Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsku vyšla v Sokolově sázka na brejky

 
pondělí, 12. listopadu 2018, 11:31

Další ligové utkání sehrál FC MAS Táborsko na půdě FK Baník Sokolov. Domácí sice byli v prvním poločase aktivnější, ale zápas se lámal v druhém poločase, kdy Táborští vstřelili dvě branky a odvezli si první výhru z venku.

V úvodu zápasu došlo na vzájemné oťukávání. Víc ze hry měl domácí Baník, který téměř nepouštěl hosty na vlastní polovinu. První střelu měl na kontě Hlavatý, který pálil po přihrávce od Mejdra zpoza vápna a protáhl gólmana Tomu. Míč ale mířil jen těsně vedle pravé tyče. Dlouhý centr Ševčíka na druhé křídlo těsně přeletěl do zámezí. Šandera si hezkou kličkou obhodil soupeře, ale Ndiayeho míč nenašel. Ndiaye zkoušel doběhnout dlouhou přihrávku včas, ale neuspěl a gólman domácích Dvořák v klidu odkopával od vlastní brány.

První větší akci Táborska měl na svědomí po vybojovaném trestném kopu Kopřiva, který vypálil po zemi. Střela proletěla o pár centimetrů vedle pravé tyčky. Ndiaye sprintoval do protiútoku, jenže na hranici velkého vápna jej doběhl Ševčík a skvělým skluzem mu sebral míč. Čihák vyslal dalekonosnou ránu po zemi, jenže Toma měl dobrý výhled a jedovku zneškodnil. Vávra zajímavě hledal nabíhajícího Ševčíka a opravdu by jej našel, ovšem to by Toma nesměl být pozorný a dalším zákrokem zneškodnit přihrávku.

Pár vteřin po zahájení druhého poločasu zůstal na zemi ležet Prošek a zvedl se jen s obtížemi. Při útočné akci Ševčíka byl ale nevybíravě zastaven Šanderou a Glaser centroval z levého křídla, ale z akce nic nebylo. Šandera pak poslal tvrdý a nízký centr do malého vápna, kde se ale k balónu dostal jen Ševčík a stehnem usměrnil míč nad branku. Z přímého kopu orazítkoval Glaser břevno Tomovy branky. Táborsko vyrazilo do rychlého protiútoku, Šanderův centr ale zneškodnil stoper Sokolova.

Utkání na chvilku přerušilo nepříjemné zranění domácího Čiháka, který špatně došlápl a bolestí rukou bouchal do trávníku. Nakonec hřiště opustil na nosítkách a následně zamířil záchrankou rovnou do nemocnice. Štípek vyslal nádherou ránu zpoza vápna, pro kterou si ale robinzonádou došel dobře chytající Toma. Táborsko ubránilo i druhý pokus o útok ze strany domácích a krásný běh kolem dvou soupeřů v podání Pfeifera vysílá dopředu i modrobílé. Ten ale zažehnal lapením míče Dvořák a Západočeši se opět drali dopředu.

Pilík vymetl pavučinku

Ševčík před velkým vápnem fauloval úderem do obličeje Pilíka. Sám Pilík si připravil míč na standardku. V 67. minutě Pilík ukázkově vystřelil a jeho balón zaplul dokonale do levého horního rohu Dvořákovy branky a posílá Táborsko do vedení – 0:1. Ševčík dostal pas za obranu a sprintoval sám na Tomu, jenže Toma skočil útočníkovi domácích pod nohy a zlikvidoval nebezpečnou akci. A dalo by se říci, že po následné akci heslo nedáš - dostaneš platí perfektně. Obránce Sokolova hlavičkou vracel malou domů Dvořákovi, jenže domácí se mezi sebou v 72. minutě nepochopili a tak míč doběhl Pfeifer a bez problémů uklidil míč do branky – 0:2.

Hra měla v posledních minutách velký spád, jenže skóre ani zdaleka neodpovídalo projevu na hřišti. Baník byl ofenzivně výrazně aktivnější, ale Táborsko využilo perfektně těch pár šancí, co mělo. Stropek se snažil ze všech sil odčinit svou chybu, která stála Baník druhý inkasovaný gól. Tentokrát pálil z kraje vápna, jenže trefil jen náruč připraveného Tomy. Do brejku spěchal Pfeifer, který ještě míč předložil Musiolovi. Jenže Musiol se z první trefil jen těsně vedle tyče a navíc míč přebíral v ofsajdovém postavení. V nastaveném čase se již nic neudálo a Táborsko veze ze Sokolova první venkovní výhru v letošní sezóně.

Táborsko se v dalším kole rozloučí s podzimní částí soutěže na domácím trávníku, kdy bude hostit FK Varnsdorf. Zápas se odehraje v neděli 25. listopadu od 13:30.

Hodnocení trenéra FCT Kamila Tobiáše: „Vítězné utkání se vždy hodnotí dobře, nebo aspoň snadněji. My jsme sem jeli s tím, že jsme věděli, že domácí jsou v herní pohodě, jelikož udělali ze tří těžkých utkání sedm bodů a víceméně jsme byli připraveni na to, že jsou silní v kombinaci po křídlech, kde na to mají typologicky vhodné hráče. Jsou také nebezpeční ze standardních situací a dobře jsme se na to přichystali. Postavili jsme tu zhuštěný blok, který nám fungoval, a domácí jsme perfektně ubránili. Spoléhali jsme na brejky a ono se to povedlo. Dali jsme dvě branky a vyhráli 2:0, takže s dnešním utkáním vládne spokojenost.“

FK Baník Sokolov – FC MAS Táborsko 0:2 (0:0)

Branky: 67. P. Pilík, 72. Pfeifer. Rozhodčí: Vojkovský – Vlasjuk, Antoníček. ŽK: 2:3 (59. Mejdr, 65. O. Ševčík – 74. M. Kučera, 77. Ndiaye, 84. Hasil). Diváků: 590

Sokolov: Jakub Dvořák I. – Stropek, Mejdr, O. Ševčík, A. Čihák (59. Machek) – Glaser, Hlavatý, Liener (52. Štípek) – Vávra, Jakub Dvořák II., A. Ševčík (72. Voleský).

Táborsko: Toma – Navrátil, Hasil, Ngimbi, Šandera – M. Kučera, P. Pilík, Prošek (70. Pouček), Pfeifer (90+3. Nerad), Kopřiva – Ndiaye (89. Musiol).

 
 
Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Karolína Kabíčková