Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Peckáři pod novým trenérem podruhé po sobě venku vítězně

 
úterý, 23. října 2018, 09:29

Lhenický tým, jako nováček, měl dosavadní bodový zisk postavený především na zatimní domácí neporazitelnosti (z pěti zápasů 13 bodů). S příchodem nového trenéra Ivo Čecha k jednomu bodu uhranému venku (za plichtu v 5. kole v Nové Vsi u ČB 0:0) jich přidal šest za dvě vítězství po sobě (v 9. kole v Semicích 2:3 a v tomto 11. kole v Plané u ČB rovněž 2:3).

Tentokráte v Plané Lheničtí narazili na fotbalovějšího a zkušenějšího soupeře. Tento handicap nahrazovali nasazením, bojovností, týmovým nováčkovským entuziasmem a dobře zvolenou taktikou. V prvním poločase utekli domácím dvakrát o branku, ti však pokaždé jejich jednogólový náskok stáhli, a tak první dějství skončilo smírně 2:2. V tom druhém přeci jen dokázali strhnout vítězství na svou stranu. Za snaživý disciplinovaný výkon zaslouženě.

Planenským patřil úvod utkání a také několikrát nebezpečně ohrozili lhenickou branku. První jejich střelu stačil gólman Dvořák vyrazit na roh a poté, po jejich dorážce, skončil míč v síti, ale pro ofsajd gól nebyl uznán. V dalším hracím čase Lheničtí vyrovnali hru a i oni počali soupeřovu branku vystavovat v nebezpečí.

Po čtvrthodině Pořádkem, který nejprve po Mahákově centru do šestnáctky netrefil přesně balon, a podruhé, též ve velkém vápně, zakončoval málo razantně. Běžela 27. min., kdy gólman Dvořák dlouhým pohotovým výkopem našel Málka, ten dále narážečkou Prennera. Míč se následně dostal k Mahákovi, který zamířil přesně a poslal hosty do vedení - 0:1.

Zakrátko domácí Ondřejem Hotovým po skrumáži před brankou a nedůrazu bránících hráčů srovnali na 1:1. Třicátá minuta přinesla vydařenou lhenickou akci po ose Málek – Prenner – Pořádek – Iliev, kdy ji posledně jmenovaný zakončil trefou do černého a hostující tým znovu utekl o gól - 1:2.

Hned nato připravili Iliev s Pořádkem gólovou šanci Beranovi, který ji sám před gólmanem Hotovým zahodil a nabízený únik soupeři o dvě branky se nekonal. Naopak za chvilku ze sporně nařízeného trestného kopu za faul Planenští z hranice šestnáctky Tomášem Pintérem opět vyrovnali na 2:2. A za tohoto smírného stavu skončil i první poločas, aby v úvodu toho druhého se začínalo odznovu.

Na třetí gól už neodpověděli

V něm hned v úvodní minutě si domácí vypracovali gólovou možnost, zůstala však nevyužita.  Následně se hra oboustranně přelévala nahoru dolů. Až v 57. min. to byli Lheničtí, co se po Pořádkově centru Mahákem revanšovali. Jím vypálený projektil ale stačili beci zblokovat.

Po hodině hry byla domácími z otočky vyslána střela na Dvořáka, naštěstí šla do středu branky, a tak si s ní bez problému poradil. Čtvrthodinu před koncem nasadil k brejku lhenický Mahák, pro faul byl však zastaven.

Následná 77. min., jak se ukázalo, rozhodla o osudu tohoto utkání. Domácí zahráli standardku, střela z ní skončila v rukavicích gólmana Dvořáka. Ten bleskovým výkopem vyslal dopředu Ilieva, který následně předložil balon Prennerovi. jenž jej hned podél brankáře poslal do sítě - 2:3.  Domácí v závěru díky herní převaze vyvíjeli snahu napotřetí vyrovnat a také k tomu měli blízko v 79. min., ale gólman Dvořák byl proti. Jejich střelu s gólovými parametry bravurně vytěsnil. Lheničtí těsné vedení za taktického střídání a i přes tříminutové nastavení hracího času udrželi a dosáhli na cenné vítězství na soupeřově hřišti.

Hodnocení trenéra Lhenic Ivo Čechem: „Utkání v Plané nebylo jednoduché, ale to jsme ani jinak nečekali. Prvních patnáct minut jsme prospali a trochu si koledovali, domácí byli fotbalovější. Podařilo se nám přesto dostat do vedení a hra se vyrovnala. Snažili jsme se eliminovat přednosti domácích, ale po akci Lengyela přišlo vyrovnání. V dalším průběhu jsme hrozili z brejků a po jednom z nich opět o branku vedli. Po přísně zapískané standardní situaci na hranici vápna těsně před koncem poločasu bylo vyrovnáno a od druhé půle se začínalo znovu. Druhý poločas byl bojovný, hrálo se náročně nahoru dolů a musím kluky pochválit, že to zvládli, ustáli, a rozhodli o pro nás velmi pěkných třech bodech.“ 

Hodnocení trenéra Plané Jana Pintéra: „Utkání jsme bohužel výsledkově nezvládli. První poločas si troufnu říci, že jsme byli lepším týmem. I přesto, že jsme v utkání dvakrát prohrávali po našich individuálních chybách v obranné fázi. Naštěstí se nám podařilo vždy vyrovnat. Do druhého poločasu jsme vstoupili opět aktivně a v 52. minutě jsme měli kopat tisíciprocentní pokutový kop za stažení Lengyela v pokutovém území (viz. foto). Hra se pak přelévala z jedné strany na druhou a byl to klasický poločas jednoho gólu, kdo ho dá, tak vyhraje. Nakonec byli šťastnější Lheničtí a utkání už v klidu dohráli. Tahle prohra mě neskutečně mrzí, protože nás porazil prakticky jenom jeden hráč - skvěle hrající Iliev! Myslím si, že jsme byli celý zápas lepším týmem, ale na to se nehraje. Důležité jsou body a ty si vezou domů hosté. Máme tři kola do konce a bodů málo. Musíme zabrat!“

SK Planá – SK Lhenice 2:3 (2:2)

Branky: 28. O. Hotový, 37. Pintér - 27. Mahák, 30. Iliev, 77. Prenner. Rozhodčí: Kříž – Kollmann, Vejčík. Delegát: Pípal. ŽK: 2:5. Diváků: 150.

SK Lhenice: Dvořák – Pokorný, Kopf (46. Dav. Kiš), Tůma, Dom. Kiš – Mahák, Beran, Prenner, Málek (73. Balica) – Iliev (90. Trojan), Pořádek (93. Lukač). Trenér Ivo Čech.

Napsal(a) Jan Bumba. Foto: Jan Klein