Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nováček Nová Ves dokráčel za podzimním prvenstvím

 
pondělí, 12. listopadu 2018, 13:02

V posledním kole podzimní části hostila N. Ves tým z Vimperka. Diváky čekal zajímavý zápas. Domácí chtěli potvrdit výhru v Lažišti a upevnit si první místo. Hosty zastihl konec soutěže ve výborné formě, když v pěti posledních zápasech naplno bodovali.

Duel začali aktivně domácí, hosté  vyčkávali, hráli ze zabezpečené obrany, ale vypracovali si první šanci, když z přímého kopu Šíp v 19.min. obstřelil zeď a Bartizal musel předvést svoje kvality. Běžela  21. min. a gól Boháče, který hlavou změnil směr střely Holého - 1:0.

Další šanci měli domácí hned za dvě minuty, Pech krásnou diagonálou vysunul Procházku, ten přihrávkou hledal před brankou Jiránka, jemuž chyběly k míči centimetry. Ve 37. min. se ve vápně krásně uvolnil Šíp a ani  podruhé na Bartizala nevyzrál. Jenže přišla 38. min, trestný kop hostů stačil ještě Janeček odvrátit, míče se ale zmocnil agilní Šíp a jeho centr z brankové čáry proměnil v gól Chvosta - 1:1.

Prvních 45 minut zakončil Jiránek střelou, kterou konečky prstů vytěsnil na roh brankář Winter.

I druhý poločas nabídl stejný obraz hry jako ten první. Hosté se nikam nehrnuli,  bránili na vlastní polovině, ale domácí se prosadili už ve 49.min, kdy výborně hrající Novák přešel přes tři hráče, našel Procházku, pro něhož nebyl problém skórovat - 2:1.

Po obdrženém gólu Vimperk změnil styl, vysunul hru a už v 61.min vyrovnal po rohovém kopu, když se hlavou trefil Psutka - 2:2.

Od té chvíle se obě mužstva snažila strhnout zápas na svoji stranu. Nakonec byli šťastnější domácí. V 80.min. Janeček ve velkém vápně  patičkou uvolnil Neumanna a jeho střelu si do vlastní sítě srazil střídající Sýs. V závěru mohli skóre navýšit Holý a Neumann, ale svoje tutovky neproměnili. A tak zajímavý zápas skončil výhrou N. Vsi 3:2. 

Asistent trenéra N. Vsi Roman Tunka: „Těší mě, že i dnešní zápas jsme doma zvládli, ale nebylo to jednoduché. Hosté na své polovině skvěle dostupovali hráče a naši obránci těžko hledali volné spoluhráče. A když už jsme se gólově prosadili, hosté prakticky okamžitě vyrovnali. Utkání tak rozhodl vlastní gól. Co se týká naší premiéry v 1. A třídě, dopadla nad očekávání. Tolik bodů nikdo nečekal, ale na druhou stranu žádný soupeř nás vyloženě nepřehrál. Mně osobně se nejvíce líbily Lhenice, které nás doma pořádně prohnaly.“

TJ Nová Ves – TJ Šumavan Vimperk 3:2 (1:1)

Branky: 21. Boháč, 49. Procházka, 80. Sýs (vlastní) – 39. Chvosta, 59. Psutka. Rozhodčí: Lepič – Brych, Mir. Pečenka. DFA: Bicek. ŽK: 4:2 (Boháč, Janeček, T. Novák, Bartizal – Jan Blahout, Pospíchal). Diváků: 60.

Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Michaela Vrábková