Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lažiště neodmítlo posun na špici A třídy. Nad T. Sviny vyhrálo po boji 2:1

 
úterý, 2. dubna 2019, 09:19

V 15. kole I. A třídy, skupiny A, přivítali domácí Lažiště doposud nejlepší celek na hřištích soupeřů Trhové Sviny. Oba týmy vyznávají ofenzivní hru, tak se dala očekávat gólová přestřelka. Nakonec opak byl pravdou. Hrálo se sice zajímavé a bojovné utkání, ale s minimem šancí na obou stranách. A tak zápas rozhodly dvě povedené standardky domácích.

Utkání začalo oboustranně opatrně. Nikdo nechtěl udělat chybu, tak v první pětiminutovce stojí za zmínku pouze dva rohové kopy hostujícího mužstva. Domácí se poprvé dostali k ohrožení hostující branky až v 6. minutě, kdy po nedorozumění trhosvinské obrany odkopl Popovič na poslední chvíli míč pouze na nohu Vokatého, který volejem z 35 metrů levačkou přehodil krom brankáře i jeho opuštěnou branku.

V 11. minutě se pěknou střelou prezentoval na opačné straně Brůha, ale ta byla asi o metr vyšší, než by si hostující středopolař představoval. Ve 14. minutě ztratil balon na vlastní polovině Bednár, čehož využil Kodras, ale střelou na bližší tyč si na Vašuru nepřišel. Hosté byli v této části hry aktivnější, ale vážnější šanci si nevytvořili.

Dvě gólové "hlavičky" domácích

Ve 22. minutě rozehrával Volmut rohový kop, na jeho centr na bližší tyč si naskočil volný Vokatý a tvrdou hlavičkou pod břevno nedal Popovičovi šanci. Hned za minutu mohlo být srovnáno. Po pravé straně utekl Macák, ale jeho střela těsně minula Vašurovu pravou tyč. Konec poločasu patřil domácím. Ve 35. minutě poslal Linhart přesný pas na Jak. Rauschera, ten se uvolnil, aby jeho následný střílený centr proletěl netečován kolem několika hráčů malým vápnem. V 42. minutě mohli domácí svůj náskok navýšit. Jar. Rauscher vyslal na levé straně na zteč Vokatého, který poslal centr do vápna. Sedláček ho hezky pustil na lépe postaveného Volmuta, ale ten asi z 10 metrů těsně minul branku Popoviče. To bylo v první půli vše.

Do druhé půle nastupovali hosté s vědomím, že se musí více tlačit před branku, aby se jim podařilo vyrovnat. V 55. minutě zahrával na polovině hřiště Perfoll trestný kop. Přesně našel hlavu Gažáka, který sklepl míč na úplně volného Koláře, ale ten těžký skákavý balon netrefil ideálně a přestřelil. Pak byli zase aktivnější domácí a přitlačili hosty na jejich polovinu, leč bez brankového efektu a větší příležitosti. Hosté hrozili rychlými brejky. V 68. minutě ztratil na polovině hřiště míč Jak. Rauscher, Kodras našel Koláře, který nepovedeným centrem trefil za přispění Vašury břevno domácí svatyně. V 75. minutě se domácí radovali podruhé. A opět to bylo po rohovém kopu Volmuta. Tentokrát našel volného Jak. Rauschera, jehož hlavičku srazil stehnem do vlastní branky Valut.

Od vyrovnání zastavilo hosty břevno

Od této chvilky se domácí zbytečně zatáhli do obrany, čehož hosté využili a přitlačili Lažišťské na vlastní polovinu. V 84. minutě po pěkné akci hosté snížili. Kodras poslal do uličky Macáka, který přesně našel na pravé straně volného Koláře a ten přehodil padajícího Vašuru střelou na zadní tyč. To hosty ještě více povzbudilo a v 86. minutě mohli po rohu vyrovnat. Odražený balon se dostal k volnému Kodrasovi, který dělovkou trefil břevno domácí branky. Od břevna se balon odrazil těsně před brankovou čáru, kde ho domácí obrana odklidila do bezpečí. V nervózním závěru si domácí kouskováním hry vítězství již pohlídali.

Hosté se v Lažišti představili jako velmi kvalitní tým. Pohyb jejich mladých hráčů dělal domácím velké problémy. Navíc byli velmi silní na balonu a nepřicházeli o něj zbytečnými chybami a nepřesnostmi. Průběhu hry by asi více odpovídala remíza, ale rozhodly dvě standardky, kdy si hosté nepohlídali hlavičkující domácí hráče. U hostů vynikali ofenzivní hráči. Zejména Brůha a Kodras v záloze a nebezpeční byli také oba útočníci. U domácích je potřeba pochválit zejména celou obranou řadu v čele se stopery Bízkem a Albertem, doplňovanou defenzivním záložníkem Mackem. Byť hosté mají směrem dopředu opravdu kvalitní hráče, tak je domácí obrana do vážnějších šancí nepouštěla.

Vítězstvím se domácí dostali na čelo tabulku, což budou chtít příští týden potvrdit v derby ve Vimperku. Trhosvinští hostí Vodňany, kde budou chtít urvat první jarní vítězství. Mužstvo na to určitě mají.

FK Lažiště – Spartak Trhové Sviny 2:1 (1:0)

Branky: 22. Vokatý, 75. vlastní – 84. Kolář. Rozhodčí: Brom – Průchová, Hučík. ŽK: 4:4 (Macek, Albert, Vokatý, Jak. Rauscher – Hruška, Perfoll, Chromčák, Kolář). Diváků: 110.

Lažiště: O. Vašura – Bednár, Bízek, Albert, Jar. Rauscher (69. Hojdekr) – Jak. Rauscher, Macek, Volmut, Sedláček – Vokatý (82. Ostadál), Linhart (74. Hrbek). Trenér Raušer.

T. Sviny: Popovič – Valut, Tomek, M. Chromčák, Perfoll (76. Pavel) – Kolář, Hruška, Brůha, Kodras – Macák, Gažák (82. Novák). Trenér Písko.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle