Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 11. kole KP

 
středa, 24. října 2018, 15:59

Sobotní duely 11. kola KP vyšly vesměs domácím mužstvům. Před vlastními diváky zvítězily Rudolfov, Dražice, Protivín a překvapivě také Želeč nad lídrem z Olešníka. V neděli byly naopak stoprocentní hostující celky, Třeboň doma selhala s do té doby posledními Čimelicemi a Hluboká po vyloučení brankáře Šillera prohrála derby s Jankovem.

Kompletní výsledky 11. kola krajského přeboru


SK Rudolfov – FC ZVVZ Milevsko 3:1 (2:1)

Branky: 12. Jasenský, 19. Šindelář, 74. Pouzar (pen.) - 9. Paták. Rozhodčí: Přibyl - Sebera, Klátil. Delegát: Němeček. ŽK: 3:1 (Dvořák, Ryneš, Šindelář – Málek). ČK: 0:1 (74. Vakoč). Diváků: 80.

Rudolfov: Teringl – Ryneš, Hajný, Novotný, Dvořák – Janák (64. Vejvar), Pouzar, Šindelář, Jasenský – Kuna, Vo Son (83. Žoček). Trenér: Otakar Matouš.

Milevsko: Pavel Dvořák – Málek (87. Jakeš), Kosobud, Vakoč, Hejl – M. Novotný, Petr, Maršík, P. Novotný – Marvan (83. Hrubec), Paták (60. Petr Dvořák). Trenér: Miroslav Strnad.                                                                 

Nejlepší hráči: Teringl, celý tým – Paták.

Ota Matouš, trenér Rudolfova: „Na domácí výhru jsme čekali dlouho a už jsme ji potřebovali jako sůl, protože všechna mužstva ze spodku tabulky vyhrála. Z naší strany tam byla bojovnost a nasazení, konečně jsme se prosadili po rozích, Jasenský a Šindelář hlavičkovali přesně a rychle otočili stav na 2:1 po gólu Milevska z osmé minuty. Po přestávce byl sice soupeř více na míči, ale my jsme po výborné přihrávce Hajného za obranu na Pouzara, který byl v šestnáctce faulován, pečetili z penalty. Pro nás důležité body. Pokusíme se něco urvat v Oseku."

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Myslím, že jsme prohráli nezaslouženě. Aspoň na bod jsme určitě měli. Rozhodly dva zbytečné góly po rohových kopech v prvním poločase. Hráče jsem přitom upozorňoval, že Rudolfovští je kopou opravdu dobře.“


TJ Dražice – SK Otava Katovice 3:2 (1:1)

Branky: 12. a 79. Stuchlík, 73. Hojdar (pen.) – 6. a 55. Repa. Rozhodčí: Reisner - Vican, Herzog. Delegát: Hanzal. ŽK: 4:5 (Štecher, Stuchlík, Kromka, Hojdar – Hajdušek 2, Švehla, Hromíř, Zoubek). ČK: 0:1 (73. Hajdušek). Diváků: 120.

Dražice: Baka – Bareš, Novotný, Fara, D. Štecher – Hořejší, Veselý, Hojdar (90. Kouřil), Šimák – L. Stuchlík (87. Cimburek), Kromka (32. Fořt). Hrající trenér Marian Horka.

Katovice: Švehla – Koutský, Janoch, Hajdušek, Hromíř – Tušer, Toman, Zoubek, Repa – Požárek, Uher. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: celý tým – Repa.

Vlastimil Stuchlík, vedoucí Dražic: „Začalo se hodně zhurta. Hned ve třetí minutě pálil Stuchlík, pak zase na druhé straně Zoubek. Vyvrcholilo to brankou Repy, který se uvolnil a křížnou střelou propálil Baku. My jsme ale dokázali srovnat, stejně jako i po druhé Repově brance. Šibenice Lukáše Stuchlíka nám přinesla nakonec tři body.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic:Klukům děkujeme za odvedený výkon. Utkání samotné nebudeme komentovat. Děkujeme za pochopení.“


TJ Osek – FK Slavoj Český Krumlov 3:3 (1:0)

Branky: 23. Říský, 48. Carda, 68. Hoch (pen.) – 51. Tůma, 60. Tauber, 75. Novák. Rozhodčí: Albert - Krauskopf, Macko. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:1 (Mráz, Hoch, Blatský - Novák). Diváků: 122.

Osek: Kozlík – Krejčí, Blatský, Carda, Benda – Brabec, Mráz, Hoch, Hosnedl (88. Lávička) – Říský, Maroušek. Trenér Jaroslav Voříšek.

Č. Krumlov: Trnka – Smolen, Švec, Malý, Svoboda – Persán, Tůma, Novák, Strapek (81. Filip) – Fischer (46. Sláma), Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Kozlík, celý tým - Novák, Tauber.

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Přestože jsme v utkání získali pouze bod, byl to zatím náš nejpovedenější herní projev. Hosté ovládli úvodní desetiminutovku a ukázali, že právem patří ke špičce KP, i když v minulém kole klopýtli s Blatnou. Postupem času jsme srovnali krok a po akci Bendy a střele Hosnedla dorážel ve 23. minutě Říský - 1:0. Po půlhodině hry chytil hlavičku Hosnedla hostující gólman, při dělovce Říského ho zachránila tyč. Ve 47. minutě to už bylo slibných 2:0, to standardku Blatského dorazil správně postavený Carda. Krumlov ale zabral a dokázal dvakrát skórovat do naší zbytečně odkryté obrany. Další vedení zařídil Hoch, který v klidu proměnil penaltu za hraní rukou. Vyrovnání zařídil výborně hrající kapitán Novák, který ideálně trefil přímý volný kop.“

Václav Domin, trenér Krumlova: „Po slibném patnáctiminutovém začátku, kdy jsme neproměnili své šance, přišla naše chyba v rozehrávce a dopřáli jsme domácím skórovat. Druhý poločas opět chyba a bylo to o dva góly. Jsem rád, že jsme se nepoložili a utkání dotáhli aspoň do remízy s bojovným soupeřem.“


TJ Blatná – Sokol Lom 1:1 (1:0)

Branky: 18. Míka - 84. V. Císař. Rozhodčí: Havlík - Lovětínský, Dunovský. Delegát: Brož. ŽK: 4:2 (Nový, Kůst, Prokopec, Machovský – Jelen, V. Císař). Diváků: 230.

Blatná: Chlanda – Machovský, Petrášek, Sedláček, Motyka (66. Šilhavý) – Mišiak, Prokopec (71. Jícha), Nový, Křivanec – Kůst (75. Čadek), Míka. Trenér Michal Brabec.

Lom: Chylík – Trantýr, Jelen, Kolací (81. Voneš), Vysušil – Mařík (64. Kloc), Balogh, Rabiňák, V. Císař – Bosnyak, Neužil. Trenér Marek Císař.

Nejlepší hráči: Sedláček, Míka – Neužil, Vysušil.

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Šancí na to, aby všechny body zůstaly doma, jsme si za celý zápas vypracovali více, pro hosty by ale na druhou stranu bylo hodně kruté odjet bez bodu. Objektivně musím přiznat, že byl Lom po většinu utkání lepší. Remíza je tak z našeho pohledu spravedlivá.“

Jiří Volek, vedoucí Lomu:Utkání jsme začali aktivně a už ve 2. minutě promarnil Mařík vyloženou šanci, když netrefil prázdnou branku. Do 15. minuty jsme byli v poli lepším týmem, ale domácí se postupně osmělili a začali být v útoku nebezpeční. Jednu z šancí v 18. minutě proměnili a šli do šaten s vedením 1:0. Začátek 2. poločasu byl vyrovnaný a měli jsme štěstí, když domácí nastřelili tyč. Od 65. minuty jsme získali střed hřiště a zaslouženě jsme v 84. minutě vyrovnali V. Císařem střelou zblízka po rohovém kopu. V závěru nás podržel, zákrokem zápasu, brankář Chylík, když vytáhl střelu z přímého kopu do šibenice. Myslím, že remíza je spravedlivá a odpovídá dění na hřišti.“


Sokol Želeč – FK Olešník 1:0 (1:0)

Branka: 6. Brůžek. Rozhodčí: Kroutl - Krčín, Jarolím. Delegát: Janíček. ŽK: 2:0 (Holub, Sokolt). Diváků: 160.

Želeč: Blažek – Škrábek, Kosobud, Pavličko – Fiala (76. Sokolt), Švec, Kukučka (89. Prokeš), Holub, Šváb, Rabiňák – Brůžek. Trenér Roman Lukáč.

Olešník: J. Studnička – Dráb (46. Šíma), Heller, Kalášek, Nýdl – Dudek, Brom (72. Kouba), Rožboud (37. Šahajda), Lafata, Grobár – Štos. Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: celý tým, Brůžek, Kosobud – Nýdl, Heller

Roman Lukáč, trenér Želče: „Podali jsme v první půli výborný výkon a měli na to mít i výraznější náskok do druhého poločasu, ve kterém Olešník prokázal své ofenzivní kvality. Měli jsme potřebné štěstí při šancích soupeře, a nakonec uhráli velmi důležité body. Olešník má hodně kvalitní kádr a je horkým kandidátem na vítězství v soutěži.“

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „V Želči jsme nezahráli, jak bych si představoval. První půli jsme neměli odražené balóny, zaostávali jsme v nasazení a bojovnosti a vyústěním byla branka Brůžka. Do druhého poločasu jsme pozměnili rozestavení a bylo to o dost lepší, nicméně k vyrovnání bohužel nedošlo, a to jsme šance měli. Teď je třeba se připravit na derby s Hlubokou.“


FK Protivín – Malše Roudné 2:1 (0:1)

Branky: 59. Moravec, 90. Zbyněk Vorel - 14. Hála. Rozhodčí: Polák - Kotalík, Šafránek. Delegát: Eibl. ŽK: 1:5 (Hanus – Kodras, Píša, M. Otepka, O. Otepka, Hála). Diváků: 150.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Mikulenka, R. Vojta, König – J. Vojta (82. Dan), Zb. Vorel, Moravec, Prášil (52. Bečvář), Říha – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Roudné: Hřebejk – Kodras, M. Otepka, Jurásek, Škoda – Neckář (80. Samek), O. Otepka, Hála, Bartoš – Píša, Vlk (87. Míča). Trenér Marcel Tomášek.

