Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nad Orlicí rozhodl brzký gól

 
neděle, 14. října 2018, 11:31

První utkání pod novým trenérem Milanem Nouskem mladším odehráli písečtí třetiligoví fotbalisté na hřišti v Ústí nad Orlicí. 10. kolo ČFL jim však nepřálo a po nejtěsnější prohře se na jih vraceli bez bodu.

Rozhodnutí přišlo velmi rychle. Už v 5. minutě zahrávali domácí standardní situaci z místa, které se nezdálo být nebezpečným. Dlouhý nákop do šestnáctky a přesná hlavička kapitána Jana Součka ale znamenala vedoucí gól Ústí.

Utkání nenabídlo festival brankových příležitostí, přesto se žlutomodří mohli ještě do přestávky dvakrát prosadit. Na konci obou akcí byl Martin Voráček. Nejprve v 9. minutě mířil po centru Tomáše Benetky hlavou nad. V 17. minutě si pak našel míč po rohovém kopu Aleše Hanzlíka, ale tentokrát se zaskvěl domácí gólman Krátký.

Také druhá půle odstartovala šancemi. Pět minut po návratu z kabin sehráli Ústeckoorličtí zajímavý signál, jenomže hostující obrana odolala. Stejně tak ta domácí, která o dvě minuty později čelila již několikátému pokusu Martina Voráčka.

Další možnosti ke změně skóre přišly až v závěru a postarali se o ně Východočeši. Gól už ale nepadl. Domácí se radovali z výhry 1:0.

TJ Jiskra Ústí nad Orlicí - FC Písek 1:0 (1:0)

Branka: 5. Souček. Rozhodčí: Hanousek - Řeháček, Šťastný. Delegát: Schröter. ŽK: 2:3 (Falta, Souček - Januška, Hrachovec, Vacovský). Diváků: 380.

Ústí: Krátký - Chleboun, Falta, Nikodem, Souček (90. Pavlásek), Langer, Smejkal (78. Krátký), Čech, Pazdera (83. Brabec), Tichý (88. Smíšek), Kopecký.

Písek: Hajdušek – Benetka, Vávra, Vacovský, Hanzlík – Hrachovec, Januška (67. J. Held), Milec, Kulík (72. Ric) – Voráček, Pinc.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle