Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na závěr podzimu přišla pro Jankov třetí prohra po sobě

 
úterý, 20. listopadu 2018, 18:11

Exdivizní Jankov během podzimní části deset zápasů v řadě neprohrál a vypadalo to na celkem slušný podzim. Jenže pak přišly tři prohry v řadě, které ve vyrovnané tabulce KP se ziskem dvaceti bodů nejsou žádným velkým luxusem.

V posledním letošním utkání padli svěřenci trenérů Kadlece s Maxou na hřišti Katovic, kde na první trefu domácích stačil odpovědět Petr Dolejšek, avšak Otava si vzala vedení rychle zpět a zápas už v hektickém závěru ukočírovala ke třem bodům.

Katovicím se v poslední době nadmíru dařilo, a to v souboji s Jankovem potvrdily. Jejich ofenzivní síla je obrovská, o čemž se po celé utkání jankovská obrana s Alešem Pavelcem v brance přesvědčovala. Úvodní desetiminutovka patřila více hostům, kteří do zápasu vstoupili aktivně.

Výsledkem toho byla šance v 10.minutě po rohovém kopu Sedlice a Popelkově zakončení, které ovšem Švehla s vypětím všech sil na brankové čáře zneškodnil. V podstatě z protiútoku zkoušel střelecké štěstí na druhé straně Kagui, Pavelec napodobil svůj protějšek a taktéž ve svém úvodním zákroku uspěl.

Že se gólman Jankova vyspal do dobrého dne, zjistili Katovičtí v 17.minutě, kdy měl první obrovskou příležitost David Zoubek. Jenže Pavelec včasným vyběhnutím jeho zakončení zkomplikoval a také vyrazil. Pavelec byl úspěšný i o pár minut později proti střele Uhera z vápna.

To už bylo v době, kdy vládu nad utkáním převzaly Katovice. Další střelecký pokus si připsal Tušer po Zoubkově sklepnutí, avšak tomuto pokusu chyběla větší přesnost. O mnoho přesněji mířil dvě minuty před pauzou Repa. Za již překonaným Pavelcem však zasáhl Kroneisl a míč z brankové čáry vyhlavičkoval.

Hosté nehráli druhé housle, jenže jejich přechodová fáze postrádala větší klid ve finální části, a proto v drtivé většině jejich útočné akce končily dříve, než by musel Švehla v domácí brance nějak výrazně reagovat.

Blesková odpověď na vyrovnání

I v úvodu druhého poločasu byla větší kvalita i aktuální pohoda vidět více na svěřencích trenéra Romana Malého. Ve 47.minutě se k nebezpečné hlavičce dostal Repa, brzuy nato šel zase sám na Pavelce Uher. V obou případech střelci selhali a zamířili mimo tři tyče.

Tutovku si vytvořil také Jankov, jmenovitě po přihrávce Dolejška Patrik Sedlic, leč střelu z ideální pozice poslal o pár centimetrů vedle. Skóre se změnilo v 59.minutě po ztrátě jankovských na pravé straně, čehož využil Repa finální přihrávkou a Vladimír Uher ve skluzu na přední tyči zajistil Otavě vedení - 1:0.

Inkasovaná branka hosty vybudila k vyššímu úsilí. Rázem to byli oni, kdo pod tíhou výsledku tlačili na pilu. V 63.minutě zatáhl balon po pravé straně Jirkovský, načepoval ho do šestnáctky na Bürgera, ovšem vyrovnání se prozatím nekonalo. I přes zvýšenou aktivitu Jankov na větší gólovou příležitost čekal marně, přesto se dočkal vyrovnání po zdánlivě málo nebezpečném útoku. Ten přišel v 85.minutě, kdy propadli oba stopeři Katovic ve středu hřiště. Kočer sklepl míč k nohám Petra Dolejška, a ten umístěnou střelou k tyči nedal Švehlovi šanci - 1:1.

Radost z vyrovnání netrvala dlouho. Nějakých třináct vteřin od rozehrání poslal Hajdušek dlouhý míč dopředu, Požárek jej prodloužil, Oleksandr Kagui utekl Kroneislovi a kolem Pavelce vrátil Otavě vedení - 2:1. Zaplněný katovický areál bouřil, utišit ho mohl v 88.minutě Vojtěch Bürger, jemuž na hranici pokutového území prostrčil míč Maršán, bohužel pro Jankov nejlepší střelec hostů v obrovské šanci selhal. A když minutu po něm na druhé straně napálil po brejku tvrdou ranou tyč Vláďa Uher, na výsledku se už nic nezměnilo.

SK Otava Katovice - SK Jankov 2:1 (0:0)

Branky: 59. Uher, 86. Kagui - 85. Dolejšek Rozhodčí: Peterka - Kaštánek, Žemlička, Delegát Pečenka. ŽK: 1:1 (Zoubek - Fajtl). Střely na branku 8:5, mimo 7:6, rohy 8:3. Diváků: 277.

Katovice: Švehla – Hromíř, Hajdušek, Janoch, Chylík – Zoubek (88. Cibulka), Tušer, Kagui, Repa – Požárek (90. Michálek), Uher. Trenér Roman Malý.

Jankov: Pavelec – Jirkovský (84. Honner), Lošek, Kroneisl, Popelka (75. Kočer) – Dolejšek, Fajtl, Maršán, Sedlic, Bürger – Šebelka. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Zoubek, Kagui - Pavelec, Maršán.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová