Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo opět udeřilo v 15. minutě a zdolalo Prostějov!

 
sobota, 9. března 2019, 16:59

Ve druhém jarním utkání fotbalisté Dynama opět udeřili v 15. minutě a stejně jako ve Vlašimi zvítězili 1:0. Tentokrát rozhodl Jiří Kladrubský z penalty. Těžký boj na Hané černobílí zvládli a nadále jsou na čele FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Za týden hostí Horejšovi svěřenci doma Brno.

Na půdě Prostějova nastoupili černobílí ve stejné sestavě jako v zahajovacím duelu jara ve Vlašimi. V základní jedenáctce domácích nechyběly opory Kroupa, Polák, Vošahlík či Schuster. Po opatrném úvodu z obou stran se do ofenzivy hnali především Jihočeši. Přišla opět jako ve Vlašimi 15. minuta a vedoucí trefa Dynama. Ve vápně fauloval Vošahlík a nařízenou penaltu proměnil kapitán Jiří Kladrubský. Záhy mohli domácí vyrovnat, ale po Ledeckého faulu na hranici vápna trefil Koudelka z trestného kopu jen zeď a následná dorážka proletěla těsně vedle.

Nepříjemnost pro hosty přišla o chvíli později, kdy musel nuceně ze hřiště Mareček. Utkání bylo hodně bojovné, týmy si nedaly ani centimetr hřiště. Jihočeši hrozili z rychlých brejků, ale nadějné situace nedotáhli. V závěru poločasu mohl zvýšit vedení černobílých Pavel Novák, ale jeho hlavička skončila těsně vedle.

I po změně stran pokračoval bojovný ráz utkání bez výraznějších šancí. Českobudějovická obrana pracovala spolehlivě, v ofenzivě byl vidět hlavně Ledecký, ale nejlepší střelec soutěže se tentokrát neprosadil. Zastoupit jej mohl stoper Havel, ale po rohovém kopu mu nadějnou hlavičku zablokoval jeden z bránících hráčů.

Prostějov často nakopával dlouhé míče na vysokého Kroupu, ale hosté dobře bránili. Jistotu mohl dát Dynamu jeden z mnoha rohů, ale pojistka nepřicházela. Hanáci se chystali k závěrečnému náporu, čímž se otevíral prostor pro brejky černobílých. Po jednom z nich mohl rozhodnout Provod, ale Le Giang jej vychytal. Mrzet to hosty ale nemuselo, protože i druhé venkovní utkání jara zvládli 1:0 a drží se na čele tabulky.

1.SK Prostějov – SK Dynamo Č. Budějovice 0:1 (0:1)

Gól: 15. Kladrubský z pen. Rozhodčí: Lerch – Myška, Melichar. ŽK: 5:2 (Vošahlík, Koudelka, Sus, Biolek, Kroupa – Ledecký, Kladrubský). Diváci: 450.

Prostějov: Le Giang – Janíček, Schuster, Sus, Zapletal (79. A. Ševčík) – Biolek, Polák (66. Žikol), Koudelka, Píchal (57. Lutonský) – Kroupa, Vošahlík.

SK Dynamo: Staněk – Kladrubský, Havel, Novák, Helešic – Čavoš, Mareček (25. Brandner, 84. Táborský) – Martan (88. Wermke), Javorek, Provod – Ledecký.

Napsal(a) Pavel Kortus ml./SK Dynamo ČB | Foto Jan Škrle