Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písecká devatenáctka i sedmnáctka uspěla herně i výsledkově v Mostě

 
úterý, 23. října 2018, 09:57

Dorostenci o uplynulém víkendu vyrazili na sever Čech do Mostu, odkud přivezli pět bodů a potešili i předvedeným výkonem.

ČLD U19A

Mostecký fotbalový klub  - FC Písek 1:3 (0:1)

Branky: 74. Čonka Jan - 37. Přibyl Viktor, 57. Hnídek Tomáš, 87. Sládek Přemek

Písek: Vojtíšek Zdeněk, Kulík Václav, Mikeš Michal, Říha Miroslav, Jiskra Lukáš, Mařík Miroslav (K), Vojta Lukáš, Nosek Jiří, Hnídek Tomáš 89, Sládek Přemek, Kvasnička Ondřej. Střídali: Přibyl Viktor, Kučera Václav, Pícha Václav, Šťástka Václav, Velek Daniel.     

Hodnocení trenéra Písku Tomáše Smrčiny: „Do utkání jsme šli s taktikou, že budeme chtít držet míč a na velkém hřišti dostávat soupeře pod tlak přes kraje, kde máme větší kvalitu při soubojích jeden na jednoho. V obranné fázi jsme chtěli hrát kompaktně v obranné čtveřici, abychom eliminovali soupeřovu sílu, která je v kolmicích a nábězích za obranu. Soupeř se od začátku nebál kombinovat, nenakopával a překvapil nás svojí kvalitou na míči. V obranné fázi jsme je nepouštěli do vyložených šancí, ale přes kraje se soupeř dostával k centrům do vápna, které obrana v čele s brankářem Vojtíškem pochytala. Do vedení nás poslala kombinace přes pravou stranu hřiště a Přibyl střelou z hranice vápna nedal brankářovi šanci, 1:0. Druhá půle byla podobná té první, hodně sil nás stálo získat míč a oproti jiným zápasům jsme ho ztráceli chybnou rozehrávkou. Při druhém gólu nám pomohl vysoký presink na vápně soupeře, kdy špatnou přihrávku vystihl Hnídek a poslal nás do vedení 2:0. Pak soupeř korigoval na 2:1 ojedinělou kolmicí mezi obránce. Klid do zbytku utkání nám zajistil Sládek, který se hezky trefil z přímého kopu z hranice vápna a zajistil nám cenné 3 body.“


ČLD U17A

Mostecký fotbalový klub - FC Písek 2:2 (0:1), penalty 7:8

Branky: 62. Vlach Lukáš, 49. Slabyhoud Jiří - 9. Šťástka Václav, 66. Královský Aleš.

Písek: Juhás Ladislav, Stejskal Jakub, Červený Ondřej, Štěpka Vojtěch (K), Hejný Martin, Horník Filip, Stropnický Radek, Hadáček Filip, Velek Daniel, Šťástka Václav, Řezáč František. Střídali: Lalák Lukáš, Děd Tomáš, Kulík Václav, Hřebejk Filip, Královský Aleš.

Hodnocení trenéra Petra Bílého: „Odehráli jsme náročné utkání se soupeřem, který byl fyzicky vyspělý. Chtěli jsme být nebezpeční v postupném útoku, bohužel vinou nepřesností v jeho zakládání jsme soupeři darovali 2 branky (trošičku je to daň za to, že chceme hrát konstruktivně i v obranné fázi a kontrolovat hru s míčem na noze, což je v pořádku). Jeden z dílčích cílů, kondiční parametr, hráči splnili. Díky soupeřově kvalitě, který nás dokázal v některých fázích utkání zatlačit na vlastní obranou polovinu, jsme byli obzvláště ve druhém poločase nebezpeční z rychlých protiútoků. Soupeř měl problém zachytávat průnikové přihrávky. V utkání tohoto charakteru čekám od některých hráčů větší dominanci individuální činnosti a kvalitu vyhodnocení nepředvídatelných situací ve hře. Děkuji hráčům za útočný a emočně náročný zápas.“

Napsal(a) FC Písek