Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Patnácté Táborsko B chce co nejdřív opustit sestupové vody

 
čtvrtek, 7. března 2019, 20:54

Táborští fotbalisté nasbírali za podzimních patnáct zápasů v divizi jen čtrnáct bodů, jejich pozice na druhém sestupovém místě není přepychová. K záchraně učinilo vedení klubu potřebné kroky. Na post trenéra dosadilo Kamila Tobiáše, který skončil u A-týmu. Výpomoc řady pendlů ze širokého kádru má přinést především potřebné zkušenosti.

„Jasným cílem je udržet divizi i pro další soutěžní ročník,“ jednoznačně proklamoval vedoucí mužstva Petr Kolář. „Reorganizací se soutěž hodně zkvalitní,“ dodal k avizovanému konci Juniorské ligy a s ním přechodu ligových béček do divize či do nově utvořených dvou skupin ČFL.

K ambicím v odvetné části Petr Kolář ještě podotkl: „Věříme, že kádr na jarní sezonu je dobře připraven. Bude doplňován hráči širšího kádru A týmu a hráčů U19, kteří budou sbírat zkušenosti na příští sezonu, do které se pak posunou. Doufáme, že boj o záchranu zvládneme co nejdříve.“

Přípravné období strávili táborští mladíci na Soukeníku. „Scházeli jsme se třikrát týdně na umělce, doplněné o regeneraci a posilovnou. Náš kádr je úzký, ale tréninky trenéra Tobiáše kluky nadchly a tak dávali do toho vše, což se odrazilo i v přípravných zápasech, s nimiž vládla spokojenost. Ale stále je co zlepšovat,“ měl jasno Kolář.

Táborsko B sehrálo celkem sedm přípravných zápasů, přičemž ani jednou neprohrálo. „Přátelská utkání s Pelhřimovem, Lomem a Chýnovem jsme zvládli vždy vítězně a na turnaji v Příbrami na Spartaku jsme skončili na druhém místě s bilancí jedné výhry a ve finále remíza a prohra v penaltovém rozstřelu,“ shrnul zápasový pořad Kolář.

Mužstvo nedoznalo v zimní pauze velkých změn. „Z Vltavínu se vrátil obránce Michal Mácha a kádr doplnil ještě Christián Vaňo z Meteoru Čekanice,“ poznamenal Kolář k navrátilcům do modrobílého dresu.

Táborská rezerva odstartuje jarní část v sobotu dopoledne (od 10 hod.) na domácí umělce na Soukeníku proti třetím Klatovům, které byly největším překvapením podzimu.

Kádr FC MAS Táborsko B

Brankáři: Lukáš Novák, Petr Mareš

Obránci: Jakub Laszák, Tomáš Kmeťo, Lukáš Mikuláštík, Michal Mácha

Záložníci: Patrik Schramhauser, Filip Radosta, Leoš Vozihnoj, Tomáš Postřihač, Baidoo Bryanta Kwamina

Útočníci: Michal Kubec, Christián Vaňo

Realizační tým: Kamil Tobiáš – trenér, Petr Kolář – vedoucí mužstva.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama