Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strakonice pohořely s Vimperkem. Šumavanu zajistil body Martin Šíp

 
úterý, 9. října 2018, 10:28

Vimperk hostil v dalším kole I. A třídy dosud neporažené Strakonice, které přijely do Čkyně, kde má Šumavan dočasný azyl, s obávaným kanonýrem Zušťákem, ale roli favorita nenaplnily.

Hostující Junior si vytvořil první možnost již ve 2. Minutě, kdy se po chybě domácích obránců dostal Bálek do dobré pozice před brankou, místo střely však zvolil přihrávku, která adresáta nenašla. V 9. minutě domácí Kvapil vyzkoušel střelou z vápna pozornost Reisera, ale ten byl na místě. Ve 23. minutě rozehrál pěknou akci Bálek s Máškou, ten nacentroval do vápna na Zušťáka, jehož hlavička skončila nad brankou. To bylo ze strany Strakonice do poločasu vše.

Ve 26. minutě se přesně k tyči trefil Šíp z trestného kopu a domácí šli do vedení. Ve 42. minutě mohli navýšit skóre, když do tutovky se dostal Kvapil a jeho přesně mířenou hlavičku Reiser bravurně chytil.

Druhý poločas Strakoničtí pokračovali v mdlém výkonu, malé bojovnosti a zmaru ze závěru poločasu prvního, ale přesto se do dvou slibných situací dostali, ale gólem neskončily. V 50. minutě si navedl Bálek balon na vápno a prudkou střelu domácí brankář Hrubý nadvakrát zlikvidoval. V 60. minutě po centru Petráně se dostal k hlavičce Zušták, ale gólman ji chytil.

Domácí se do žádných šancí už nedostali, ale jejich gól z prvního poločasu jim stačila na vítězství. „Podali jsme velmi slabý výkon a tak jsme si žádný bod zaslouženě neodvezli,“ dodal vedoucí strakonického mužstva Jiří Cilbulka.

TJ Šumavan Vimperk – FK Junior Strakonice 1:0 (1:0)

Branka: 26. Martin Šíp. Rozhodčí: Lepič – Toucha, Jevčák. ŽK: 1:2 (Podskalský – Němeček, Frček). Střely na branku: 4:4. Rohy: 5:10. Diváků: 100.

Vimperk: Hrubý – J. Blahout (71. Uhlík ml.), Chvosta, Šíp, Psutka (77. Podskalský) – Kvapil, V. Blahout – Pospíchal, Vondrášek (85. Sýs), Čech – Císař (74. Šimandl). Trenér Michal Uhlík st.

Strakonice: V. Reiser – Kočí, M. Kostka (80. Frček), Němeček, Čapek – Boukalík (63. Juhaňák ), Ouška (46. Petráň), Bálek, V. Šrámek (80. T. Kostka), Máška – Zušťák. Trenér Luděk Cimrhanzl.

Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama