Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Neporazitelnost Jankova ukončila Blatná, poslední Protivín urval tři body s Milevskem

 
sobota, 3. listopadu 2018, 17:56

Klasické podzimní počasí, mrholení, terény na hranici únosnosti, tak vypadal stav na všech hřištích v sobotních zápasech 13. kola krajského přeboru. Tři body dokázal venku vybojovat jen první Olešník, který nezadržitelně směřuje za titulem podzimního půlmistra. Na pokraji porážky byl exdivizní Č. Krumlov na Rudolfově, kde vyrovnal po standardce čtvrt hodiny před koncem. Nováček Blatná porazil více než dva měsíce nepokořený Jankov a přečkal i půlhodinové oslabení. Ani v pátém střetnutí v řadě Milevsko nezvítězilo. U posledního Protivína prohrálo 0:2 a konec tabulky se mu začíná nebezpečně přibližovat. Želeč dala lekci z produktivity Čimelicím a poskočila na dvanácté místo.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 13. KOLA KP


SK Rudolfov - FK Slavoj Český Krumlov 3:3 (1:2)

Branky: 20. a 48. Ryneš, 53. Šindelář – 23. a 25. Tauber, 76. Novák. Rozhodčí: Lovětínský – Mach, Vican. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:4 (Pouzar - Malý, Tauber, Svoboda, Persán). Diváků: 100.

Rudolfov: Teringl – Žoček, Novotný, Hajný, Ryneš – Kuna, Jasenský, Maxa, Pouzar, Janák (83. Vejvar) – Šindelář. Trenér Otakar Matouš.

Č. Krumlov: Říha – Malý, Dudák, Švec, Svoboda – Grigera (75. Ješina), Fischer (84. Smolen), Novák, Strapek (26. Filip) – Tauber, Sláma (62. Persán). Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Ryneš, celý tým – Tauber, Novák, Dudák.

Rudolfov měl před dnešním zápasem nejednu starost. Na Perštát přijel exdivizní Krumlov, jeden z favoritů letošního ročníku přeboru. Navíc ho domácí přivítali na terénu, který měl do ideálu hodně daleko. A aby toho pro domácího trenéra Matouše nebylo málo, na zápase se mu bez omluvy vůbec nedostavili Sládek s Tyrpákem… „Takže jsme na lavičce měli jen Vojtu Vejvara a Jirku Hrbáče, který ani nebyl svlečený,“ komentoval strasti domácího mužstva jeho vedoucí Petr Hlubocký.

Velké problémy měla rudolfovská defenziva s útočníkem Krumlova Tomášem Tauberem, ten dal dnes dvě branky a to ještě v 8. minutě neproměnil samostatný únik na Teringla.

Gólově bohaté odpoledne v Rudolfově odstartovala ve 20. minutě dvojice Pouzar – Ryneš, první jmenovaný centroval z přímého kopu, ten druhý naprosto osamocený na hranici penalty nadvakrát překonal gólmana Říhu – 0:1.

Krumlov ale i na těžkém terénu potvrzoval svou kvalitu a prakticky vzápětí dvěma slepenými brankami Taubera otočil vývoj duelu – 1:2. U druhého gólu se musel domácí brankář Teringl hodně červenat.,Ne úplně povedený lob mu totiž projel rukavicemi a doskákal do sítě. Pro Rudolfov dopadla první půle ještě dobře, Fischer totiž z bezprostřední blízkosti přestřelil bránu a do kabin se tak šlo pouze za jednobrankového rozdílu.

Ten smazala obdobná spolupráce na straně Rudolfova jako v první půli. Pouzar v 48. minutě centroval z přímáku, Novotný prodloužil na Davida Ryneše a ten skóroval z blízka podruhé – 2:2. Obrat domácích byl dokonán v 53. minutě a hodně k němu přispěl krumlovský obránce Švec, který trestuhodně zaváhal ve vlastním pokutovém území. Netrefil míč hlavou, díky čemuž se Jan Šindelář najednou zjevil před Říhou a propálil ho – 3:2.

„Dnes jsme si zasloužili vyhrát. Bohužel ze zcela smyšleného faulu jsme dostali vyrovnávací branku. To, co rozhodčí předvádí, je jedna velká tragédie,“ řekl Petr Hlubocký k situaci z 76. minuty, která vyústila v přímý volný kop z hranice vápna, a ten zakroutil k pravé tyči Teringlovy brány zkušený Václav Novák – 3:3.

TJ Dražice – FK Olešník 0:3 (0:1)

Branky: 44. Šíma, 68. Lafata, 71. Štos. Rozhodčí: Žemlička - Kaštánek, Polák. Delegát: Šafránek. ŽK: 0:2 (Heller, Dudek). Diváků: 100.

Dražice: Žák – Fara, Horka, Hořejší (77. Kubásek), Bareš – Novotný, Fořt, D. Štecher, Šimák – L. Stuchlík (89. J. Stuchlík), Kromka (35. Do Trung). Hrající trenér Marian Horka.

Olešník: J. Studnička – Nygmet, Kalášek, Brom (77. Dráb) – Nýdl, Heller (84. Tomek), Grobár, Lafata, Šíma – Dudek (73. Kouba), Štos (89. Jirkal). Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: celý tým - Grobár, Lafata.

Dražice kosí jedno zranění za druhým. Nastoupit nemohl Miloš Veselý, který léčí svalové zranění z Jankova, v 35. minutě navíc musel střídat další zkušený plejer Jan Kromka. A to ještě v samém závěru dopadl nešťastně na rameno Lukáš Stuchlík a z hřiště ho musela odvézt sanitka. V brance zaskakoval za Baku Jan Žák.

Přes všechny lapálie odehráli domácí, kteří jako poslední doma neprohráli, solidní zápas s velkým favoritem. „Kluky musím pochválit, zahráli, na co mají. Škoda obdržené branky v závěru prvního poločasu, to jsme měli udržet,“ lituje inkasování v 44. minutě domácí zpravodaj Vlastimil Stuchlík. David Lafata prodloužil aut na Martina Šímu a ten přehodil Žáka – 0:1.

Favorita v první půli podržel brankář Studnička, Šimákova rána totiž byla gólová a jen díky olešnickému brankáři skončila rohovým kopem. Žádný výrazný tlak od hostí se nekonal.

„Po obrátce tam byla fáze zápasu tak do té 65. minuty, kdy jsme měli míč víc na kopačkách a vypadalo to, že by se s tím zápasem dalo něco dělat. Novotný ani Lukáš Stuchlík svoje šance ale nedali. Ani Farův trestňák tam nespadl,“ řekl k herně povedené pasáži svého týmu Stuchlík.

Olešník byl produktivnější a hlavně má Davida Lafatu, který se po Grobárově vybídnutí prosadil ve vápně a bylo to 0:2. Lafata byl také u třetí branky Olešníku, bývalý sparťanský kapitán přihrával Radimu Štosovi prakticky před prázdnou bránu na třetí gól – 0:3. Pro olešnického útočníka to byla již čtrnáctá podzimní trefa. Dražice doma poprvé prohrály, avšak se vztyčenou hlavou.

TJ Blatná – SK Jankov 2:0 (2:0)

Branky: 14. Kůst, 41. Šejvar. Rozhodčí: Macko - Koranda, Jarolím. Delegát: Pečenka. ŽK: 7:4 (Kůst 2, Chlanda, Křivanec, Machovský, Mikeš, Čadek – Honner, Popelka, Maršán, Sedlic). ČK: 1:0 (58. Kůst). Diváků: 340.

Blatná: Chlanda – Machovský, Šejvar (72. Petrášek), Nový, Motyka – Mišiak (90+3 Sýkora), Prokopec (79. Šilhavý), Mikeš, Křivanec – Míka (75. Čadek), Kůst. Trenér Michal Brabec.

Jankov: Pavelec – Fajtl, Honner (71. Hüttner), Popelka, Bürger – Dolejšek, Kroneisl, Maršán, Sedlic, Šebelka – Kočer (46. Issaka). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Nový, celý tým – Maršán, Sedlic, Šebelka.

První čtvrthodinu museli domácí čelit převaze Jankova, ale ta byla spíš platonická než efektivní. To Blatenští byli úspěšnější. Tlak přestáli a sami byli před Pavelcovou brankou dost nebezpeční. Ve 14. minutě vystihl Michal Kůst špatnou rozehrávku soupeře a od poloviny se zcela sám řítil na Pavelce. Ten pak neměl proti jeho pokusu šanci – 1:0.

Vstřelená branka fotbalisty z města růží ještě více povzbudila a pokračovali ve hře, která jim vynesla užitek. Jankov už moc nepustili do hry a hýřili aktivitou. A ten, kdo jde štěstí naproti, ten se ho také většinou dočká. Stalo se to i tentokrát. Pár minut před koncem zahrávali Blatenští sérii rohů a po jednom z nich se zavěsil do vzduchu Kryštof Šejvar a zvýšil náskok na 2:0.

Druhé dějství získalo dramatickou zápletku. Asi pět minut po jeho začátku vznikla na tribuně šarvátka mezi janovskými a domácími fanoušky. Incident musela řešit i městská policie. Dokonce i hra byla na pár minut přerušena. A bohužel už svůj rytmus nenašla.

V 58. minutě byl totiž vyloučen po druhé žluté kartě domácí Kůst a tribuna znovu ožila. Skončila nejenom dobrá atmosféra na stadionu, bohužel i fotbal. Přibývalo jenom faulů, řečí a žlutých karet. Samotná hra se rozpadla na kouskování, polehávání a permanentní debaty mezi přítomnými. Navíc domácí přišli o zraněného Šejvara, kterého museli odnést na nosítkách. Přidal se tak k už vyřazenému Sedláčkovi.

Skóre se už nezměnilo. Vzhledem k několika přerušením hry musel rozhodčí Macko čas nastavovat. Že by se v něm dělo něco lepšího, to nelze říct... „V prvním poločase jsme byli lepší, až na pár počátečních minut. Podařilo se nám dát i dva góly. Jenže po pauze se fotbal už moc nehrál. Nejdřív se stal konflikt na tribuně, pak nám vyloučili Kůsta, zranil se Šejvar. Fotbal nic moc, ale tři body jsme si nechali doma,“ zmínil Roman Remeš, asistent trenéra Blatné. Jankov vyšel z prvního měření sil s Blatnou v krajském přeboru naprázdno. „Nám tenhle zápas vůbec nevyšel. Podali jsme špatný výkon, soupeři musíme k vítězství poblahopřát. Naše příjemná série skončila, musíme nastartovat novou,“ dodal jankovský asistent Petr Maxa.

FK Protivín – FC ZVVZ Milevsko 2:0 (1:0)

Branky: 22. Zb. Vorel (pen.), 82. Říha. Rozhodčí: Peterka - Krauskopf, Herzog. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:3 (Barbotkin, J. Vorel – Sedlák, Málek, Hrubec). Diváků: 120.

Protivín: Hanus – König, Zb. Vorel, Mikulenka, Barbotkin – Dan, Moravec, Říha, Vojta, Bečvář – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Milevsko: Mára – Hejl, Vakoč (37. M. Novotný), Petr, Kosobud – Málek, Maršík, Marvan (79. Hrubec), Sedlák – Kálal (46. Paták), Barda. Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Zb. Vorel, Hanus, Barbotkin – Maršík, Kosobud, Hejl.

V Protivíně proti sobě nastoupily dva celky, které se v této sezoně spíše trápí, a tomu odpovídala i úroveň hry. Na těžkém terénu, na němž se podepsal vydatný noční déšť, se odehrával spíš urputný boj. Pohledného fotbalu moc k vidění nebylo.

Na gól diváci čekali do 22. minuty. Hosté se dopustili faulu v pokutovém území a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Zbyněk Vorel.

Další nepříjemnost pro hosty přišla ve 37. minutě, kdy pro zranění musel ze hry odstoupit stoper Tomáš Vakoč. „Louplo mně v třísle,“ prozradila smutně opora zadních řad Milevska při odchodu ze hřiště. Jeho spoluhráči se mohli radovat tři minuty před koncem poločasu, zblokovanou ránu však protivínský gólman Marek Hanus s námahou vyškrábl na roh.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Zajímavé momenty dlouho nepřicházely. Jedinečnou šanci na vyrovnání mělo Milevsko v 63. minutě, Sedláka ale v čisté příležitosti vychytal Hanus. Klid přinesl na kopačky protivínských hráčů osm minut před koncem Martin Říha, jehož druhý gól definitivně o výsledku pouze průměrného utkání rozhodl.

„Získali jsme hodně důležité tři body, bylo to ale spíš o bojovnosti než o fotbale. První gól z penalty nás uklidnil, po přestávce jsme ale přestali hrát aktivně a koledovali si o gól. Aspoň v závěru se hráči vzpamatovali a už toho soupeři tolik nedovolili,“ zhodnotil výkon domácího mužstva trenér Protivína Juraj Kobetič.

Milevsku se proti týmům ze suterénu tabulky nedaří. „O nějakém podcenění nemůže být řeč. Je to už asi třetí zápas, ve kterém jsme z ničeho dostali dva góly. Ve finální fázi se hrozně nadřeme, takový je náš fotbal. Chybí nám střelec,“ vyjádřil se k duelu milevský kouč Miroslav Strnad.

Sokol Želeč – SK SIKO Čimelice 3:0 (1:0)

Branky: 12. Kukučka, 56. Sokolt, 59. Fiala. Rozhodčí: Přibyl – Hoch, Dunovský. Delegát: Kučera. ŽK: 6:1 (Holub, Fiala, Pavličko, Sokolt, Brůžek, Froněk – Hovorka). Diváků: 35.

Želeč: Blažek – Holub, Kosobud, Pavličko – Fiala (85. Šindelář), Švec, Kukučka, Šváb (39. Sokolt), Rabiňák – Prokeš (81. Froněk), Brůžek. Trenér Roman Lukáč

Čimelice: Přibyl – Řezáč, Listopad, J. Viták, M. Viták (33. Pohnán) – Káš (64. Zelenka), Převrátil, Varhan (68. Řežábek), Říha (59. Rambous) – Hegenbart, Hovorka (74. Nosek). Trenér Jan Růžička.

Nejlepší hráči: Blažek, Brůžek, Kukučka – Hegenbart.

Čimelice poprvé pod staronovým koučem Janem Růžičkou nebodovaly. Doplatili na chabé zakončení. Z mnoha možností neproměnili žádnou, zatímco domácí Sokol, lačnící odčinit výprask od Malše, byl mimořádně produktivní. Vítězství pečetil ve druhé půli dvěma góly v rozmezí tří minut dvěma zásahy ze vzduchu.

Zápas sousedů v tabulce začali lépe hosté a běhen prvních deseti minut si vypracovali dvě šance. Do vedení se ovšem dostali Želečští ve 12. minutě povedenou střelou Tomáše Kukučky. Čimelice předváděly rychlý důrazný fotbal a měly více ze hry.

Ve druhém poločase pokračovali hosté v předváděné hře, ale vytvořené šance neproměňovali. Naopak domácí během tří minut o svém vítězství rozhodli. Nejprve zvýšil veterán Michal Sokolt hlavou po centru Holuba na 2:0. Následně po rohovém kopu Rabiňáka uzavřel skóre v 59. minutě opět hlavou zcela volný David Fiala na konečných 3:0.

Hosté využili všechny možnosti střídání a stále se snažili o korekci stavu, ale i přes několik dalších šancí se ho nedočkali. Blízko k čestnému úspěchu měl kapitán a nejlepší hráč Čimelic Hegenbart, těsně před koncem trefil z trestného kopu tyč.

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Havelka | Foto Jan Škrle (4x), Miloslav Kusbach (2x)