Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Devatenáctka Písku překvapila vedoucí Slavii

 
pondělí, 29. října 2018, 10:45

V neděli 28. října dopoledne potvrdili svěřenci trenéra Tomáše Smrčiny, že jejich výkony mají stoupající tendenci. Na Den vzniku Československa si doma vyšlápli na lídra soutěže pražskou Slavii. Písečtí starší dorostenci obrali favorita o bod a nemuselo zůstat pouze u jednoho.

FC Písek - SK Slavia Praha B U19 1:1 (1:0), penalty 4:5

Branky: 33. Sládek - 60. Šubert.

Sestava FC Písek: Vojtíšek - Kulík, Mikeš, Říha, Jiskra, Mařík, Vojta (86. Zelenka), Přibyl, Hnídek, Sládek, Kvasnička (70. Nosek).

Komentář trenéra Písku Tomáše Smrčiny: „Do utkání jsme šli s tím, že nebudeme bránit jenom vlastní polovinu hřiště, že zkusíme narušovat rozehrávku Slavie už na jejich polovině hřiště a budeme je tlačit co nejdříve k lajnám, kde je začneme presovat. Hráče musím pochválit za přístup a nasazení v osobních soubojích, čímž znepříjemňovali Slavii kombinace a odehráli s nimi velmi dobré utkání. Do vedení jsme se dostali po pěkné střele Sládka z hranice vápna. Slavia dobře kombinovala, my běhali hodně bez míče, ale dobrým zkracováním hřiště jsme soupeři kombinace znepříjemnili. V některých pasážích hry nás Slavie zmáčkla na vlastní polovinu, ale při jejich zakončení nás podržel brankář Vojtíšek. Za stavu 1:0 jsme v první půli výborně sehráli brejkovou situaci, na jejímž konci byl po přihrávce Kvasničky Mařík, ale nevyšel mu do zakončení krok. V druhé polovině Slavie přidala a dočkala se v 60. minutě vyrovnání. U nás si vypracoval zajímavě šance Kvasnička nebo Vojta. Slavia po celý zápas předváděla svojí technickou vyspělost a nakonec mohla z velké šance i rozhodnout. My jsme si ale za předvedený výkon jak v defenzivě, tak ve hře směrem dopředu bod zasloužili. Bohužel, už potřetí jsme selhali v penaltovém rozstřelu.“

Napsal(a) FC Písek | Foto Petr Brůha
 


 
Reklama