Nejlepší hráči: celý tým – Hřebejk, M. Otepka, Píša.

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Vyrovnané utkání, do kterého jsme měli výborný vstup, ale nepovedlo se nám skórovat. Naopak jsme po dalekonosné střele prohrávali. Ve druhém poločase kluci makali a povedlo se srovnat. Bojovnost a odvaha přinesla vítěznou branku v poslední minutě.“

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Do utkání jsme vstoupili hodně špatně a pustili domácí hned do dvou šancí. Sice jsme si vytvořili nějaké šance, ale ujala se pouze krásná střela Hály. Domácí nás převyšovali důrazem a srdcem a my jsme si mysleli, že to přijde samo. Nepodali jsme tak zodpovědný výkon jako v minulém kole. Někteří naši hráči budou muset hodně přidat, protože tímto výkonem nikoho neporazíme.“


TJ Jiskra Třeboň - SK SIKO Čimelice 1:3 (1:0)

Branky: 42. Průcha – 52. Řezáč, 82. Hovorka, 90. Káš. Rozhodčí: Lovětínský - Žemlička, Mach. Delegát: Štuk. ŽK: 1:2 (Lonsmín – Varhan, Říha). Diváků: 150.

Třeboň: Skála – Koktavý, Lonsmín, Cimerhanzl, Týnavský – Doležal (64. Schneider), Vávra, Franěk (84. Holý), Matoušek – Holzepl, Průcha. Trenér Karel Kladenský.

Čimelice: Přibyl – Řezáč, Listopad, Převrátil, M. Viták – Hegenbart, Káš, Říha (80. Řežábek), Zelenka (70. J. Viták), Varhan – Hovorka. Trenér Jan Růžička.

Nejlepší hráči: Vávra -  Varhan.

Karel Kladenský, trenér Třeboně: Úkol zněl jasně - vyhrát. Začali jsme dobře, ale postupně se hra vyrovnala, přesto se nám podařilo jít v závěru půle důsledným Průchou do vedení. To nám vydrželo pouze do začátku druhého poločasu, když soupeř vyrovnal po dorážce přímáku. To s námi zacloumalo, protože od té chvíle jsme měli problémy i s jednoduchou rozehrávkou. Hosté využili našeho rozpoložení, měli nebezpečné akce a v závěru zaslouženě překlopili zápas dvěma brankami na svoji stranu. Musíme se rychle oklepat a celkově zvednout.“

Jan Růžička, trenér Čimelic: „Do zápasu vstoupili lépe domácí. My jsme se nemohli dostat do hry. Postupem času jsme hru vyrovnali a měli jsme šance Hovorkou a Varhanem. V závěru první půle jsme zbytečně inkasovali. Naštěstí jsme po pár minutách druhé části vyrovnali. Troufám si tvrdit, že jsme pak byli lepší a po zásluze zápas otočili. Body jsme moc potřebovali a jsme za ně moc rádi.“


TJ Hluboká nad Vltavou – SK Jankov 1:3 (0:0)

Branky: 54. Kadlec (pen.) – 51. a 80. Popelka, 76. Bürger. Rozhodčí: Peterka - Hoch, Kaštánek. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:4 (Turek, Legdan - Honner, Maršán, Sedlic, Bürger). ČK: 1:0 (65. Šiller). Diváků: 200.

Hluboká: Šiller – Jonáš, Turek (81. Křiváček), Legdan, Čermín – Rubick, Stráský (66. Brůha), Němec, Říha – Kadlec, Antoš. Trenér František Cipro.

Jankov: Pavelec – Dolejšek (89. Jirkovský), Honner, Lošek, Popelka - Fajtl, Maršán - Bürger, Sedlic, Šebelka (90. Hüttner) – Issaka (71. Kočer). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Kadlec – Maršán, Popelka.

František Šůna, vedoucí Hluboké: „Zase jsme museli lepit sestavu. Chybí nám třeba distancovaný Kössl, dále Hájek nebo Lovička. V jedenácti lidech jsme s Jankovem hráli vyrovnaný zápas, rozhodla červená karta, pak už jsme se nedokázali prosadit.“

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Hrálo se oboustranně vyrovnané utkání, které v 65. minutě rozhodla červená karta pro domácího brankáře a následné střídání Stráského, nejlepšího hráče Hluboké. Od tohoto okamžiku jsme převzali iniciativu a došli si pro cenné vítězství. Velké díky patří našim skvělým fanouškům, kteří nám v hojném počtu vytvořili domácí atmosféru.“

 
 
Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle