Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Stíhání lídra zahájily Katovice výhrou v Roudném

sobota, 16. března 2019, 15:57

Fotbalový rok 2019 otevíral v krajských soutěžích duel u Malše. Ten druhý v Protivíně byl pro nezpůsobilý terén odložen. Roudné hostilo druhé Katovice a utkání slibovalo atraktivní podívanou.

Domácí trenér Tomášek postrádal hned několik hráčů, citelně mu scházeli distancovaní Hála s Cahynou. Katovičtí přijeli v kompletní sestavě, v přípravě vyhrávali, co se dalo, a hodlali Roudenským oplatit podzimní porážku 2:3.

První velkou možnost měli domácí, nastřelili břevno, ale postupně začali přebírat taktovku Katovičtí. Udeřili ve 20. minutě, po průniku Uhera zakončoval zblízka Miklas. Hosté stále častěji pronikali do nejisté domácí obrany a druhého úspěchu se dočkali po půl hodině. Malšané nedokázali po rohu odkopnout míč do bezpečí a Požárek trestal – 0:2.

Domácí vypadli ze hry, vypadalo to, že hosté kontrolují hru. Jiskřičku naděje vykřesali Roudenští v závěru poločasu, kdy katovická obrana zapomněla na Škodu, jenž se po Otepkově centru ocitl zcela sám na druhé straně velkého vápna a s přehledem snížil.

Malše po přestávce ožila a nastěhovala se na polovinu Katovic. Jedinečnou možnost na vyrovnání měl v 55. minutě po hrubé chybě hostující obrany Samek, ale netrefil prázdnou branku. V 63. minutě obral Samek o míč jednoho ze zadáků, naservíroval míč před branku, ale zblízka dorážející Píša zakončil jen do tyče.

Nedáš - dostaneš

Katovice dvě obrovské šance domácích přežily a samy udeřily v 69. minutě po brejku. Požárek se řítil sám na Hřebejka a zkušeně zakončil nad k zemi padajícím brankářem. Roudné se snažilo o korekci skóre, ale výborného Švehlu už nepřekonalo. Hosté měli ještě několik nebezpečných protiútoků do otevřené obrany, ale netáhli je do konce.

Trenér Katovic Roman Malý ocenil kvalitu hrací plochy. „Nejprve musím říct, že se hrálo na perfektním hřišti. Nám se nepovedl začátek, nemohli jsme se dostat do tempa, bylo to bez pohybu. Roudné na nás vlétlo, ale ustáli jsme to a podařilo se nám dát dva góly. Myslím, že máme natolik zkušené mužstvo, aby si vedení 2:0 pohlídalo. Ale zbytečně jsme si nechali dát laciný gól a tím pádem byl druhý poločas otevřený a vyhecovaný. Roudné toho chtělo využít, ale zaplaťpánbu jsme jeho šance přečkali a dali na 3:1. Mohlo to skončit všelijak, bylo to vydřené vítězství. Předpokládali jsme to, domácí hrají o záchranu a potřebují každý bod. Hrajeme o čelo, chtěli jsme tu naplno bodovat a to se nám povedlo, i když byl to těžký zápas.“

Roudenský kormidelník Marcel Tomášek žehral na zmařené příležitosti, kdy jeho tým sahal po vyrovnání. „Vypracovali jsme si tutové šance, ale bohužel jsme ani jednu neproměnili. Když netrefíme z velkého vápna prázdnou branku, tak nemůžeme bodovat. Soupeř nás potrestal o pět minut později třetím gólem. Na první zápas byl náš výkon solidní, bohužel bolestí byla produktivita, protože proti tak kvalitnímu soupeři, který má vepředu zabijáckou dvojici, se takové příležitosti musí proměňovat.“

Malše Roudné – SK Otava Katovice 1:3 (1:2)

Branky: 37. Škoda – 20. Miklas, 33. a 69. Požárek. Rozhodčí: Přibyl - Polák, Kotalík. Delegát: Brož. ŽK: 5:3 (Píša, J. Vogl, O. Otepka, Kadlec, Zachař – Chylík, Tušer, Hajdušek). Diváků: 150.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Zachař, J. Vogl (77. Tibitanzl), Zíka (57. Neckář) – Samek, Kořínek (71. Goretki), Kadlec, Škoda – O. Otepka – Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Katovice: Švehla – Cibulka, Hajdušek, Janoch, Chylík – Miklas (75. Zoubek), Kagui, Tušer, Repa (71. Horejš) – Uher, Požárek (89. Hromíř). Trenér Roman Malý.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Tibitanzl