Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Žáci Písku se poměřili s pražskými celky

 
čtvrtek, 1. listopadu 2018, 18:42

Spravedlivě si rozdělili body žákovské celky Písku a jejich soupeři. Mladí fotbalisté z jihu dokázali uspět ve dvou ze čtyř víkendových utkání.

1. KOLO ČDŽ U15, sk. A

FC Písek - FK Admira Praha 0:2 (0:1)

Branky: 13. Kohoutek Aleš, 37. Čermák Aleš.

Sestava FC Písek: Pešata Petr, Pícha Jan, Balogh Jiří (K), Kašpar Jakub, Hrdlička Štěpán, Kapinus Jan, Carda Robert, Kašpírek Jakub, Tlapa Jan, Kačírek Matouš, Brož Matyáš. Střídali: Souhrada Martin, Čibera Gustav, Šperl David, Kříž Martin, Halama Matěj.

Hodnocení trenéra Karla Syrovátky: „Ze začátku zápasu byly šance na obou stranách. První využili hosté, když jsme špatně zareagovali na odražený míč po standardní situaci. Poté byla hra vyrovnaná. V dnešním zápase se nám nedařila kombinace a základní herní činnosti, které byly, z větší části nepřesné. Postupem času byl na klukách znát náročný šestidenní program, kdy se vytrácel pohyb bez míče a síla v osobních soubojích. Do konce zápasu se nám nepodařilo soupeře zatlačit na vlastní polovinu a vytvořit si větší tlak, z kterého jsme mohli snížit a pokusit se o změnu výsledku.“


1. KOLO ČDŽ U14, sk. A

FC Písek - FK Admira Praha 3:1 (1:0)

Branky: 35. Horba Valentin, 39. Dufek Fabian, 49. Hořánek Alexandr - 36. Ogboi Kenny.

Hodnocení trenéra Rostislava Baďury: „Kluci navázali na středeční výkon z 2. poločasu, s tím rozdílem, že se nehrálo v tak vysokém tempu. Dílčí cíle (střelba ze střední vzdálenosti, PKÚ, RP, minimálně 5 hráčů v šestnáctce soupeře, odvaha v situacích 1:1, 1:2, presink po ztrátě míče) se klukům dařily plnit v první půli, ale dle mého požadavku chybělo rychlejší provedení, moment překvapení a vyšší agresivita po ztrátě míče. I přesto chci pochválit kluky za držení míče a změnu těžiště, což vedlo k vytvoření si mnoha příležitostí ke skórování. (rychlost přihrávek tzn. prudkost je cíl, na kterém musíme stále pracovat, společně se zrychlením po 1:1, zrychlení po zpracování). Slabší chvilku si kluci vybrali na začátku druhého poločasu, kdy organizovanost a komunikace nebyly na dostatečné úrovni a soupeř toho využil rychlým kontrem. Poté kluci opět zvýšili obrátky, přidali 2 góly a na můj vkus opět polevili. Utkání si dle mého názoru mohli odehrát s větším úsilím a snahou o co nejvíce úspěšně dovedených útočných herních situací. Buď to varováním a cílem do další společné práce!“


1. KOLO ČLŽ U13, sk. A

FC Tempo Praha - FC Písek 4:6 (3:4)

Sestava FC Písek: Jordán Matyáš, Kuchař Jiří (K), Klimeš Filip, Keclík Štěpán, Malát Jakub, Pikolon Samuel, Polanský Jakub, Šípek Matyas, Kohout Dan, Říha Adam, Pavlíček Bivoj, Bártík Adam.

Hodnocení trenéra Martina Kozáka: „To, že nás v Praze nečeká nic lehkého, jsme předpokládali, přestože jsme hráli s 8. týmem tabulky, který nasbíral pouze 10 bodů za tři výhry a jednu remízu. To, že na Tempu se pracuje s mládeží velmi dobře a koncepčně, nám již několikrát předvedli v mistrovských utkáních. Začali jsme výborně, když jsme brzy vstřelili 3 branky a soupeře přehrávali ve všech činnostech. Tento stav nás ukolébal a po velmi přísně nařízeném pokutovém kopu jsme dostali soupeře do hry a ten se chopil příležitosti. V druhé části hry jsme si dali vlastní gól a Tempo bylo lepším týmem. Pohybem a výměnou pozic nás přehrávalo a častěji zaměstnával před naší brankou, kde nás několikrát podržel výborným zákrokem brankář Jordán. Když jsme odskočili do dvoubrankového náskoku, Tempo vždy za chvilku snížilo. Ve třetí části se hrál fotbal nahoru dolu plný hezkých fotbalových momentů. Na pomoc přišli mladší hráči, kteří začali povzbuzovat své starší kamarády, zápas nabral ještě větší obrátky. Bylo jasné, že kdo dá gól, vyhraje. To se povedlo nám a tak všichni přítomní slyšeli náš vítězný pokřik. Každý z hráčů si zaslouží velikou pochvalu a já jim všem děkuji za předvedený výkon.“


1. KOLO ČLŽ U12, sk. A

FC Tempo Praha - FC Písek 6:3 (0:0)

Branky: 4. Váňa Lukáš, 20. Neumann Marek, 36. Váňa Lukáš, 40. Váňa Lukáš, 88. Mezera Denis, 89. Smrček Lukáš - 41. Markovec David, 58. Šimeček Luboš, 61. Svoboda Šimon.

Sestava FC Písek: Šmidmajer Filip, Charvát Matěj [K], Kučera Adam, Kučera Aleš, Markovec David, Novák Cristiano, Pícha Jan, Schánělec Tomáš, Svoboda Šimon, Šátava David, Šimeček Luboš, Vacek Jan, Vaněček Miroslav, Vierer Jakub.

Hodnocení trenéra Radoslava Houdka: „První třetinu jsme byli od domácích hráčů hrozně daleko a domácí toho využívali. Kluci byli opět všude druzí a těžko se dostávali do hry. První třetina skončila 2:0. Do druhé třetiny jsme si něco řekli a začali jsme přebírat kontrolu nad zápasem. Bohužel opět naše dvě chyby vedly k navýšení vedení domácích 4:0. Ale po čtvrtém inkasovaném gólů jsme přidali a tím jsme ještě více domácí zatlačili. Domácí jsme moc do hry nepouštěli a tím přišly i branky. Druhou třetinu jsme remizovali 2:2. Do poslední třetiny jsme opět vstoupili dobře a navázali jsme na druhou část zápasu. Bohužel poslední čtvrt hodiny jsme se nechali strhnout výsledkem a začali jsme nakopávat míče. Poslední třetinu jsme nakonec prohráli 2:1. Celkový dojem ale mám ze zápasu dobrý. Jen škoda našich chyb, malé úspěšnosti šancí a úseků hry, kdy jsme nestíhali.“

Napsal(a) FC Písek | Foto FC Písek