Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V souboji Jankova se Želčí se zrodila bezbranková partie

 
úterý, 16. října 2018, 09:01

Osmý zápas v řadě bez prohry, druhé čisté konto v řadě. Tady však pozitiva jankovských fotbalistů končí. V nedělním utkání s posledním vítězem KP předvedl Jankov v prvním poločase slušný výkon a několik neproměněných příležitostí. Na to ale po změně stran nedokázal navázat a po mizerném výkonu bez nápadu se exdivizní tým musel spokojit pouze s bezbrankovou remízou.

Želeč za svými výkony a především výsledky z předešlé sezóny zaostává. V Precis aréně se mužstvo z Táborska prezentovalo uspokojivou hrou, jenže za celé utkání si vypracovalo pouze jedinou střelu mezi tyče a to je málo.

Na projevu hostujícího celku bylo patrné, že se nikam nebude hnát, a že i remíza z jankovského pažitu bude úspěchem. Zřejmě si byli Želečtí vědomi kvalit svého gólmana, kterému mohli po první půli líbat ruce. Zkušený Martin Blažek byl totiž svým spoluhráčům výraznou oporou. Po devíti minutách hry vytáhl z rukávu první zákrok při šanci Bürgera. Za dalších sedm minut se musel činit hned dvakrát a zákrokem dne uhájil čisté konto. Nejprve dokázal vyrazit prudkou střelu Issaky, aby vzápětí na brankové čáře fantastickým zákrokem zlikvidoval i dorážku hlavičkujícího Bürgera. V 26.minutě zakombinovali na pravé straně Jirkovský s Dolejškem, centr druhého jmenovaného se nepodařilo před brankou za Blažkova záda uklidit Sedlicovi.

Výraznější ofenzivní představení Želče přišlo až v 32.minutě, jenže po rychlém kontru zakončoval nepřesně nestárnoucí Sokolt. Jinak měl po většinu prvního poločasu převahu Jankov, ale dostat balón do branky se nedařilo. V 36.minutě chyběl metřík střílejícímu Sedlicovi, trochu štěstí a možná i důrazu chybělo zase v 43.minutě po standardní situaci opět Bürgerovi. Dostat balón za brankovou čáru se povedlo v 44.minutě Issakovi, avšak po předchozím ofsajdovém postavení Bürgera gól uznán nebyl.

Druhý poločas, co se herního představení Jankova týče, zůstal hodně za očekáváním. Hra postrádala nápad i tempo. I proto se zkušení hosté dostávali více do hry i do nebezpečnějších situací. Jenže trefit prostor Pavelcovy branky se úřadujícímu mistrovi podařilo za celých devadesát minut jen jednou, a to je vskutku málo. Zmíněná střela přišla z kopaček Sokolta v 59.minutě, leč z nějakých dvaceti metrů mířila přesně doprostřed na připraveného Pavelce. Zelenobílí nehráli dobře, a tak jim k jediné vážné příležitosti pomohl chybující Kosobud, po jehož kiksu šli Issaka se Sedlicem na opuštěného Holuba, leč toto přečíslení sehráli takovým způsobem, že ho ani nezakončili.

Ve zbytku utkání, jestli někdo, tak hostující Želeč měla k rozhodujícímu gólu blíže. Jenže jak už bylo řečeno, trefit Pavelcovu branku byl pro hostující fotbalisty nadlidský úkol. V 70.minutě pálil z dvaadvaceti metrů dva metry vedle Švec, v 73. a 74.minutě zase v dobrých pozicích selhali Rabiňák, respektive Sokolt.

Závěrečné minuty nepřinesly nic obzvláště zajímavého, a tak si oba celky na své konto připsaly pátou remízu v sezóně.

SK Jankov - TJ Sokol Želeč 0:0

Rozhodčí: Kaštánek - Albert, Hoch. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:4 (Popelka - Kukučka, Holub, Brůžek, Froněk). Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 10:3. Diváci: 148.

SK Jankov: Pavelec - Jirkovský, Lošek, Kroneisl (18. Kočer), Popelka (89. Šebelka) - Fajtl, Maršán - Dolejšek, Sedlic, Bürger – Issaka. Trenér Petr Kadlec.

Želeč: Blažek - Škrábek, Kosobud, Holub - Šváb, Sokolt, Švec (85. Froněk), Kukučka, Rabiňák - Brůžek, Prokeš. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: nikdo - Blažek, Rabiňák.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kočerová