Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lažiště zakončilo podzim hladkou výhrou v Bavorovicích

 
úterý, 13. listopadu 2018, 23:19

V podzimní derniéře přivítaly trápící se Bavorovice Lažiště, které závěr podzimu také nezastihl v ideální pohodě. Očekával se tudíž tuhý boj, kdy domácí potřebovali body k tomu, aby měli klidnější zimu a nenamočili se do sestupových vod. Hosté se chtěli udržet v kontaktu na vedoucích pozicích.

Úvodní minuty byly opatrné a seznamovací. Ani jedno mužstvo se nikam netlačilo a nikdo hlavně nechtěl udělat chybu. Za zmínku stojí snad jen střela Bízka nad branku po rohu Alberta a na druhé straně střela Babky z uctivé vzdálenosti, která také svůj cíl nenašla. První vážnější akci vyprodukovali Lažišťští, kdy ve 14. minutě pronikl po pravé straně do vápna Bednár, přihrávkou pod sebe našel Volmuta, který z dobré pozice nastřelil pouze domácího obránce.

V další fázi utkání se bojovalo spíše mezi vápny se spousty nepřesnými přihrávkami na obou stranách. Až ve 23. minutě vybojoval balon u rohového praporku Bednár a odcentroval do vápna, kde Sedláček přetlačil Hurného a byť netrefil balon ideálně, překonal bezmocného Sýkoru. Za dvě minuty při brejku hostů vyslal Vokatý za obranu Linharta, kterému ale zmenšil dokonale úhel Sýkora a tím hostujícímu střelci neumožnil nic jiného než ho nastřelit.

V tuto chvíli měli domácí častěji míč na svých kopačkách, ale vytěžili z toho jenom několik rohů a standardních situací. Hosté pozorně bránili a čekali na brejkové situace. Při další z ní si narazil na pravé straně Macek s Bednárem, aby prvně jmenovaný našel volného Volmuta a ten technickou střelou na zadní tyč obstřelil vše, co mu stálo v cestě. Bohužel pro hosty i bavorovickou branku.

Vzápětí se na druhé straně dostali do vážnější akce i domácí. Zblokovanou střelu Blažka dobíhal Hurný, ale Vašura byl u míče o něco dříve, aby ho nadvakrát schoval ve svých rukavicích. Ve 40. minutě odcentroval z levé strany Kučera. Skluzem se ho snažil odvrátit Albert, kterému se balon od nohou odrazil na ruku a domácí se dožadovali penaltu. Sudí Kříž byl ale jiného názoru a nechal pokračovat ve hře. A tak se šlo do šaten za stavu 0:1.

Linhartův trestňák hosty uklidnil

V 50. minutě postupoval jako tank středem hřiště Vokatý. Dvacet metrů před brankou ho zastavil nedovoleně Hanousek a tím dal hostům výhodu trestného kopu z nebezpečné pozice. Exekuce se ujal Linhart a precizním provedením nedal střelou přes zeď Sýkorovi šanci. To hosty uklidnilo a nadále pokračovali hrou vycházející zejména ze zabezpečené obrany. Tu se domácím podařilo překonat v 58. minutě, kdy zleva odcentroval Rottenborn na Hoffmanna, který z dobré pozice hlavou přestřelil. Hned za chvilku uvolnil Sedláček na středu hřiště volného Rauschera, ale ten z dobré pozice z hranice šestnáctky přestřelil i na druhé straně. V tuto chvíli se uvolnila defenzivní stavidla a hrálo se nahoru – dolů.

V 62. minutě se ve vápně hezky uvolnil Babka a tvrdou střelou orazítkoval levou tyč. Hned za minutu po pěkné kombinační akci nahrál do uličky střídající Hrbek Vokatému a ten křižnou střelou překonal Sýkoru potřetí a potvrdil roli nejlepší střelce lažišťského týmu. Za další minutu mohl skóre navýšit Hrbek, ale na Sýkoru si tentokrát nepřišel.

V 71. minutě měli tutovku domácí, kdy po přihrávce Rottenborna se objevil před Vašurou Pancíř, ale trefil pouze vracejícího se Hojdekra. V tuto chvíli měli domácí několik šancí na snížení, ale čestný úspěch jim nebyl v sobotu přán. V dalších z nich dvakrát selhal střídající Klíma. Nejprve po centru Pancíře přestřelil hlavou a potom po akci Vlčka trefil z jasné pozice pouze tyč.

Jak proměňovat šance jim ukázali hosté v závěru v podání střídající trojice. Hrbek vybojoval míč na středu hřiště, rozehrál doleva na Ostadála, který pasem za obranu vyslal Stupára. U balonu byl sice dříve brankář Sýkora, ale míč neudržel a Stupár se zorientoval natolik rychle, aby z otočky poslal míč do opuštěné domácí branky počtvrté. Ihned po rozehrávce sudí Kříž utkání ukončil.

Opačné starosti do jara

V herně vyrovnaném utkání byli hosté produktivnější, a proto zaslouženě vyhráli. Domácí byli v průběhu utkání více na balonu, ale jejich koncovka byla žalostná a hosté dokázali nekompromisně potrestat jejich chyby. U domácích dobře zahrál Blažek, který byl motorem většiny domácích akcí a v útoku se statečně pral Babka, který byl neustálým nebezpečím pro hostující obranu. Hosté podali taktický výkon a na vítězství se ani moc nenadřeli. Velmi slušně zahrál Linhart, který udržel vepředu spoustu balonů a druhým gólem hosty uklidnil.

Závěr podzimu se Bavorovickým vůbec nepovedl a přes zimu mají o čem přemýšlet, aby v průběhu jara zažehnali co nejdříve sestupové starosti. To hosté mohou být s bodovým ziskem maximálně spokojeni. Jako nováček soutěže drží druhou příčku v těsném závěsu za lídrem z Nové Vsi a na jaře se mohou poprat o prvenství. Musí přes zimu pořádně potrénovat, protože podzim jim ukázal, že bez tréninků se vyrovnané zápasy dají vyhrávat jenom těžko. Tréninková docházka je jediné, co jim chybí k maximální spokojenosti. Pokud by byla lepší, mohli možná přezimovat jako lídr soutěže. Mají alespoň také o čem přemýšlet, jak to napravit.

FC Mariner Bavorovice – FK Lažiště 0:4 (0:1)

Branky: 23. Sedláček, 51. Linhart, 63. Vokatý, 89. Stupár. Rozhodčí: Kříž st. – Kollmann, Ernst. DFA: Janíček. ŽK: 2:1 (Vlček, Trnka – Hojdekr). Diváků: 100.

Bavorovice: Sýkora – Trnka (81. Klíma), Hanousek, Rottenborn, Sekyra – Hurný, Vlček, Blažek, Kučera (61. Pancíř) – Hofmann (69. Volf), Babka. Trenér Hanzal.

Lažiště: Vašura – Macek, Hojdekr, Bízek (62. Hrbek), Albert – Bednár, Rauscher, Volmut, Sedláček (85. Stupár) – Vokatý, Linhart (78. Ostadál). Trenér Raušer.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle