Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Jihočeši se trápili v zakončení. Venkovní mizérie trvá

 
čtvrtek, 22. listopadu 2018, 09:46

Jak udělat z jasného zápasu drama, předvedli čížovští fotbalisté. V poločase vedli o tři góly, poslední Dobříš měla dva vyloučené, ale další kanonáda se nekonala. Ba naopak. Sokol se musel strachovat o body až do konce. J. Hradec v důležitém střetnutí s Doubravkou nezužitkoval převahu ve druhé půli a v závěru přišel trest. Béčko Táborska si v Tachově vytvořilo dvougólový náskok, ale potřebnou pojistku nepřidalo a Západočeši nakonec vydřeli remízu. Soběslav kosily v Mariánkách vlastní chyby, nelichotivou bilanci jediného získaného bodu venku nevylepšila.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 14. KOLE DIVIZE A


SK Senco Doubravka – FK Jindřichův Hradec 1910 3:2 (2:1)

Branky: 23. Roubal, 37. Skopový, 83. Krejčí – 21. Toman 50. Janák. Rozhodčí: Kolátor - Trojan, Míč. Delegát: Krejčí. ŽK: 3:0 (Knakal, Skopový, Künstner). Diváků: 200.

J. Hradec: Hulík – Blažek, Janák, Jáša, Völfel – Kučera (78. Waník), Votava, Jindra (46. Princ), Řehoř – Chalupský (46. Králíček), Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Völfel.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „První poločas zápasu se nám moc nepovedl, i když jsme šli do vedení, tak jsme soupeři umožnili, aby vývoj utkání otočil. Bohužel jsme nehráli to, co jsme chtěli a co by na soupeře platilo. Po poločasové domluvě jsme začali hrát tak, jak bylo dáno, vyrovnali jsme a byli jednoznačně lepším týmem. Přicházely šance, ale opět jsme je zahazovali a proto přišel trest pět minut před koncem po standardní situaci a naprosto nepokrytém hráči, který utkání rozhodl. Za výkon v druhém dějství jsme si nezasloužili prohrát.“


FK Tachov – FC MAS Táborsko B 4:4 (1:1), penalty 5:3

Branky: 45. a 66. Skopový, 47. Čížek, 79. Kůžel - 16. a 59. Klusák, 50. Radosta, 63. Tušl (vlastní). Rozhodčí: Nejedlo - Švagr, Hocek. Delegát: Bláha. ŽK: 3:1 (Čížek, Braun, Matas – Kopřiva). Diváků: 150.

Táborsko B: Zadražil – Větrovský, Březina (46. Peterka), Laszák, Hasil – Kopřiva, Berešík – Frýdek – Prošek, Radosta, Klusák. Trenér Kamil Tobiáš.

Nejlepší hráč: Zadražil.

Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska B: „Myslím, že jsme tu měli vyhrát. Bohužel jsme nedokázali využít našich příležitostí za stavu 4:2 pro nás k rozhodujícímu náskoku. Na to jsme právě doplatili. Každopádně to byl otevřený souboj, v němž jsme neuspěli podle našeho přání. Byli jsme potrestáni za naše chyby v obraně.“


Sokol Čížová – MFK Dobříš 3:2 (3:0)

Branky: 22. Lukeš, 38. Jirouš, 44. Polodna - 49. Matějka, 54. Kozohorský. Rozhodčí: Hodek - Janoch, Vychodil. Delegát: Martinec. ŽK: 1:2 (Chytrý – J. Šrain 2). ČK: 0:2 (37. Procházka, 39. J. Šrain). Diváků: 100.

Čížová: J. Novák – Kočí, Fenyk, Rozhoň, Polodna – Krasnyanyk, O. Gregor, Janda, Lukeš – Chytrý, Jirouš (80. M. Gregor). Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: Fenyk.

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Žádný očekávaný výsledek se nekonal… Převahu v prvním poločase jsme zúročili třemi góly a zdálo se být rozhodnuto. Soupeře, který po dvou vyloučeních hrál v devíti, jsme totálně podcenili a druhou půlky odchodili. Lukeš neproměnil v závěru ani penaltu. Těší mě jediné, že jsme nakonec utkání dovedli do vítězného konce. Důležité jsou pro nás tři body. Nasbírali jsme jich 31, přezimujeme druzí, a s tím jsme po sestupu z ČFL a odchodu řady hráčů nepočítali. Takže celkově mohu hodnotit podzim jako mimořádně úspěšný.“


FC Viktoria Mariánské Lázně – Spartak Soběslav 4:3 (2:1)

Branky: 11. Nedbalý, 35. Denk, 47. Kravar, 73. Pěček - 14. a 80. Vaněk, 81. Kutner. Rozhodčí: Šlapák - Štrincl, Nehasil. Delegát: Ploch. ŽK: 1:6 (Grambal – Boháč, Hromada, Suchan, Mazouch, Bouchal, Dvořák). Diváků: 180.

Soběslav: Nývlt – Hromada (78. Smetana), Suchan, Boháč, Zeman – T. Mazouch, Bouchal, Kutner, Žalda (62. Chotovinský) – Nohava (62. Dvořák) – Vaněk. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Vaněk, Kutner, Zeman.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Stejné chyby, stejné známky, jak by řekl klasik. Zápasy na hřištích soupeřů se pravidelně opakují. Jsme schopni hrát vyrovnaný zápas, který si pokazíme vlastní blbostí a chybami. Tentokrát selhali oba střední obránci, kteří se podepsali pod tři branky domácích. Čtvrtou, opět zbytečnou, jsme dostali ze standardky. Mariánské Lázně prakticky ohrozily naši branku pětkrát a daly čtyři góly. Nás bohužel nedotáhli k bodům ani střelecky disponovaní Vaněk s Kutnerem. Myslím, že na dokopné jsem přeřadil několik hráčů do béčka, včetně sebe, takže opravdu nevím, s jakým mužstvem nastoupíme na jaře. Jinak přeji vám v redakci a všem čtenářům hezké svátky, a hlavně bez fotbalu...“


Ostatní výsledky

SK Aritma Praha - SK Klatovy 1898 2:0 (0:0), 62. Junek, 74. (pen.) Macek.
TJ Přeštice - FK Admira Praha 0:0, penalty 3:5.
TJ Tatran Sedlčany - FK Hořovicko 5:0 (3:0),
19. a 86. (obě z pen.) Brotánek, 8. Němec, 55. Krůta, 73. Lípa.
SK Rakovník - Český lev-Union Beroun 1:1 (1:1), penalty 4:5, 45. Červený - 42. Lhotka.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama