Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ševětín ukončil bernartickou šňůru. Stříleli bratři Novotní

 
úterý, 9. října 2018, 09:04

Na odehrání zápasu 9. kola krajské 1. A třídy hostovaly Bernartice v Ševětíně. S tímto soupeřem měli ze vzájemných střetnutí aktivnější bilanci. V prvním poločasu byla hra vyrovnaná, obrany dominovaly nad ofenzivní činností a obě mužstva se do vyložených brankových příležitostí příliš nedostávala. O osudu utkání rozhodl šestiminutový herní výpadek hostů, kdy inkasovali tři góly po hrubých chybách v obranné činnosti. Zbytek utkání pak již pochopitelně příliš zajímavý nebyl. Hosté se snažili o rychlý kontaktní gól. Ten přišel až patnáct minut před koncem. Další gólové zakončení jim již domácí obrana nedovolila.

Domácí byli od počátku utkání aktivnější, ale do brankových příležitostí je bernartická obrana nepouštěla. V 10. minutě po rohovém kopu Granova zakončoval hlavičkou Hindy, ta ale postrádala přesnost a míč skončil jen vedle tyče. Podobně jako na druhé straně o tři minuty později. Centrovaný balon Kloboučníka hlavičkoval nad bránu Staněk. V 19. minutě zahrával trestný kop bernartický stoper Trantina, míč se ze skrumáže před Novotného bránou odrazil ke Kloboučníkovi, jehož prudká střela směřovala jen těsně nad břevno.

Pak se odehrálo dvacet minut uprostřed hrací plochy bez šancí na obou stranách. Ke konci prvního poločasu byli hosté aktivnější. Ve 42. minutě zahrával trestný kop z dobré pozice ze dvaceti metrů Staněk, jeho střela opět skončila jen nad soupeřovou bránou. V poslední minutě první půle vystřelil Kloboučník, zakončení však avšak nemělo přesnost a střela minula zadní tyč. Do kabin odcházela mužstva za bezgólového stavu.

Na začátku druhé části hry byli domácí opět aktivnější a to je jim hned na začátku náramně vyplatilo. Ve 49. minutě se Petr Novotný pouze zastřeloval a bránu vysoko překopl. O minutu později to bylo již jinak. Výborně zahraný trestný kop kapitánem domácích Kupcem asi patnáct metrů od půlící čáry naproti hostující střídačce, hlavičkoval v pokutovém území Petr Novotný přesně k pravé tyči Fučíkovy brány a domácí šli do vedení – 1:0.

Tři góly za šest minut

O dvě minuty později si na kvalitní přihrávku na levou stranu naběhl Tomáš Hindy a osamocen postupoval na bránu. Jeho dobře zatočená přízemní střela pravačkou k vzdálenější tyči byla dokonalá a bernartický brankář neměl šanci na zákrok – 2:0. V 56. minutě poslal kolmou přihrávku autor prvního domácího úspěchu bratrovi Radimu Novotnému, ten se s míčem šikovně protáhl mezi beky. Postupoval na bernartickou bránu a přesnou střelou k pravé tyči udeřil potřetí – 3:0. To byl dokonalý knokaut.

Hosté se z něho ale rychle vzpamatovali a snažili se o rychlou korekci skóre. V 64. minutě Rakovanův centrovaný míč zprava nezakončil dobře blokovaný Pěchota. V 67. minutě Pěchotovu střelu zlikvidoval ševětínský gólman Lukáš Novotný. V 70. minutě měli možnost navýšit náskok domácí, přesnou střelu Kyriana však Tomáš Fučík vytáhl na roh. V 75. minutě opět zahrozili domácí, gólová šance se naskytla Tomáši Sedláčkovi, jeho slabou střelou doprostřed brány vykopl bernartický gólman nohama do pole. V 76. minutě se konečně dočkali i hosté. Po přihrávce Nováka z pravé strany dorazil míč skluzem na zadní tyči do sítě Adam Rakovan a korigoval výsledek na – 3:1.

Pak Bernartičtí zatlačili svého soupeře na jejich polovinu hrací plochy. Šance, které si vytvářeli, však zůstaly neproměněny a dobře koncentrovaná obrana domácích jim jich moc nedovolovala realizovat. Taktickým střídáním celého zbytku lavičky domácí příznivý výsledek udrželi. Jejich výhra je především za efektivní zakončení svých vytvořených příležitostí na začátku druhé půle zcela zasloužená.

Příští utkání odehrají Bernartice doma se Čtyřmi Dvory v neděli 14. října od 15:30 hodin.

SK Ševětín – TJ Sokol Bernartice 3:1 (0:0)

Branky: 50. Petr Novotný, 52. Hindy, 56. Radim Novotný – 76. Adam Rakovan. Rozhodčí: Kříž st. – Kollmann, Kabele. ŽK: 1:1 (84. Granov – 82. Smrčina). Diváků: 70.

Ševětín: Lukáš Novotný (90+3. Trnka) – Chovanec (46. Švejda), Lukáš Kupec (K), Mir. Šachl, Sváta – Syrovátka (46. Kyrian), Granov, Petr Novotný, Hindy (90. Kašper) – Radim Novotný (86. Dychtl), Tomáš Sedláček. Trenér Jan Klimek.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Psohlavec, Novák, Trantina, Tomáš Češka – Kukrál (46. Pěchota), Smrčina – Staněk (81. Ťupa), Kloboučník, Peterka – Adam Rakovan. Trenér Petr Vašíček.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák