Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

První porážka Nové Vsi. S Lokomotivou nezvládla druhý poločas

 
úterý, 16. října 2018, 21:00

Novoveský nováček zajížděl v dalším utkání I. A třídy na hřiště v Suchém Vrbném, kde má domácí stánek českobudějovická Lokomotiva. Postavení obou mužstev v tabulce bylo na opačných pólech, ale během devadesáti minut to tolik patrné nebylo.

N. Ves přijela povzbuzena výhrou z minulého týdne 3:0 nad Slavií, Lokomotiva doma ztratila 3 body se Spartakem T. Sviny. A tak karty byly jasně rozdány. Lokotka už potřebovala vyhrát, Nová Ves, překvapení soutěže, ještě neprohrála. Tudíž se očekával atraktivní souboj.

Jenže hlavně první poločas moc fotbalu nepřinesl. Za zmínku stojí trestné kopy Lokomotivy z 24. a 45. minuty, kdy nebezpečně pálil Sudek, a gól novoveského Jiránka ze 43. min. po rohovém kopu Nováka - 0:1.

Lokomotiva nabrala páru

Začal druhý poločas, a místo toho, aby hosté kontrolovali vedení, byli to domácí, kteří nepolevovali v nasazení. A už ve 46. min mohli skórovat, ale Ķocara vychytal Bartizal. Hosté měli šanci hned z protiútoku. Jiránek ve vápně hledal Janečka, ten netrefil, a Procházkova střela skončila v náručí brankáře Kuruce. Pak už úřadovali domácí. V 53. minutě předvedli rychlý protiútok, na jehož konci byl Choutka a vyrovnal - 1:1. V 59. minutě dával Kocar hlavou těsně vedle, ale v 72. minutě už mířil přesně - 2:1.

Hostům nepomohlo ani vysunutí kapitána Boháče a tak utkání skončilo zaslouženou výhrou domácích. Hráči Lokomotivy chtěli vyhrát a díky bojovnosti hlavně ve 2. poločasu se jim to podařilo. Výkon N. Vsi byl nejenom pro fanoušky zklamáním.

TJ Lokomotiva Č. Budějovice – TJ Nová Ves 2:1 (0:1)

Branky: 53. Choutka, 72. Kocar – 43. Jiránek. Rozhodčí: Ťupa – Tůma, Bezpalec. ŽK: 3:1 (Navrátil, Květoun, Nechuta – Janeček). Diváků: 150.

 
 
Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Miloslav Kusbach