Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Na státní svátek platily výhry 3:0 pro Jankov a Třeboň

 
neděle, 28. října 2018, 16:53

Dvě utkání na den stého výročí vzniku Československa završily 12. kolo nejvyšší krajské soutěže. Devět kol neporažený Jankov hostil rozjeté Dražice, Milevsko přivítalo za nevlídného počasí trápící se Třeboň. V obou zápasech si vítězné týmy zajistily rozhodující náskok už do poločasu. K vidění byly i dvě zahozené penalty poražených.

NEDĚLNÍ VÝSLEDKY 12. KOLA KP


SK Jankov – TJ Dražice 3:0 (2:0)

Branky: 31. Bürger, 41. Popelka, 75. Šebelka. Rozhodčí: Krauskopf – Mach, Kroutl. Delegát: Řezáč. ŽK: 4:2 (Maršán, Fajtl, Bürger, Mužík – Bareš, L. Stuchlík). Diváků: 88.

Jankov: Pavelec – Dolejšek, Honner, Lošek, Popelka (72. Kočer) – Fajtl (83. Prediger), Maršán – Bürger, Sedlic, Šebelka (79. Hüttner) – Issaka (60. Mužík). Trenér Petr Kadlec.

Dražice: Baka – Fara, Veselý (15. Horka), Hořejší, Bareš – Novotný, Fořt, Štecher, Do Trung (72. Kouřil), Šimák – L. Stuchlík (82. J. Stuchlík). Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Sedlic, Pavelec – Baka.

28. října uplynulo sto let od vzniku Československa a také přesně tři roky od poslední návštěvy Dražic jankovské Precis arény. Tehdy podlehly Jankovu 2:1 a letos si nevedly o moc lépe.

Domácí na svého soka vyrukovali v totožné sestavě, v jaké před týdnem zvládli derby na Hluboké, to hosté postrádali několik hráčů včetně Kromky nebo Hojdara, navíc musel po čtvrthodině hry opustit trávník zdravotně indisponovaný kapitán Miloš Veselý.

Jankov byl od úvodu lepším týmem a vypracoval si slibné i gólové příležitosti. Jenže v té největší zakročil výborně Baka proti Issakovi a zaskvěl se i při střele Bürgera, kterou vytěsnil na břevno. Střelecky se tak prosadil až v 31. minutě po rohovém kopu Sedlice a pěkné hlavičce Vojtěcha Bürgera. Stejnou mincí mohly odpovědět i Dražice, avšak hlavička Lukáše Stuchlíka skončila na břevně. Poločasový výsledek 2:0 stanovil, jak jinak než po Sedlicově rohu, zakončující Martin Popelka.

Druhý poločas jankovští polevili a spoléhali na to, že vedení udrží. A to se jim celkem dařilo. Až na Horkovu hlavičku po rohu soupeře do ničeho nepustili. Sami přitom vedení zvýšili po krásném uvolnění Jana Šebelky přes dva obránce a následném přesném uklizení míče k tyči - 3:0. Pohodou výhru mohl Jankovu zkomplikovat Daniel Štecher, jenž v 82. minutě po Maršánově faulu zahrával pokutový kop, ale skvělého Pavelce nepřekonal.


FC ZVVZ Milevsko – TJ Jiskra Třeboň 0:3 (0:2)

Branky: 16. Průcha, 34. Koktavý, 50. Růžička. Rozhodčí: Žemlička - Kaštánek, Peterka. Delegát: J. Urban. ŽK: 1:1 (Málek – Matoušek). Diváků: 120.

Milevsko: Pavel Dvořák – Hejl, Kosobud, Petr, M. Novotný (76. Hrubec), P. Novotný (46. Kálal), Maršík, Marvan, Málek – Sedlák, Paták (63. Kutil). Trenér Miroslav Strnad.

Třeboň: Kopecký – Schneider, Koktavý, Lonsmín, Cimerhanzl – Matoušek (84. Holý), Doležal, Franěk (76. Tůma), Holzepl – Průcha, Růžička (89. Hami). Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: Petr, Hejl – Kopecký, Průcha, Doležal.

V minulém kole oba týmy shodně prohrály 1:3. Milevsko na Rudolfově a Třeboň doma s Čimelicemi. Tentokrát se větší možnosti dávaly domácím vzduchotechnikům, kteří si určitě chtěli před svými fanoušky napravit reputaci.

Ovšem zápas se podle jejich přání neodvíjel. Ve středu pole hostům nejenže stačili, ale před brankou Kopeckého byli bezradní. Vázla nejenom předfinální fáze, ale nakonec i ta konečná, když se už před ní ocitli.

To hosté byli daleko efektivnější a první dva úspěchy zaznamenali ze standardních situací. V obou se po rohových kopech prosadili ze vzduchu. Po čtvrthodině hry to byl jako první Martin Průcha a po něm i Petr Koktavý. Ten uzavřel poločasové skóre na stavu 0:2.

Už pět minut po pauze stvrdil vítězství Třeboně David Růžička. Průcha vybojoval míč na stoperovi, předložil ho svému forvardovi, který byl jistota sama – 0:3. Vzduchotechnici měli královskou příležitost skóre snížit, když rozhodčí nařídil penaltu po faulu Fraňka na Málka. Jenže Kopecký perfektně vystihl směr Málkova pokusu na svou pravou ruku a střelu zneškodnil. To bylo gólově i herně vše.

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Moc jsme chtěli před našimi fanoušky vyhrát, ale nepovedlo se to. Přitom jsme si na soupeře věřili, taková nálada v týmu vládla. Je to stejná píseň jako na Rudolfově i předtím. Chybí nám typický útočník a hlavně klíčoví hráči. Pokaždé se probojujeme až k vápnu, ale pak už to vázne. Vaříme z vody a mladí hráči na ty zkušenější zatím nestačí. Ale je to příslib budoucnosti, učí se.“

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Domácí se do nás pustili, ale až k brankáři jsme je moc nepouštěli. Naopak jsme šli do vedení po dvou hlavičkách. Navíc jsme je přestříleli, před brankou nám to šlo líp než jim. To jsme dokázali i třemi góly.“

Napsal(a) Milan Šíma, SK Jankov | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama