Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Oslabeným Čimelicím došly síly, písecká devatenáctka zavelela k obratu

 
úterý, 5. února 2019, 11:57

V prvním přípravném utkání se Čimelice utkaly a s píseckým dorostem U19. SIKO bez sedmi hráčů základní sestavy (nemoc, rehabilitace po zraněních) nastoupilo po dvou předchozích trénincích a poprvé pod taktovkou nového kouče Rostislava Grossmanna.

Od počátku utkání byli mladíci z Písku aktivnější, ale hra z obou stran byla nepřesná. Postupem času se však hra vyrovnala, přesto Písečtí měli více ze hry. První šanci domácí měli ve 29.minutě, kdy střelu Dvořáka výborně vychytal Přibyl. Čimeličtí se pak stále častěji dostávali dopředu a největší šanci měl ve 39.minutě Řezáč, ale mířil vedle písecké branky.

Čtyři minuty po zahájení druhé půle měl písecký Kulík před sebou zcela prázdnou branku Čimelic, avšak trefil pouze tyč. O minutu později čimelický Froněk našel nabíhajícího Noska a ten vstřelil první branku utkání. Písečtí si v tuto dobu  asi vybírali oddechový čas, protože v 52.minutě po přihrávce Hegenbarta vstřelil druhý gól Převrátil. O minutu později spálil velikou šanci Mezera, když jeho střela skončila vedle branky. V 58.minutě pak opět Mezera střílel do tyče a z následné dorážky neuspěl Hegenbart.

Karta se ale začala obracet. Čimelickým docházely síly a v 61.minutě snížil Šťástka na 1:2. Pak se zranil čimelický Hegenbart po nezaviněném střetu s jedním z píseckých hráčů a musel odjet do nemocnice se zraněním obočí. Domácí v 80.minutě vyrovnali Dvořákem na 2:2. Domácí již v tuto dobu měli jasnou převahu a v 82.minutě vstřelil Novotný třetí branku Písku. V samotném závěru pečetil domácí výhru 4:2 opět Novotný.

V dalším přípravném utkání jedou Čimelice do Tábora, kde se střetnou v sobotu od 11 hodin s táborskou U19 na hřišti na Soukeníku.

FC Písek U19 – SK SIKO Čimelice 4:2 (0:0) 

Branky: Šťástka, Dvořák, Novotný 2 – Nosek, Převrátil. Rozhodčí: Štěrba – Landík, Smola. Diváci: 30.

Písek: Pícha - Jindra, Mikeš, Štěpka, Kulík – Hnídek, Sládek, Vojta, Dvořák –  Süssmelich, Šťástka. Střídali Řezáč, Novotný. Trenér Tomáš Smrčina.

Čimelice: Přibyl – M. Viták, J. Viták, Pohnán, Řezáč – Převrátil, Nekl, Mezera, Varhan – Hegenbart, Nosek. Střídal Froněk. Trenér Rostislav Grossmann.

Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Jan Škrle