Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborští mladíci remizovali s Aritmou, Hradec mrzely zahozené šance

 
sobota, 10. listopadu 2018, 13:33

Naposledy se v tomto roce představily svým fanouškům divizní týmy Táborska B a Jindřichova Hradce. V domácích rozlučkách získala rezerva Táborska bod s Aritmou Praha, když hosté na Soukeníku pokaždé dotahovali. Hradečtí zbytečně podlehli Rakovníku, když je znovu trápila efektivita v zakončení. Oba týmy završí podzimní část posledním kolem první poloviny na západě Čech.

FC MAS Táborsko B – SK Aritma Praha 2:2 (1:1), penalty 3:4

Branky: 2. Schramhauser, 58. Peterka – 17. Modr, 78. Macek. Rozhodčí: Štefan - Švagr, Hrkal. Delegát: Skála. ŽK: 1:0 (Postřihač.) Diváků: 80.

Táborsko B: Duchoň – Větrovský, Březina, Bouchal, Mikuláštík (46. Rytíř) – Postřihač, Peterka, Schramhauser, Bryanta (85. Kmeťo) – Varačka – Radosta. Trenér Karel Musil.

Nejlepší hráči: Schramhauser.

Nesnadný úkol pro mladíky Táborska, kteří opět v týmu převažovali. Protivníkem jim byl zkušený tým pražské Aritmy, který dovede všech svých předností dokonale využít. Jenže byli to právě svěřenci trenéra Karla Musila, kdo šel do vedení. Těsně po zahajovacím hvizdu rozhodčího Štefana vyslal balon do ohně Mikuláštík. Odražený míč se dostal k Patriku Schramhauserovi, který propálil Starečka – 1:0.

Hosté odpověděli na vkus domácích až příliš rychle. V 6. minutě musel podniknout boj gólman Duchoň s jedním z vysokých protivníků a toho využil Tomáš Modr k vyrovnání – 1:1. Zatímco se Jihočeši snažili udržet balon při zemi a překonat soupeře kombinací, ten odpovídal dlouhými nákopy na své vysoké hráče. Pět minut před koncem poločasu mohlo jít Táborsko znovu do vedení. Bryanta vyučil v driblingu asi šest protivníků, ale jeho nahrávku poslal Radosta mimo branku.

I po přestávce si zajistili vedení fotbalisté Táborska. A znovu u toho byl Schramhauser. Tentokrát zahrával rohový kop a míč dopravil do branky kapitán Jan Peterka – 2:1. Ke škodě domácích jim ani tentokrát vedení nevydrželo až do konce. Běžela 78. minuta, před Duchoně přilétl centr zprava a zcela osamocený Filip Turbák ho hlavičkou překonal – 2:2.

Skóre se už nezměnilo, takže se kopaly penalty. V nich byli úspěšnější Pražané v poměru 4:3. Z Jihočechů proměnili Schramhauser, Bouchal a Varačka, neproměnili Peterka a Březina.

Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska B: „Myslím si, že náš mladý tým se s utkáním vypořádal velice dobře. Mladíci se proti ostříleným protivníkům vůbec neztratili a sahali po více bodech. Bohužel se nám to nepodařilo.“

FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Rakovník 1:2 (0:1)

Branky: 62. Princ – 5. Stuchl, 60. Schwendt. Rozhodčí: Šlajs - Szikszay, Štuk. Delegát: Ploch. ŽK: 0:2 (Duchoň, Hamouz). Diváků: 80.

J. Hradec: Hejníček – Blažek, Janák, Jáša, Völfel, – Kučera, Votava, Jindra, Králíček (60. Princ) – Chalupský, Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Votava, Janák.

Pro klid v zimní přestávce dnes Jindřichův Hradec nutně potřeboval porazit Rakovník, který měl stejně jako jihočeské mužstvo před duelem 15 bodů a v druhé polovině tabulky byl sestupovému pásmu nadohled. Přestože domácí sehráli dobrý zápas a v kombinaci byli silnější, než soupeř, prachbídná koncovka dnes určila, že tři body si vezou domů hosté.

„V páté minutě jsme klidně mohli vést 2:0. V jedné tutovce byl Toman, ve druhé Janák. Místo toho ale okamžitě inkasujeme z místa, kde nás tlačí bota,“ vyprávěl trenér Marek Černoch o trochu hektickém úvodu duelu, jehož skóre otevřel v 5. minutě Rakovník po rohovém kopu. Nepokrytý Stuchl otevřel hlavou skóre – 0:1.

„Musím kluky pochválit, že je to nepoložilo. Naopak zase Votava s Kučerou v dalších šancích, ale efekt opět nulový. Kdyby obě mužstva proměnila všechny své velké možnosti v první půli, vedli bychom 4:2,“ mrzela Černocha hradecká koncovka.

Také ve druhé půli se hrál rychlý, silový fotbal. Rakovník začal vyčkávat v bloku a nechal domácí kombinovat na své polovině. „Pak přijde hloupá chyba na naší levé straně a dostaneme druhou branku,“ komentoval domácí kouč 60. minutu, ve které dostal Rakovník do dvougólového vedení Schwendt.

Hradec rychle snížil, centr Janáka zužitkoval Vojtěch Princ, který byl na hřišti sotva dvě minuty – 1:2. Následoval místy až házenkářský zámek od domácího mužstva, ale zkušenou obranu Rakovníka, vedenou exligovým Pavlem Bestou, se už Hradci podruhé prolomit nepodařilo.  

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma | Foto Daniel Pekař