Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Milan Šíma opouští web Jihočeského fotbalu. Díky za spolupráci!

 
čtvrtek, 14. března 2019, 12:25

Dlouholetý redaktor a duše portálu Jihočeský fotbal opouští nadobro redakci nejsledovanějšího sportovního webu v kraji. Těsně před startem jarních soutěží se rozhodl úplně odejít z redakce. Nejedná se prý o nárazové rozhodnutí, Milan Šíma, který byl u jeho začátků v roce 2005 a byl mu věrný celých 13 let, se o něm rozhodoval delší dobu.

„Dlouho jsem o tom přemýšlel, pár nocí jsem i nespal. A když, tak se mi o tom i zdálo. Ale nejde to, už to nejsem já jako na začátku. Už nestačím, vymizely nápady, chuť se zlepšovat,“ uvedl hlavní důvody. Ač sužován nemocemi, vždy se snažil zajistit chod portálu.

V 67 letech vycítil, že je čas předat redaktorskou štafetu někomu jinému. Poslední dobou už sice po fotbalech nejezdil, ale u počítače proseděl víkend co víkend. Obětavě, z lásky k fotbalu, aniž by to druzí ocenili... „Vybudoval jsi ohromnou věc a potřebuješ zase někoho, kdo by tě nebrzdil a táhnul to s tebou dopředu. Věřím, že brzy najdeš někoho sobě rovného, kdo s tebou udrží krok,“ vzkázal Michalu Průchovi.

Za celou redakci přejeme Milanovi hlavně pevné zdraví, a aby ho pes Rocky tahal ven na čerstvý vzduch čím dál častěji. „Bylo to neskutečných 13 let. Díky za všechno,“ popřál mu Průcha.

Pomohou samotné kluby?!

Najít náhradu nebude vůbec jednoduché. Ztráta klíčové osoby se samozřejmě dotkne aktuálního zpravodajství. Hlavní zprávy z víkendových zápasů se budou podávat čtenářům v nedělních sumářích. „O větší spolupráci chceme požádat kluby divize a krajského přeboru, které jsme dosud poctivě obvolávali. Věřím, že u nich nebude problém poslat nám e-mailem či formou sms krátké info z domácího zápasu. Některá mužstva už tak činila i během podzimu,“ sdělil Průcha ke změnám před jarní sezonou. Kluby mohou zasílat i podrobné reportáže z jejich mistrovských zápasů, které budou zveřejněny  vždy na začátku týdne.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama