Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Blatná utnula jankovskou sérii neporazitelnosti

 
úterý, 6. listopadu 2018, 10:39

Každá série jednou končí. Deset zápasů trvající série Jankova bez prohry byla ukončena, možná překvapivě, fotbalisty Blatné. Nováček krajského přeboru předčil favorita utkání v nasazení a bojovnosti, což nakonec stačilo k vítězství 2:0. Hostující tým nepodal dobrý výkon a prohrál zaslouženě.

Utkání začalo tlakem Jankova. Hosté drželi balón, kombinovali, jenže v dostatečné vzdálenosti od branky domácího Chlandy, který tak neměl žádnou potřebu zasahovat. Navíc sama Blatná po rohovém kopu jankovských po brejku záhy vedla.

Ve 14. minutě po rohovém kopu Šebelky odvrátil míč Machovský, následně se chyby dopustil Sedlic, čehož využil Michal Kůst. Obhodil si Fajtla a z poloviny hřiště utíkal sám na branku. Dlouhé sólo zakončil s přehledem střelou kolem vyběhnuvšího Pavelce a zaplněný stadión v Blatné jásal radostí - 1:0.

Snaha Jankova o vyrovnání byla marná. Hráčům se nedařilo a za celý první poločas, vyjma několika rohů, gólmana Chlandu vůbec neohrozili. A tak pět minut před koncem prvního poločasu znovu udeřilo na straně domácích. Machovského centr si našel v pokutovém území Kryštof Šejvar, a byť byl těsně bráněn Honnerem, dokázal hlavou míč poslat do šibenice za bezmocného Pavelce - 2:0.

Poločasové skóre se nezměnilo

Druhý poločas rozhodně fotbal krajské úrovně nenabídl. Hosté prokazovali snahu s výsledkem něco udělat, jenže jim chyběla potřebná kvalita. Blatná vedla a logicky se nikam nehnala. K velkému počtu faulů a žlutých karet se přidalo zdržování a polehávání domácích hráčů, takže hra postrádala jakékoliv tempo.

Vzrušení přišlo v 58. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen autor první branky Michal Kůst a mimo vulgární kritiky sudího Macka ještě jemně hlavou udeřil. Ani přesilovka jednoho muže v poli Jankovu nic zásadního nepřinesla. Mimo dvou hlaviček Bürgera a jedné Kroneisla se do žádné šance hosté nedostali. To akce Blatné v 61. minutě po levé straně, následném centru a zakončení Mišiaka nebezpečím zavánělo, avšak Pavelec si poradil a potřetí už neinkasoval.

Utkání tak doputovalo do konečného výsledku 2:0, který je díky předvedenému výkonu hostů zřejmě zasloužený.

TJ Blatná – SK Jankov 2:0 (2:0)

Branky: 14. Kůst, 40. Šejvar. Rozhodčí: Macko - Koranda, Jarolím. Delegát: Pečenka. ŽK: 7:4 (Kůst 2x, Mikeš, Křivanec, Machovský, Čadek, Chladna - Honner, Popelka, Maršán, Fajtl). ČK: 1:0 (58. Kůst). Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 2:2. Rohy: 1:6. Diváci: 340.

TJ Blatná: Chlanda – Machovský, Šejvar (72. Petrášek), Nový, Motyka – Mišiak (90. Sýkora), Prokopec (79. Šilhavý), Mikeš, Křivanec – Míka (75. Čadek), Kůst. Trenér Michal Brabec.

SK Jankov: Pavelec – Fajtl, Honner (71. Hüttner), Popelka, Bürger – Dolejšek, Kroneisl, Maršán, Sedlic, Šebelka – Kočer (46. Issaka). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Nový – nikdo.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová
 


 
Reklama