Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Přestřelka na Svépomoci pro Dražice, Osek srovnal v Milevsku v 90. minutě

 
neděle, 14. října 2018, 17:37

Tečku za první třetinou letošního ročníku krajského přeboru udělaly tři nedělní zápasy. Jankov se musel proti Želči spokojit s bezbrankovou remízou, po vítězství sahalo Milevsko nad Osekem, počtvrté v řadě skóroval Martin Petr, ale Osek odpověděl v poslední minutě Janem Hochem. V okresním táborském derby se strhla divoká sedmiminutovka, kdy od 29. do 36. minuty padly čtyři góly – po dvou na každé straně. Sedmigólovou podívanou nakonec vyhrály Dražice s Lomem 4:3.

NEDĚLNÍ VÝSLEDKY 10. KOLA KP


FC ZVVZ Milevsko - TJ Osek 1:1 (0:0)

Branky: 88. Petr – 90. Hoch. Rozhodčí: Peterka - Krauskopf, Šafránek. Delegát: Bicek. ŽK: 1:0 (M. Novotný). Diváků: 80.

Milevsko: Pavel Dvořák – Hejl, Vakoč, Kosobud, M. Novotný (72. Hrubec) – P. Novotný, Petr, Maršík, Málek – Marvan (86. Kálal), Petr Dvořák (58. Paták). Trenér Miroslav Strnad.

Osek: Kozlík – Krejčí, Blatský, Carda, Benda – Brabec, Mráz, Kroupa, Hosnedl – Hoch, Maroušek (85. Lávička). Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Pavel Dvořák, Petr – celý tým, Kozlík, Blatský.

V Milevsku fotbal moc krásy nepobral. Ob týmy předváděly opatrnou hru, která se pohybovala spíš ve středu pole, než před samotnými brankáři Pavlem Dvořákem a Jakubem Kozlíkem. O to těžší to měli, protože museli zasahovat jenom čas od času. Jednou Kozlíkovi dokonce pomohlo i břevno.

Ale když už k tomu došlo, neztratili klid a míč za svá záda nepustili. Leckdy byly ty situace výjimečně ošemetné. Nejenom schopnosti střelců obou týmů, ale i jejich pozornosti se zklamaní diváci gólu nedočkali.

Že by se něco podstatného změnilo po přestávce, se nedá s klidným svědomím říci. Gólmani museli vytáhnout svoje umění zřídka, ale o to měli nebezpečnější pozici. Museli se koncentrovat bez ustání. O všem se rozhodlo až během posledních dvou minut utkání.

Nejprve se po centru zprava krásně opřel do balonu Martin Petr a z voleje přivedl domácí do vedení. Pro Milevsko to vypadalo velice dobře a už se určitě těšili na oslavu v kabině. K jejich škodě nechali prchnout po levé straně Hocha, kterého beci zastavili až na hranici pokutového území. Chviličku se čekalo na rozhodnutí rozhodčího Peterky, zda odpíská penaltu nebo trestný kop. Nakonec se zahrávalo z lajny velkého vápna a k exekuci se postavil Blatský. Na šikovně zatočený balon si naběhl Jan Hoch a zblízka nedal Pavlu Dvořákovi šanci. Domácí tak přišli o vítězství v poslední minutě střetnutí.

„Ani z jedné strany to nebyla žádná sláva. Fotbal byl nemastný, neslaný. My jsme hodně zaostávali ve hře dopředu, vázl nám přechod do útoku. A když jsme dali gól po krásné střele Petra, tak jsme přišli o body pár chvilek nato. To jsme už měli doklepat k vítězství,“ byl si vědom trenér vzduchotechniků Miroslav Strnad. „K vidění byl vyrovnaný zápas, ve kterém moc šancí nebylo. Góly padly až v samotném závěru. Plichta asi byla zasloužená,“ přidal svůj pohled kouč Oseka Jaroslav Voříšek.


SK Jankov - Sokol Želeč  0:0

Rozhodčí: Kaštánek - Albert, Hoch. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:4 (Popelka - Kukučka, Holub, Brůžek, Froněk). Diváků: 150.

Jankov: Pavelec - Jirkovský, Lošek, Kroneisl (18. Kočer), Popelka (89. Šebelka) - Fajtl, Maršán - Dolejšek, Sedlic, Bürger – Issaka. Trenér Petr Kadlec.

Želeč: Blažek - Škrábek, Kosobud, Holub - Šváb, Sokolt, Švec (85. Froněk), Kukučka, Rabiňák - Brůžek, Prokeš. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: nikdo - Blažek, Rabiňák.

Jankovu se před těžkým duelem s loňským mistrem KP vrátili do sestavy alespoň někteří hráči, kteří v předešlých zápasech nebyli trenérskému tandemu Kadlec - Maxa k dispozici. Želeč se po minulé historické sezóně letos výsledkově trápí, ovšem herně stále předvádí rychlý moderní fotbal, který všem soupeřům dělá problémy.

I v Precis aréně potvrdila svoji kvalitu, byť první půle patřila především domácím. Jenže hosty držel výborně chytající Blažek, jenž v 10. minutě vychytal Bürgera. Skvěle si počínal i proti střele Issaky a následné dorážce Bürgera, kterou zastavil v hodině dvanácté.

Poté dvakrát neuspěl Sedlic a Popelkovo branka minutu před pauzou po předchozím Bürgerově ofsajdovém postavení neplatila. Želeč za první pětačtyřicetiminutovku zahrozila jen po jednom brejku, po kterém pálil nepřesně nestárnoucí Sokolt.

Ve druhém poločase tlak Jankova opadl a marně se čekalo i na šance. Výjimkou byla 62. minuta, kdy útok dva na jednoho nedokázala do gólového úspěchu přetavit dvojice Issaka-Sedlic. Postupem času začali vystrkovat růžky také hostující fotbalisté. Švec, Rabiňák a Sokolt domácí branku netrefili, jediný pokus, který mířil do Pavelcova prostoru, měl na svědomí Sokolt, ale tu jankovský gólman bez potíží chytil. Ani nesmělá druhá půle gól nepřinesla, a tak zápas skončil bez branek.


TJ Sokol Lom - TJ Dražice 3:4 (2:2)

Branky: 29. Neužil, 36. Janů, 90. V. Císař – 33. a 85. L. Stuchlík, 35. Novotný, 49. Kromka. Rozhodčí: Koranda - Mach, Krčín. Delegát: Janíček. ŽK: 1:3 (Jelen – L. Stuchlík, Kromka, Baka). Diváků: 300.

Lom: Chylík – M. Rabiňák, Trantýr, Vysušil, Jelen – Šimák, Balogh (46. Kolací), Janů (73. Kloc), Mařík (46. V. Císař) – Neužil, Bosnyak. Trenér Marek Císař.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Fara, D. Štecher (78. Kubásek) – Hořejší, M. Stuchlík (7. Novotný), Veselý, Hojdar – L. Stuchlík (86. Do Trung), Kromka. Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: nikdo – L. Stuchlík.

Na táborské derby dorazily tři stovky diváků, které viděly spoustu branek a trochu nečekané vítězství hostujících Dražic 4:3.

Pro mužstvo Mariana Horky zápas nezačal úplně dobře, Matyáš Stuchlík musel už v 7. minutě po špatném došlápnutí střídat. Střídání to ale od hostů bylo znamenité, příchozí Petr Novotný se dokázal v prvním poločase gólově prosadit.

Jako první se ale trefil Lom, David Neužil ve 29. minutě otevřel účet zápasu – 1:0. „Doufali jsme v to, že když dáme první branku, uklidníme se. Bohužel opak byl pravdou, protože jsme vzápětí inkasovali dvakrát inkasovali a vytratili jsme se ze hry,“ komentoval dění na hřišti po vedoucí brance domácí kouč Marek Císař. Branky Lukáše Stuchlíka a Novotného z 33. respektive 35. minuty otočily vývoj duelu pro Dražické. Hektickou pasáž zápasu pak zakončila akce obránce Trantýra, který našel na hranici vápna Lukáše Janů a ten střelou k tyči vyrovnal – 2:2.

Lepší vstup do druhého dějství měli hosté, zkušený Jan Kromka ve 49. minutě dal na 2:3. Dražice od té doby víceméně rezignovaly na nějakou útočnou aktivitu, domácím ale vycházela kombinace maximálně po vápno, nebezpeční pro brankáře Baku nebyli.

Z víceméně jediného výpadu, kdy hostující hráči alespoň chvíli podrželi míč na půli soupeře, skóroval levačkou úplně neobsazený Lukáš Stuchlík z velkého čtverce v 85. minutě podruhé – 2:4. Lom se na výraznější tlak v závěru nezmohl. Vojtěch Císař po nepovedeném přímém kopu našel míč u zdi, kde si ho nikdo nevšímal, a překvapeného Baku naposledy překonal – 3:4.

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma | Foto Daniel Pekař (3x), Michaela Mikešová (3x)