Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov litoval zahozených šancí. V penaltách se polepšil

 
úterý, 14. března 2017, 11:50

Po mizerné zimní přípravě v Jankově tak nějak doufali a modlili se za to, že s příchodem jarní části divize přijdou i lepší výsledky jejich fotbalových miláčků. Už výkon v generálce naznačil jakési zlepšení a jarní divizní premiéra s Mariánskými Lázněmi to potvrdila. Jankov podal týmový a srdnatý výkon, jemuž chyběl pouze vstřelený gól znamenající tři body.

Zelenobílí si vytvořili se sedmým celkem tabulky čtyři obrovské gólové příležitosti, leč zůstalo jen u vytvoření, nikoliv u proměnění. Díky tomu došli počtvrté v sezóně k penaltovému rozstřelu, který tentokrát zvládli na jedničku. Celá pětice zachovala klidné hlavy a druhý plusový bodík tak zůstal zaslouženě v Precis aréně!

S podporou více jak tří stovek fanoušků si domácí tým vytvořil první šanci ve 4. minutě, kdy po Smékalově pobídce z levé strany zakončoval ve skluzu na přední tyči mimo branku Vojtěch Bürger. Podobně jako v generálce v Katovicích nezačali Jankovští vůbec špatně, ale záhy mohli být tvrdě potrestáni. Naštěstí pro Jihočechy, co dokázaly Katovice, nezvládl kapitán Viktorie Michal Drahorád, který využil volného prostoru ve středu domácí obrany k pěknému průniku, avšak své sólo zakončil střelou do tyče Pavelcovy branky.

Nehrálo se nikterak kombinačně ani ofenzivně, to ale neznamená, že byla v Jankově nuda. Oba týmy si nic nedarovaly a bojovalo se o každý kousek hřiště. Proto až do poločasu přišla na řadu už jen jedna zajímavá situace, která však stála za to. Po akci Smékala a přisunutí Sedlice měl první gól zápasu na kopačce Vojtěch Bürger, v samotném zakončení však nezvolil správnou variantu a nechal tak vyniknout hostujícího gólmana Davida Šmejkala.

Právě David Šmejkal byl největší překážkou domácích fotbalistů a velkým hrdinou Viktorie během druhých pětačtyřiceti minut. Postupně zlikvidoval tři tutovky domácího výběru. V 56. minutě po výborné práci Tomáše Smékala (na snímku u míče), jenž v souboji přetlačil bránícího Denka, ale hostující stráž v brance neprostřelil. O čtyři minuty později mohl složit reparát, ovšem nepodařilo se. Tváří v tvář trefil Smékal Šmejkala míčem do kolena. Třetí tutovka během druhé půle přišla pro Jankov v 72. minutě. Nejprve Šmejkal vynikajícím zákrokem vychytal Patrika Sedlice, s dorážkou střídajícího Matěje Maurera mu pomohli obránci.

Jihočeši byli lepším týmem, ale pozorní museli být i v defenzivě. Hráči Viktorie byli nebezpeční, ale kromě dvou střel Šlajse a Cinkaniče z hranice pokutového území, se kterými si Pavelec poradil, se do žádné velké gólovky nedostali.

Početné publikum se gólu v hrací době nedočkalo, a tak přišly na řadu pokutové kopy. Ty se svěřencům Ivo Čecha na podzim příliš nedařily, ale s jarem přišly, doufejme, lepší časy. Celá pětice Jakub Zajíc, Vojtěch Bürger, Jan Šebelka, Patrik Sedlic, Martin Kollár své penalty suverénně proměnila, kdežto v dresu Viktorie ve čtvrté sérii neuspěl Petr Holub. Shodou okolností tentýž hráč neuspěl v úvodním kole na domácí půdě proti Jankovu, když ho tenkrát vychytal Lukáš Hejníček. V neděli si na něho počíhal Aleš Pavelec a tím zajistil fakt, že druhý plusový bod zůstal v Precis aréně!


 SK Jankov - FC Viktoria M. Lázně 0:0, pen. 5:4

Rozhodčí: Hurych - Cichra, Štuk. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:0 (Maršán).

Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:2. Diváci: 308. Penalty proměnili: Zajíc, Bürger, Šebelka, Sedlic, Kollár -  Šilhán, Sadílek, Kravar, Drahorád. Nedal: Holub.


Jankov: Pavelec - Pancíř, Lošek, Popelka, Zajíc - Bürger, Maršán (82. Šebelka), Kollár, Mužík - Sedlic - Smékal (70. Maurer). Trenér Ivo Čech.

M. Lázně: Šmejkal - Kafka (86. Holub), Denk, Jakubík, Lukáš - Kravar, Drahorád, Sadílek, Buršík (29. Cinkanič) - Kuhajda (75. Šlajs), Štěpán (80. Šilhán). Trenér Stanislav Purkart.

Nejlepší hráči: Sedlic - Šmejkal


Napsal(a) SK Jankov