Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

VIDEO: Derby exdivizních týmů rozhodl Jankov v prvním dějství

 
úterý, 26. března 2019, 10:11

Nedělní program 18. kola krajského přeboru nabídl mimo jiné okresní derby dvou exdivizních týmů. Jankov v něm v domácí Precis aréně díky dvěma vstřeleným gólům v prvním poločasu porazil Roudné 2:0. Bylo to jediné vítězství domácího celku v tomto kole! Roudné se po druhé porážce v řadě propadlo na samé dno hodně vyrovnané tabulky.

Úvod utkání obstarala minuta ticha za nedávno zesnulého Jana Bürgera, jednoho ze zakládajících členů SK Jankov. Ovšem po smutečním úvodu bylo v Precis aréně zanedlouho veselo. Téměř čtyři stovky diváků se prvního gólu dočkalo již v 7.minutě.

Domácí měli výhodu rohového kopu. Kollárův centrovaný balón se odrazil k Petru Klímovi a ten ho napálil pod břevno - 1:0. O tři minuty později pálil z hranice vápna Roudenský Kodras, avšak Komárkovu branku zhruba o metr minul. Po čtvrthodině hry střílel o dost přesněji Hála, dokonce trefil i zařízení, jenže Komárek se blýskl dobrým zákrokem a Hálovu povedenou střelu vyrazil.

Ve vyrovnaném střetnutí přišla další gólová příležitost v 26.minutě, kdy Maršán vyzval ke skórování Kočera, ten však v zakončení přeloboval nejen vyběhnuvšího Hřebejka, ale také i hostující branku. V 36.minutě jásala Precis aréna podruhé. Jankovští předvedli ukázkový protiútok, Kollár vysunul Klímu, ten přihrál do pokutového území a František Lošek, jenž se z pozice stopera vydal na útočný výlet, nedal Hřebejkovi šanci - 2:0.

Poločasový stav se nezměnil

Dvoubrankové poločasové skóre bývá zrádné, jenže tým Jankova se s tím popasoval skvěle. Roudnému za druhý poločas dovolil pouze jedinou šanci, byť nemalou. Píša využil otevřeného středu obrany, obdržel pěknou přihrávku a řítil se do velké šance. Vracející se Lošek však stačil do jeho střely vložit svou kopačku a balón srazil na rohový kop. O minutu později to na druhé straně zkoušel technicky, avšak nepřesně, navrátilec do sestavy Patrik Sedlic.

Ve zbytku utkání byla k vidění marná snaha Malšanů o zkorigování výsledku a také několik slibně vypadajících protiútoků Jankova, které ovšem nebyly dotáhnuty do gólového úspěchu. Častá střídání a několik žlutých karet závěr zápasu rozkouskovaly natolik, že se z fotbalového pohledu nestalo už nic. Nicméně Jankovu to vadilo pramálo, jelikož z prestižního derby bral důležité tři body.

SK Jankov – TJ Malše Roudné 2:0 (2:0)

Branky: 7. Klíma, 36. Lošek. Rozhodčí: Havlík - Reisner, Vican. Delegát: Pečenka. ŽK: 3:6 (Lošek, Fajtl, Bürger - Kadlec, Otepka M., Hřebejk, Píša, Zachař, Kodras). Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:7. Rohy: 5:5. Diváci: 388.

SK Jankov: Komárek - Fajtl, Lošek, Honner, Popelka - Maršán, Kollár - Kočer (83. Rytíř), Šebelka (80. Bürger), Klíma (90. Hüttner) – Sedlic. Trenér Petr Kadlec.

Roudné: Hřebejk - Kodras, M. Otepka, Zachař, Zíka (81. Kořínek) - Škoda, O. Otepka (57. Goretki), Hála, Kadlec, Samek (57. Neckář) – Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Nejlepší hráči: celý tým – Hála.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kočerová
 


 
Reklama