Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Futsalisté Dynama ve šlágru o postupové šance udolali Kladno. Nastříleli již 100 gólů!

 
neděle, 13. ledna 2019, 23:29

Boj o postup do nejvyšší soutěže VARTA futsal ligy se již během první poloviny 2. ligy zúžil na duo SK Dynamo PCO České Budějovice - FK Kladno. A oba soupeři se utkali na jihu Čech v rámci 13. kola. Zaplněná sportovka Lokomotivy viděla dramatický zápas, dvě neproměněné penalty a výhru Dynama 5:3.

První vzájemný zápas v kladenské hale skončil remízou 5:5, a jelikož měli hosté před odvetou náskok tří bodů, bylo jasné, že pokud Dynamo vyhraje, bude mít postupové šance pevně ve svých rukách. A to se Jihočechům povedlo.

Šlágr kola nabídl od prvních minut velkou bitvu plnou osobních soubojů a emocí. Jihočeši měli před zaplněnou halou balon častěji pod kontrolou a trpělivě hledali skulinky v obraně Kladna. Během prvních deseti minut měl největší šanci David Radouch, ale hostující brankář balon dokázal vyrazit.

Pak dvakrát zafungovala během jednoho střídání spolupráce Benáta s Lengyelem. Exligoví fotbalisté nejprve ve 12. minutě rychlou kombinací přešli přes obranu a na brankáře následně vyzrál Petr Benát – 1:0. Po rozehrání potřebovali Jihočeši jen několik desítek sekund, aby se radovali podruhé. Tentokráte se po další spolupráci bývalých kapitánů fotbalového Dynama trefil Roman Lengyel – 2:0.

Dynamo i nadále mělo o něco více ze hry a tak Kladno reagovalo oddechovým časem. A to hostům pomohlo. Pouhou minutu před koncem poločasu snížil po rychlém protiútoku a přečíslení Petr Šnídl, který umístěnou střelou poslal balon přesně k levé tyči – 2:1. O přestávce byl slyšet z kabiny Kladna hněv trenéra Jiřího Veselého, který nebyl a ani nemohl být s výkonem svého mužstva spokojený.

Drama až do konce

Druhá půle nezačala pro České Budějovice dobře. Již po šesti minutách hry měli domácí pět akumulovaných faulů a každý další zákrok mimo pravidla znamenal druhý pokutový kop z 10 metrů. Kapitán týmu Radim Pouzar musel spoluhráčům domlouvat, aby na hřišti udrželi emoce, protože v těchto chvílích se hráči obou týmů více hádali s rozhodčími, než aby se soustředili na zápas.

Domácí šli znovu do vedení o dvě branky ve 27. minutě, kdy se z dálky trefil parádní střelou Martin Jasanský – 3:1. Jenže pak Dynamo doplatilo na fauly a muselo čelit druhému pokutovému kopu. Martin Kaválek nabídnutou šancí nepohrdl a střelou z „desítky“ po zemi snížil – 3:2. A za další dvě minuty bylo srovnáno. Z pravé strany propálil brankáře tvrdou střelou Marek Vašák – 3:3.

To už mělo Kladno také pět akumulovaných faulů a i domácí se po chvíli dočkali "druhé penalty". Kapitán Pouzar střelou k pravé tyči ale nechal vyniknout jen hostujícího brankáře. Vedení Dynamu vrátil až David Radouch, který se dokázal prosadit proti přesile a skrytou střelou počtvrté rozjásal tribuny – 4:3.

O pár desítek sekund později hosté znovu faulovali a ke kopu bez zdi se postavil Jasanský. Svou levačkou to zkusil po zemi, ale gólman opět vyrazil. Necelé čtyři minuty před koncem zápasu si Kladno vzalo oddechový čas a zkusilo dlouhou hru bez brankáře. Toho mohl nejprve využít Radouch, ale přesně mířil až 18 sekund před koncem Martin Jasanský – 5:3.

Dynamo tímto gólem dalo stý gól v sezoně a prodloužilo sérii neporazitelnosti na 12 zápasů. Mnohem důležitější ale je, že se bodově dotáhlo na svého soupeře. A díky lepším vzájemným zápasům má boj o postup do VARTA futsal ligy ve své moci. Do konce soutěže ale stále zbývá devět kol, ve kterých budou Jihočeši hájit první příčku.

„Zápas měl vysokou kvalitu. Jsme moc rádi, že jsme potvrdili, že právem patříme do špičky soutěže. Naše vítězství bylo zasloužené. Dlouho jsme vedli a byli aktivnější. Vyložených šancí jsme měli dost, naopak Kladno vytěžilo z minima maximum. Na vyrovnávací gól na 3:3 jsme rychle odpověděli gólem Radoucha, a to rozhodlo. Poprvé jsme se posunuli na první příčku a snad na ní vydržíme co nejdéle. Druhá půlka sezony ale teprve začala, do konce je ještě daleko a nic není rozhodnuto. Poděkování za celý náš tým patří skvělým divákům,“ uvedl po šlágru ve vrbenské hale kapitán Dynama Radim Pouzar.

SK Dynamo PCO Č. Budějovice – FK Kladno 5:3 (2:1)

Branky: 12. Benát (Lengyel), 13. Lengyel (Benát), 27. Jasanský, 35. Radouch (Lengyel), 40. Jasanský – 19. Šnídl (Stejskal), 30. Kaválek z penalty, 32. Vašák (Kaválek). Rozhodčí: Kliner, Rygl. ŽK: 1:1. Diváků: 320.

SK Dynamo: Jasenský – Pouzar, Benát, Hrbáč – Hric, Peterek, Lengyel – Jasanský, Radouch.

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Miloslav Kusbach