vítězství zasloužil David Frühauf. Novobystřičtí jsou sice stále poslední, ale jejich bodová ztráta na mužstvo z Dobré Vody je již pouze jednobodová. Právě Dobrá Voda, loni ještě účastník A třídy, se letos neskutečně výsledkově trápí. Nezvládla ani domácí duel se Slavonicemi. Řada letních odchodů vykonala své. Nováček z Mladého remizoval s dalším nováčkem ze Studené a diváci v tomto utkání gól neviděli.


VÝSLEDKY 17. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

SK Sedlec – TJ Dříteň 4:1 (2:0)
Branky: 44. a 65. Šindelář, 32. Zíka, 75. Bláha – 86. Tom. Kovařík. Rozhodčí: M. Mráz – Pánek, Pileček. ŽK: 2:7 (Zíka, Kučera – Marek Kovařík, Tom. Kovařík, Strapáč, Pajer, Jos. Moudrý, Bláha, Ond. Moudrý). Diváků: 50.

FK Dolní Dvořiště – FK Spartak Kaplice 1:3 (0:1)
Branky: 84. Zeman – 30. a 58. Urazil, 76. (pen.) Gondek. Rozhodčí: Šíma – Kocina, Kemény. ŽK: 2:0 (Šrefl, Zeman). Diváků: 230.

TJ Smrčina Horní Planá – Vltavan Loučovice 0:0
Rozhodčí: Syrovátka – Talíř, Marek. DFA: Kučera. ŽK: 2:1 (Komžák, Kostínek – Koutský). ČK: 1:0 (82. Schuppler). Diváků: 50.

1.FC Netolice – FC Velešín 2:3 (1:2)
Branky: 27. Jirkovský, 55. Dvořák – 30. Šálek, 33. Fišer, 60. Grznárik. Rozhodčí: Bumba – Rous, Neumann. ŽK: 1:4 (Rokůsek – Špát, Grznárik, K. Zatloukal, Zimek). Diváků: 100.

SK Zlatá Koruna – FC Šumava Frymburk 3:0 (1:0)
Branky: 35. Sláma, 75. Rapčan, 79. Rychtář. Rozhodčí: Hnilička – Hošek, Janda. ŽK: 1:1 (Štěpánek – Duš. Račák). ŽK: 0:1 (68. Koršala). Diváků: 80.

Sokol Kamenný Újezd – TJ Slavoj Hrdějovice 1:6 (0:4)
Branky: 84. Filip – 25. (pen.), 44. Mir. Studnička, 15. Miklík, 29. Ridvan, 79. Filípek, 90. Kukačka. Rozhodčí: Talíř – Syrovátka, Zevl. ŽK: 6:1 (Soukup 2, Stegbauer, Valenta, Sládek, Průdek – Filípek). Diváků: 111.

FK Boršov nad Vltavou – Malše Roudné B 4:1 (1:0)
Branky: 17. a 65. Pokorný, 47. Čutka, 76. Řežáb – 77. Vopelka. Rozhodčí: Kocina – Šíma, Skvašík. ŽK: 0:2 (Lochman, Mich. Rezek). Diváků: 100.


SKUPINA B

FC Westra Sousedovice – TJ Osek B 2:0 (1:0)
Branky: 21. Milan Glazunov, 58. Duda. Rozhodčí: Ambrožová – Ovčáček, Hodánek. Bez karet. Diváků: 90.

SK Vacov – FK Tatran Prachatice B 3:1 (3:0)
Branky: 12. a 27. Zitta, 2. G. Bujok – 73. Had. Rozhodčí: Kadlec – Crkva, Zloch. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 2:2 (G. Bujok, D. Vítovec – Lachkovič 2). ČK: 0:1 (68. Lachkovič). Diváků: 60.

FK Chelčice – TJ Dražejov 1:2 (0:2)
Branky: 76. Turek – 23. Hrčka, 42. Zámečník. Rozhodčí: Pánek – M. Mráz, Hodánek. DFA: Kučera. ŽK: 3:4 (Lad. Benedikt, Křenek, Tesař – Pojsl, Hrčka, Brázda, Poláček). Diváků: 65.

SK Čkyně – TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí 2:0 (1:0)
Branky: 5. Pešek, 51. Kasal. Rozhodčí: Crkva – Kadlec, Trněný. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 4:3 (Vá. Turek, Gerold, Pešek, Král – Pravda, Pánik, Dvořák). Diváků: 60.

Sokol Bělčice – SK Slavoj Volyně 5:1 (2:1)
Branky: 32. (pen.) a 43. Hanzlík, 48. Houda, 68. Mack (vlastní), 90. Zeman – 4. Malina. Rozhodčí: Bartůněk – Studený, Ond. Novotný. ŽK: 4:4 (Ráž, Páca, Cibulka, Lad. Mach – Slavík 2, Myslivec, Pat. Gašpar). ŽK: 0:2 (66. Slavík, 89. Mack). Diváků: 80.

Sokol Cehnice – Sokol Stachy 2:1 (1:1)
Branky: 30. Krejsa, 69. Debnár – 16. Záleský. Rozhodčí: Tupý – Landík, Mondek. ŽK: 1:6 (Frčka – Pešl 2, Klose, Hovorka, Lukeš, Záleský). ČK: 0:1 (67. Pešl). Diváků: 50.

FC Vlachovo Březí – Sokol Sedlice 1:1 (1:0)
Branky: 27. Daniel – 84. Němec. Rozhodčí: Krejník – Hučík, Trněný. ŽK: 3:2 (Martínek, Kužvart, Hubáček – Čabrádek, Hrouda). Diváků: 88.


SKUPINA C

1.FC Boston Kluky – SK KAVAS Větrovy 2:4 (1:3)
Branky: 44. M. Němec, 69. Voj. Košatka – 4. a 17. Cába, 12. a 54. Petr Klejna. Rozhodčí: Prinz – Vejčík, Záhorský. ŽK: 2:1 (J. Košatka, M. Němec – Trnka). Diváků: 56.

Sokol Chotoviny – FK Řepeč-Opařany 0:0
Rozhodčí: R. Šťastný – Černý, Třešňák. ŽK: 5:5 (Pavlíček, Bondarev, Mendel, Plecitý, M. Kromka – Mir. Novák, Petr Koktan, Oczka, Mich. Koktan, Vlk). Diváků: 50.

Sokol Mladá Vožice – TJ ZD Kovářov 1:1 (1:0)
Branky: 25. T. Kukla – 56. Mir. Suchan. Rozhodčí: Kovařík – Zabilka, Fiala. DFA: Albrecht. ŽK: 3:3 (T. Kukla, Petr Kukla, Smetana – M. Faukner, L. Holub ml., Mir. Suchan). Diváků: 200.

Sokol Putim – TJ Hradiště 2:7 (0:5)
Branky: 51. Milan Nousek, 90. (pen.) Jar. Kačírek – 10., 35., 37., 42. Marek Valach, 10. L. Pichlík, 86. Čarek, 89. Hubička. Rozhodčí: Hladík – Křížek, Matura. ŽK: 1:2 (Jan Kačírek – Výrostek, D. Pichlík). Diváků: 75.

Sokol Sepekov – TJ Božetice 2:2 (1:0)
Branky: 32. Matěj Kotrba, 78. Tupý – 56. Čanda, 63. Pinc. Rozhodčí: Schwarz – Mir. Pečenka, Smola. ŽK: 3:4 (Bolek, M. Novák, Voj. Doubek – Čanda, Jos. Fara, Fr. Horek, Zeman). Diváků: 135.

FC Chyšky – SK Mirovice 3:0 (2:0)
Branky: 26. a 84. V. Kosík, 15. Jiří Barda. Rozhodčí: Picka – Zabilka, Hrušková. ŽK: 2:0 (R. Vačlena, Janouch). Diváků: 60.

TJ Králova Lhota – TJ Dolní Bukovsko 1:1 (0:0)
Branky: 86. Markvart – 52. Venčovský. Rozhodčí: Frček – M. Mráz, Tanáč. DFA: Řezáč. ŽK: 1:2 (Tvrzský – Jos. Cihla, O. Malecha). Diváků: 30.


SKUPINA D

TJ Jiskra Nová Bystřice – FK Sokol Třebětice 3:1 (2:1)
Branky: 23. (pen.) a 84. Frühauf, 42. Kuchař – 18. Kühtreiber. Rozhodčí: Klimeš – R. Novák, Janák. ŽK: 2:1 (Schramhauser, Kuchař – Šťastný). Diváků: 80.

Sokol Suchdol nad Luž. – TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí 0:1 (0:0)
Branky: 81. Glaser. Rozhodčí: Svoboda – Blažek., Kořínek. DFA: Pípal. ŽK: 2:3 (Černoch, Mich. Rácik – Glaser, Kabele, Leiš). Diváků: 120.

Slavoj Ledenice – TJ Sokol Olešnice 1:4 (1:1)
Branky: 9. Winkler – 51. a 90+1. Hanzal, 7. Brousek, 53. Koktavý. Rozhodčí: Vican ml. – Saidl, Feitl. ŽK: 4:4 (Volf, Fencl, Pat. Svoboda, Kadlec – Drtina, Syrovátka, Buřič, Koktavý). Diváků: 100.

Jiskra Třeboň B – FK Kardašova Řečice 1922 5:3 (4:1)
Branky: 11. a 18. Průcha, 43. a 80. (pen.) Diviš, 35. Matoušek – 20. (pen.) Jánošík, 83. Kupka, 86. Šergl. Rozhodčí: Juráň – Ernst, Filo. ŽK: 1:3 (Kučera – Tajml, Jánošík, Kupka). Diváků: 80.

SK Dobrá Voda – Sokol Slavonice 1:2 (1:1)
Branky: 32. Choboda – 21. V. Balík, 51. Trávníček.
Rozhodčí: Pícha – Křížek, Brom. ŽK: 2:1 (Šedivý, Choboda – Voj. Balík). Diváků: 35.

SK Mladé – FK Studená 0:0
Rozhodčí: Čarek – Landík, Hora. Bez karet. Diváků: 50.

Lokomotiva České Velenice – volno

 
 
Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Michaela Vrábková