Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rozjetý Hradec skolil i Dobříš, béčko Táborska zvrátilo dvougólovou ztrátu

 
sobota, 13. října 2018, 14:18

Oba jihočeští nováčci opět dokázali stoprocentně využít vlastního prostředí k zisku cenných bodů v divizi A. V sobotu dopoledne zvítězili Hradečtí nad Dobříší a navázali na předchozí sérii výher. Táborska rezerva se dokázala o reprezentační přestávce s několika pendly vypnout k velkému výkonu, který vyústil v třígólový obrat proti Sedlčanům.

FC MAS Táborsko B – TJ Tatran Sedlčany 3:2 (2:2)

Branky: 19. Vandas, 30. Kopřiva, 86. Kvěch (vlastní) – 8. Lípa, 13. Kdolský. Rozhodčí: Šob - Fišer, Průcha. Delegát: Rauch. ŽK: 0:2 (Vystyd, Senft). Diváků: 120.

Táborsko B: Novák – Větrovský, Klusák, Laszák (58. Bryanta), Mikuláštík – Kopřiva – Radosta, Berešík, Nerad, Postřihač (91. Jírava) – Vandas. Trenér Kamil Tobiáš.

Nejlepší hráč: Kopřiva.

Na Soukeníku se bylo na co dívat, a to od začátku až do konce. Domácí využili reprezentační přestávky a postavili silný tým. Od začátku sice měli převahu, ale než se plně dostali do hry, prohrávali už o dva góly. Přitom sami měli několik příležitostí k tomu, aby vedli. Například Berešík pálil nepříjemně z hranice velkého vápna, gólman Dřevojan balon vytěsnil na roh.

A když se nechtělo jim, tak holt hostům nezbývalo nic jiného, než to zkusit sami. A byli úspěšní. Jako první uspěl Pavel Lípa, který obešel Laszáka a přehodil Nováka – 0:1. Do dvoubrankového vedení dostal hosty Michal Kdolský. Jeho úspěchu předcházela chyba domácích ve středu pole. Po její ztrátě se dostal k balonu Kdolský a znovu do branky Nováka doletěl míč po jeho přelobování – 0:2.

Tentokrát ovšem Táborští nesklopili hlavy i přes dvoubrankové manko dál bojovali o třetí domácí vítězství. Výsledkem bylo srovnání poločasového skóre. Už v 19. minutě se zleva probojoval přes soupeře probojoval Radosta a předložil míč na zlatém podnosu k penaltovému puntíku Pavlu Vandasovi. Co mu zbývalo jiného, když se na něj smála prázdná branka, než jí poslat potravu – 1:2.

A vyrovnání přišlo po půlhodině hry. Domácí už nějak přestalo asi bavit dobývat se do pevné obrany hostů a změnili přístup. Zkusili to z dálky, a to se ukázalo jako správná volba. Přibližně ze třiceti metrů napřáhl Jakub Kopřiva a bylo po starostech s beky. Jeho bomba si to namířila přímo do šibenice – 2:2.

Vyrovnávací branka tempu zápasu ještě víc prospěla. Šance se střídaly na obou stranách, bylo jasné, že kdo se trefí potřetí, vyhraje. Domácí si vytvořili mírnější tlak a nakonec vedl k rozhodujícímu gólu, který si dal pouhé čtyři minuty před koncem do vlastní sítě sedlčanský Kryštof Kvěch – 3:2.

„Nezačali jsme vůbec dobře. Sice jsme mohli několikrát vést, ale nakonec jsme si po chybách vysloužili dvoubrankovou ztrátu. Jenže kluci jeli na plný plyn a tenhle handicap smázli ještě do poločasu. A ve druhém to bylo znovu zajímavé. Hrálo se nahoru dolů a my jsme tohle soupeření zaslouženě vyhráli,“ hodnotil Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska B.

FK Jindřichův Hradec 1910 – MFK Dobříš 3:1 (1:1)

Branky: 36. Votava, 68. Toman, 77. Jindra – 27. J. Šrain. Rozhodčí: Šlapák - Štrincl, Pálek. Delegát: Bláha. ŽK: 4:0 (Jindra, Řehoř, Völfel, Cettl). Diváků: 120.

J. Hradec: Hejníček – Blažek, Jáša, Völfel, Řehoř – Kučera, Cettl (78. Králíček), Jindra (86. Černoch), Votava – Chalupský, Toman (89. Princ). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: celý tým, Jindra, Votava.

Jindřichův Hradec po nepovedeném vstupu do divizního ročníku stoupá tabulkou díky třem výhrám v řadě. Před vzájemným soubojem s Dobříší dělil oba soupeře jediný bod, pro mužstvo domácího kouče Marka Černocha tak bylo dnes žádoucí bodovat, a to pokud možno znovu naplno.

Jihočeši ale v prvním poločase nepředváděli hru, která jim například o minulém víkendu přinesla tři body v Soběslavi. „Nebylo to ono. Celkově se hrál vyrovnaný zápas víceméně až do 90. minuty, ale bylo nutné si o poločase něco v kabině důrazně říct,“ komentoval projev svého mužstva v prvním dějství Černoch.

Jeho jedenáctka musela v cestě za vítězstvím duel otáčet, nepovedený odkop gólmana Hejníčka se v 27. minutě rychle vrátil na velké vápno a Jan Šrain domácího strážce svatyně obstřelil – 0:1. Důležité srovnání zařídil Filip Votava o devět minut později, když nejprve mizerně rozehrál přímý volný kop, odražený míč se k němu ale vrátil a pak už mnohem podařenější střelou dal na 1:1.

„Po obrátce už jsme byli víc v pohybu a důraznější. Nakonec jsme Dobříš přetlačili, ale znovu zdůrazňuji, že to vůbec nebylo lehké,“ dodal Černoch. V duelu bez množství velkých šancí bylo jasné, že kdo dá druhou branku, bude mít ve zbytku střetnutí velkou výhodu. A to se s velkým přispěním hostující obrany povedlo Hradci. Hejníčkův dlouhý nákop v 68. minutě hrubě podcenil stoper hostí, balón ho přeskočil a Martin Toman míč uklidil před vybíhajícím brankářem Jechortem mezi tři tyče – 2:1.

Kromě asistence si domácí gólman připsal prakticky vzápětí klíčový zákrok zápasu. Hradecká obrana asi ještě slavila vedoucí branku, míč jí propadl a útočník Ondřej Matějka šel ze strany na Hejníčka, kterého ale v tutové možnosti neprostřelil.

Levá noha Tadeáše Jindry vyslala v 77. minutě k tyči pojišťující branku na 3:1, díky níž slaví Jindřichův Hradec už čtvrtou výhru v řadě.

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma | Foto Stanislav Hladík (3x), Daniel Pekař (3x)
 


 
Reklama