Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nic platno. Devět hráček Protivína bojovalo v Kaplici statečně, ale marně

 
čtvrtek, 18. října 2018, 09:31

V dalším kole ženské divize se potkaly týmy z opačných pólů tabulky. Jednoznačnými favoritkami byly Kapličandy. Protivín navíc dorazil k utkání pouze v devíti. Dalo se tedy očekávat, že skóre dlouhé minuty bezbrankové nevydrží.

To se poprvé změnilo v minutě dvanácté. Když se domácím hráčkám nedařilo příliš kombinačně, udeřily po rohovém kopu. Na přetažený centr si naběhla Dagmar Vaňková a z první míč poslala do brány mimo dosah brankářky Kyrianové – 1:0.

Vzápětí mohlo být vyrovnáno. Do gólové pozice se dostala Bártová, zakončovala však zbytečně brzy a branku Spartaku minula. Domácí hráčky měly míč častěji na svých kopačkách, ale když už se dostaly ke střeleckému pokusu, ve většině případů jim byla branka malá.

Ve 23. minutě v jasné šanci neuspěla Veronika Jedličková. Soupeř mohl prakticky vzápětí trestat, když se po chybě Vávrové dostala do brejku Bártová, ale kaplická stoperka svou chybu napravila, a v poslední chvíli skluzem šanci protihráčky zablokovala. Pak další gólovku zahodila Bartoníčková a o chvíli později stejná hráčka mířila pouze do tyče.

Po půlhodině hry přidaly Kapličandy druhý gól. Na přesný centr od Matouškové si naběhla Dagmar Vaňková a zblízka míč dopravila do sítě – 2:0. Během následujících několika minut se Kapličandy prosadily hned čtyřikrát.

Nejprve Litvanová přiťukla míč Heleně Praizlerové a její střela skončila u vzdálenější tyče – 3:0. Hned v následující minutě po centru Matouškové uklidila míč do sítě Veronika Jedličková – 4:0. Ve 36. minutě už to bylo o pět gólů. Po vysunutí od Matouškové postupovala sama na branku Helena Praizlerová a pohodlně skórovala – 5:0. Na poločasových 6:0 pak fotbalistky Spartaku upravili skóre ve 39. minutě. Po rohovém kopu Matouškové zkompletovala svůj hattrick Dagmar Vaňková.

Po změně stran se za rozhodnutého stavu dlouhé minuty na hřišti nic zásadního nedělo. Na další gól se čekalo až do 68. minuty střetnutí, kdy se po přihrávce od Chvalové gólu konečně dočkala i Markéta Bartoníčková – 7:0. Hned v následující minutě brankářka Protivína lovila míč ze své sítě po osmé. Helena Praizlerová poslal míč přesně k tyči – 8:0.

V 77. minutě se pak gólu dočkala i exkřemežská Zuzana Matoušková po krásné přihrávce exloučovické Renaty Strakové – 9:0. Definitivní podobu výsledku pak dala minuta třiaosmdesátá, kdy se z úhlu parádně trefila Helena Praizlerová – 10:0.

Zápas skončil jednoznačnou výhrou domácího celku, ale nutno říci, že devítka fotbalistek protivínského Platanu hrála velice sympaticky. 

FK Spartak Kaplice – TJ Platan Protivín 10:0 (4:0)

Branky: 33., 36., 69. a 83. Praizlerová, 12., 30.a 39. Vaňková, 34. V. Jedličková, 68. Bartoníčková, 77. Matoušková. Rozhodčí: Pícha. Bez karet. Diváků: 15.

Kaplice: Horelicová – K. Jedličková, Vávrová, Vaňková, Suchanová, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Tošilová, V. Jedličková, Chvalová. Sřřídaly Straková, Michalicová, Litvanová,.

Protivín: Kyrianová – Kubíčková, Trnková, Vlková, Petrnoušková, Hesounová, Mikulenková, Ambrožová, Bártová.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama