Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Domácí podzimní loučení v Kaplici se hráčkám Spartaku povedlo

 
středa, 31. října 2018, 09:30

V podzimní domácí derniéře hostila kaplická děvčata v sobotu po poledni v jihočeském derby Sokolnice z Jindřichova Hradce. Lídr tabulky hostil devátého, favorit byl tedy na papíře jasný. Kapličandy v minulém kole poprvé v sezóně bodově tratily po bezbrankové remíze v Borovanech. S Jindřichovým Hradcem pomýšlela děvčata jen na tři body.

Za výhrou nakročily fotbalistky Spartaku tím nejlepším způsobem už v desáté minutě zápasu. Rohový kop zahrávala Matoušková a Dagmar Vaňková poslal míč hlavou za zády brankářky Lapkové – 1:0. Po čtvrthodině hry měly domácí hráčky výhodu přímého kopu. Střelu Veroniky Jedličkové si Lapková pohlídala. Na druhé straně zahrozila z levé strany zakončující Tlachnová, rozvlnila však jen a pouze boční síť.

V polovině prvního poločasu naopak domácí hráčky odskočily na rozdíl dvou branek. Trestný kop z levé strany zahrávala Veronika Jedličková a střela pod břevno hostující gólmanku Lapkovou poněkud překvapila – 2:0. I v dalším průběhu prvního poločasu byly i nadále o poznání aktivnější fotbalistky kaplického Spartaku. Rohový kop ve 34. minutě zahrávala Matoušková, na přední tyči míč do branky neprotlačila zakončující Michalicová.

O chvíli později po centru Veroniky Jedličkové z levé strany se k balonu dostala nepokrytá Vaňková, ve skluzu míč mezi tři tyče nenasměrovala. V samotném závěru první půle přidaly Kapličandy třetí gól. Praizlerová přesnou českou uličkou našla rozběhnutou Zuzanu Matouškovou, který poslala míč přesně ke vzdálenější tyči – 3:0.

Hned po obrátce mohla korigovat Tlachnová, ale rodící se šanci ji zmařila vybíhající brankářka Klomfarová. V 62. minutě se pískala první penalta. Po centru z pravé strany zahrála v šestnáctce nešťastně rukou Šlapanská.  K provedení pokutového kopu se postavila Helena Praizlerová a střelou po zemi k tyči překonala Lapkovou – 4:0. O pět minut později faulovala ve vápně právě Lapková Veroniku Jedličkovou a druhá „pentle“ byla na světě. K míči se postavila sama faulovaná hráčka a znovu platilo nepsané fotbalové pravidlo, že faulovaný, by penaltu zahrávat neměl. Prudkou přízemní ránu stačila Lapková vyrazit.

V 72. minutě po špatné přihrávce od Bartoníčkové se v gólovce ocitla Tlachnová, ale brankářku Horelicovou prostřelit nedokázala. Na druhé straně pak po přihrávce od Matouškové střílela Praizlerová, gólovou střelu zastavila bránící Besedová.

V závěru se podařilo hostujícím hráčkám výsledek dvěma góly zkorigovat. Nejprve Vaňková ve vápně faulovala Tlachnovou a nařízenou penaltu se štěstím proměnila kapitánka Kateřina Lehejčková – 4:1. Minutu před koncem pak navíc po zaváhání v rozehrávce trestala gólem Nikola Tlachnová – 4:2. Tři body ale přesto zůstaly v Kaplici. V posledním podzimním duelu se kaplická děvčata představí v neděli v podvečer pod umělým osvětlením v Třeboni.

FK Spartak Kaplice – TJ Sokol Jindřichův Hradec 4:2 (3:0)

Branky: 10. Vaňková, 23. V. Jedličková, 45. Matoušková, 62. Praizlerová (pen.) – 86. Lehejčková (pen.), 89. Tlachnová. Rozhodčí: Pícha. Bez karet. Diváků: 20.

Kaplice: Klomfarová – K. Jedličková, Praizlerová, Vaňková, Chudá, Matoušková, Tošilová, Bartoníčková, Pálková, V. Jedličková, Chvalová. Střídaly Straková, Litvanová, Suchanová, Michalicová, Horelicová.

J. Hradec: Lapková – Besedová, Tlachnová, Sivá, Plucarová, Lehejčková, Kocoňová, Šlapanská, Bočková, Florianová, Voldánová. Střídala Petráková,

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec