Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov spustil po přestávce střelnici. Meteor Tábor vyřídil 9:0!

 
středa, 31. října 2018, 00:53

V dalším okresním derby zavítalo chýnovské mužstvo na hřiště tradičního okresního soupeře a po zodpovědném výkonu ve všech řadách vybojovalo za stálého deště výsledek, který je jen těžko k uvěření… Přitom se Holotovi svěřenci museli obejít bez třech obránců základní sestavy, neboť Doubrava (angína), Petrů (zranění) a Mareš (vojenská přísaha) nemohli nastoupit.

Úvod utkání však patřil zcela domácímu celku a hosté mohli hodně děkovat především brankáři Průšovi, který své mužstvo svými vynikajícími zákroky několikrát podržel. Jen pro připomenutí, jarní utkání těchto soupeřů skončilo v Čekanicích remízou 2:2 a hosté byli tehdy rádi, že si odvezli jeden bod.

Již ve 3.min. se na něj řítil zcela sám domácí Kolář, ale chýnovský gólman jej vychytal a po té ten samý útočník dvakrát hlavičkoval z velmi dobrých pozic, ale nejdříve v 9.min. byl Průša včas u své pravé tyče a v 11.min. šel jeho pokus těsně nad hostující brankou a Kolář se jen zklamaně znovu chytal za hlavu…

Až po velmi hlasité a důrazné domluvě z lavičky od trenéra Holoty začala chýnovská obrana domácí útočníky daleko lépe dostupovat a po čtvrthodině hry se dostali ke slovu také oba chýnovské nebezpečné hroty Prášek a Král. V 18.min. unikl po levé straně chýnovský Vl. Hruška, ale jeho centr na volného Krále zblokovali domácí obránci. Ve 20.min. měl již čtvrtou velkou šanci domácí Kolář, kdy se výborně uvolnil přes Václava Hrušku, ale místo toho, aby postupoval zcela sám na Průšu, tak střelu zbytečně uspěchal a branku vůbec netrefil.

Hromy a blesky ze střídačky zabraly

Ve 21.min. se poprvé měnilo skóre, kdy si Vl. Hruška narazil s Práškem a s pomocí tyče dostal hosty pohotovou dorážkou do vedení (0:1). Šance se střídaly na obou stranách. Z domácích měl ve 31.min. vyrovnání na noze Scheufler, ale ani z bezprostřední blízkosti míč do chýnovské sítě neprotlačil. Za dvě minuty měl naopak na druhé straně druhý gól hostů na noze Prášek, ale na ostrou střílenou přihrávku Štillera nedosáhl. Vše si vynahradil Prášek ve 39.min., kdy se krásně uvolnil kolem domácího stopera Färbera a táborský brankář Šedivý lovil míč ze své sítě podruhé (0:2).

V závěru první půle musela ještě řešit chýnovská obrana jeden nebezpečný závar před svým brankářem, ale ani z této šance nedokázali hráči Meteoru skórovat a jen potvrdili, že proměňování svých gólových šancí je jejich velká bolest… To však ještě vůbec nikdo z hráčů na hrací ploše ani z diváků v Čekanicích netušil, co se bude dít ve druhých čtyřiceti pěti minutách!

Hned ve 47.min. unikl chýnovský Štiller a před nabíhajícím Práškem srazil na poslední chvíli míč na rohový kop jeden z domácích obránců. V 54.min. to byla již 0:3, když po nádherném úniku Vl. Hrušky dorážel míč pod břevno kanonýr Prášek. A od té doby jako by existovalo na hřišti již jen jedno mužstvo. Chýnovští doslova a do písmene začali demolovat domácí obranu… V 63.min. centr Práška dorážel za záda nešťastného Šedivého Král (0:4), v 65.min. nastřelil Prášek nevídanou ranou břevno, ale hned o minutu později již Prášek svůj hattrick přece dovršil, když se trefil zdálky přesně do šibenice (0:5). V 72.min. dal po přihrávce Štillera v pohodě hrající Prášek již svůj čtvrtý gól (0:6) a domácí byli na ručník…

Na rekordní desítku nedošlo

Trenér Holota stáhl ze hřiště oba útočníky, aby je šetřil na domácí zápas podzimu za týden se Sokolem Sez. Ústí, ale ze strany Chýnova to nebylo gólově zdaleka všechno. V 79. min. Štiller (0:7), v 83.min. Václav Hruška (0:8), který se vydal z pozice stopera na svůj tradiční útočný výlet, a v 85.min. Sedlatý (0:9) dali vypít kalich hořkosti domácímu celku až do úplného dna.

V poslední pětiminutovce se domácí jen usilovně bránili, aby nedostali na vlastním trávníku potupnou desítku, přesto chýnovští Vl. Hruška v 87.min. a Sedlatý v 89.min. měli desátý gól celku na noze, ale tentokrát je Šedivý vychytal. Závěrečný hvizd rozhodčího Kříže byl pro domácí hráče vysvobozením, byli rádi, že sudí nenastavoval ani vteřinu. Po zápase také nebylo domácímu trenérovi Břendovi vůbec do řeči, naopak trenér Chýnova nešetřil především za výkon ve druhé půli chválou na adresu svých svěřenců.

Hodnocení zápasu trenérem Chýnova Petrem Holotou: „Začátek zápasu měli domácí výborný a nebýt Jirky Průši v naší brance, tak bychom určitě prohrávali. První půle byla naprosto vyrovnaná, my jsme však dali na rozdíl od domácích dva góly. A ve druhém poločase domácí naše třetí a čtvrtá branka v jejich síti úplně položila a pak už jsme na hřišti kralovali. Podali jsme ve všech řadách taktický, kolektivní a velmi ofenzívní výkon, z jednotlivců zaslouží pochvalu již zmiňovaný gólman Průša a střelec čtyř branek Prášek, ale výhra je dílem celého mužstva. Tímto vysokým vítězstvím jsme dali divákům tu nejlepší pozvánku na náš nedělní domácí zápas, kdy hostíme v dalším derby dosud vedoucí celek tabulky Sokol Sezimovo Ústí a na utkání se samozřejmě těšíme."

FK Meteor Tábor – FC Chýnov 0:9 (0:2)

Branky: 39., 54., 66. a 72. Prášek, 21. Vlast. Hruška, 63. David Král, 79. Štiller, 83. Václav Hruška, 85. Sedlatý. Rozhodčí: Kříž st. - Nedvěd, Kabele. ŽK: 2:2 (Koliandr, Maštalíř - Král, J. Hruška). Rohy: 3:8. Diváků: 50, z toho polovina z Chýnova.

Meteor: Šedivý - Bartáček, Färber, Maštalíř, Koliandr (63. Pípal) - Lorenc, Štumfol (77. Kundrát), Kollárik, Scheufler - Kolář, Janošík. Trenér Pavel Břenda.

Chýnov: Průša – Zítek, Václ. Hruška, F. Zadražil, J. Hruška – Štiller, Mládek, Basík, Vlast. Hruška – Král (66. Sedlatý), Prášek (78. Skřivan). Trenér Petr Holota.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama