Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kvalitní duel s Litoměřickem vyzněl jednoznačně pro Písek

 
sobota, 3. listopadu 2018, 12:55

V duelu třináctého Písku s jedenáctým Litoměřickem ve 13. kole ČFL se Jihočeši na domácí půdě potřebovali rehabilitovat za předchozí porážku 0:1 v Živanicích a nepříznivý výsledek stejným skóre také vrátit aktuálnímu soupeři za poslední vzájemný duel u břehu Otavy v minulé sezoně. Povedlo se jim to dokonale. Přestože soupeř byl nebezpečný a předváděl dobrý fotbal, výsledkem 4:0 Písečtí naznačili, že by mohli prožít solidní závěr podzimu.

Domácí nastoupili aktivně. Již ve 2. minutě vyslal střelu mezi tyče Martin Voráček. Po rohovém kopu o tři minuty později letěl míč těsně vedle litoměřické branky. Hra se však brzy vyrovnala. Hosté důsledně napadali a písečtí fotbalisté museli na kluzkém trávníku prokázat značné technické schopnosti, aby udrželi míč na nohách. První úder se jim vydařil po tlaku ve 20. minutě, kdy kapitán Václav Milec obloukem zdálky poslal míč za záda bezmocného brankáře Adama Ordelta.

Po půlhodině hry padl druhý gól z nejhezčí akce zápasu. Martin Voráček v běhu na levé straně prostrčil míč Aleši Hanzlíkovi a ten našel Jakuba Helda, jehož střela zblízka mířila do odkrytého prostoru u pravé tyče. Do dalších příležitostí se dostali Martin Voráček, pracant Karel Kulík nebo Václav Milec, ale také hosté několikrát ohrozili píseckou branku. Blízko ke skórování byl Dominik Šustr a především Miroslav Verner, který nedlouho před odchodem do šaten přehodil břevno z hranice malého vápna.

Nepřestali útočit ani za stavu 3:0

Ve druhé půli se dal očekávat tlak litoměřického týmu. Opak byl pravdou. Po rohovém kopu Jiřího Janušky v 52. minutě hlavičkoval Martin Voráček, ale Adam Ordelt byl na místě. Definitivně svého soupeře Jihočeši zlomili třetím gólem v 60. minutě. Jiří Januška od rohového praporku poslal míč k zadní tyči přímo na hlavu vysokého stopera Filipa Vacovského a ten se nemýlil. Sympatické bylo, že domácí až do konce nepolevili a vytrvale se tlačili dopředu. S velkou chutí si počínali i střídající hráči. „To je jedna z věcí, kterou chci po mančaftu. Nepřichází v úvahu, aby přestal hrát,“ ujistil kouč Milan Nousek ml.

Výsledek pečetil v 82. minutě jeden ze střídajících Štěpán Holý, jenž se nádherně trefil hlavou po přesném centru Martina Voráčka z levé strany. „Až na pár šancí soupeře hlavně v první půli jsme neřešili žádné vážné situace. Z tohoto pohledu bylo vítězství jednodušší. Dobře jsme se připravili a dávali góly z toho, co jsme si nachystali při tréninku. Musím ale říct, že Litoměřicko hraje pěkný fotbal. I díky tomu jsme dnes viděli pěkný zápas,“ hodnotil Milan Nousek ml.  „Zpočátku jsme byli nebezpeční a měli tři čtyři šance. Jenže nedáš – dostaneš. Po změně stran už se nám tolik nedařilo. Domácí vyhráli zaslouženě,“ doplnil trenér hostí Miroslav Kratochvíl.       

FC Písek – FK Litoměřicko 4:0 (2:0)

Góly: 20. Milec, 30. J. Held, 60. Vacovský, 82. Holý. Rozhodčí: Hájek – Šedivka, Raplík. ŽK: 1:2 (26. Kulík – 25. Šustr, 87. Verner). Diváků: 227.

FC Písek: Hajdušek – Benetka, Vávra, Vacovský, Hanzlík – Hrachovec, Milec (73. Holý), Kulík (69. Ric), Voráček – Januška (76. M. Held), J. Held (78. Pinc). Trenér Milan Nousek ml.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle