Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Celou soutěž chceme vyhrát, prohlašuje čížovský Roman Zahrádka

 
pátek, 17. března 2017, 12:38

Čížovský Roman Zahrádka (25), ač záložník úspěšně alternuje na kraji obrany, odkud střílí důležité góly. Letošní již devátý vsítil odchovanec píseckého fotbalu v jarní premiéře. V bitvě o divizní čelo s prvními K. Vary jím nasměroval Sokol za důležitými třemi body. A co na šlágr dvou nejlepších mužstev říkal nejlépe střílející obránce celé soutěže?

„Skóroval jsem ze standardní situace, kterou velmi dobře zahrál Dvořák. Ze skrumáže hlavičkoval Zikmund a já jsem pak prakticky dorážel do prázdné branky,“ popsal svou gólovou situaci Zahrádka.

Ten se letos prosadil už podeváté, zatímco v loňské sezoně se prosadil šestkrát. „Cítím se lépe než minulý rok. Řekl bych, že mám i docela formu a hlavně to šlape celému týmu. Jsme ohromně silní v kombinaci a i díky tomu skóruji. Hlavně máme hráče jako Jirouš, který nám obrovsky pomáhá,“ prozradil.

Ačkoliv Čížová zvítězila na hřišti lídra z Karlových Varů 3:1, vítězství se nerodilo vůbec lehce. „Byl hodně těžký terén, což bylo ale pro oba týmy stejné. Byla to spíše taková válka než fotbal. Hodně nakopávaných balonů a soubojů. Pomohlo nám, že jsme se prosadili ještě do poločasu,“ ví pětadvacetiletý záložník.

Karlovarští šli po hodině hry do deseti, ale Čížové hra proti oslabenému soupeři spíše uškodila. „Od té doby, co jsme měli početní výhodu, tak se nám nedařilo a Karlovy Vary se zlepšily. Měly tlak, snížily na 2:1, ale my jsme to naštěstí ubránili. Dokonce Vary trefily ještě břevno, ale pak v 90. minutě nás uklidnil Jirouš,“ zhodnotil Zahrádka.

Hráči Čížové se díky vítězství v Karlových Varech dotáhli na svého soupeře na čele tabulky a mají nyní i lepší vzájemné zápasy (1:2, 3:1). Zimní přípravu však jihočeský tým neměl ideální. „Bylo to trošku složitější. Trénovali jsme v Příbrami na umělce a měli jsme hodně zraněných hráčů. Určitě to nebyla naše nejlepší příprava. Něco jsme naběhali, ale mohlo toho být více,“ litoval.

„Chceme celou soutěž vyhrát, ale jestli bychom postoupili nebo ne, to už není otázka na mě. Jako hráči ale uděláme všechno pro to, abychom po posledním kole byli na nejvyšší příčce. Půjdeme hezky krůček po krůčku, zápas od zápasu,“ odhalil plány Zahrádka.

Další duel čeká Čížovou již tuto sobotu, kdy zajíždí ke krajskému derby do Českého Krumlova. „Určitě chceme vyhrát. Jsme jasný favorit a připravujeme se na tento zápas svědomitě. Do Krumlova odjíždíme už po pátečním tréninku a v sobotu hurá pro tři body,“ má jasno.

Napsal(a) Aleš Skok | Foto Jan Škrle