Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Domácí exhibice Borovan. Vyslužilová zakopla penaltu, faul to nebyl, řekla sudímu

 
čtvrtek, 4. dubna 2019, 10:16

Do prvního domácího zápasu v jarní části sezony nastoupily borovanské hráčky v nových dresech a chtěly dosáhnout i na první body. Do utkání mohli domácí trenéři počítat s Benedovou, která se vrátila na trávník po mateřských povinnostech, a do zápasu nastoupila i Eliška Kršíková po přestupu z Lišova.

Úvod zápasu byl poznamenán nepřesnostmi na obou stranách. Oba týmy se spíše hledaly. Domácí hráčky se před pěknou návštěvou rozkoukaly dříve a přišly šance i branky. V 7. minutě se poprvé v zápase domácí diváci radovali z gólu. Po pěkném centru Hurdálkové do vápna se prosadila Vonková - 1:0. Už za tři minuty Benedová našla volnou Jandovou a po její střele domácí vedli 2:0. Za dvě minuty se Michálková pokoušela ohrozit hostující branku střelou na hranici vápna, míč šel však vedle tyče. V 17. minutě se na výlet vydala stoperka Vyslužilová, hosté jí nechali dojít až k vápnu a její střelu tečovala šikovně Vonková a domácí vedli už 3:0.

Hostující hráčky poprvé zahrozily až ve 22. minutě, střela Králíkové šla nad branku Zemanové. Za dvě minuty byla ve vápně hostí faulována Vonková a následný pokutový kop Vyslužilová bezpečně proměnila – 4:0. O minutu později obešla na pravé straně tři hráčky hostí Kršíková a její centr přesně zužitkovala Michálková – 5:0. Do dalších příležitostí se dostali po dobrých kombinačních akcích nebo chybách obrany Vonková, Jandová, Benedová, Kršíková i Michálková, ale branka jako by byla nadále zakletá. Ve 43. minutě se pěknou střelou z poza vápna prezentovala hostující Petrnoušková, Zemanová byla na místě.

Sportovní gesto, odmítla hattrick

Ve 45. minutě odpískal rozhodčí pokutový kop ve vápně hostí na Vyslužilovou, ta se jej rozhodla sama zahrávat a v duchu fair – play míč poslala mimo branku s vysvětlením, že k faulu nedošlo. Tím také skončil první poločas.

Druhé dějství se odehrávalo převážně na polovině hostí a bylo jen otázkou času, kdy přijdou další branky. Ve 48. minutě přidala Jandová další branku po spolupráci s Michálkovou – 6:0, následně v 54. minutě prošla Michálková až před Kyriánovou, ale trefila jen tyč, ale o minutu později už Vonková mířila přesně -7:0.

Další šance Vyslužilové a Kršíkové skončili nad brankou, hosté měli naopak v 62 minutě výhodu nepřímého kopu po malé domů, Králíková mířila ale nepřesně. Hostující hráčky se dočkali čestného úspěchu v 67. minutě. Bláhová poslala míč za obranu na nabíhající Pečenou a ta své sólo zakončila s přehledem – 7:1.

Domácí diváci hnali hráčky za dalšími brankami a dočkali se. Vyslužilová využila nedorozumění v obraně hostí a sólový únik zakončila s přehledem – 8:1 a Michálková v 85. minutě po kombinaci s Vyslužilovou stanovila konečnou podobu výsledku na 9:1. Za zmínku stojí ještě pěkná střela hostující Vlkové z 30 metrů v 87. minutě, Zemanová byla na místě a tak se po závěrečném hvizdu po zásluze radovali domácí z plného bodového zisku.

TJ Calofrig Borovany – TJ Platan Protivín 9:1 (5:0)

Branky: Vonková 3, Jandová 2, Vyslužilová 2, Michálková 2 – Pečená.

Borovany: Zemanová - Gregorová, Hurdálková, Jandová, Benedová, Fürstová, Tichá, Vyslužilová, Kováčová, Michálková, Vonková, Kršíková, Kunová.

Protivín: Kyriánová - Ambrožová, Bělešová, Doubková, Králíková, Pečená, Petrnoušková, Viktorová, Bláhová, Mikulenková, Vlková, Sochová, Tenklová.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Calofrig Borovany