Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bürger rozhodl o první venkovní výhře Jankova

 
úterý, 9. října 2018, 08:38

Juraj Kobetič a Petr Kadlec. Trenéři Protivína a Jankova měli před vzájemným utkáním hlavu plnou starostí se sestavami svých celků. Oba postrádali řadu hráčů, nicméně s tímto faktem se lépe vypořádali hosté, kteří byli po celé utkání lepším týmem a díky brance Vojtěcha Bürgera po hodině hry poprvé v této sezóně zvítězili na soupeřově hřišti.

Protivínu mimo jiných citelně chyběli dva klíčoví fotbalisté Jaromír Vorel s Ondřejem Prášilem. I hosté počítali velké absence a ještě na pátečním tréninku to vypadalo, že do hry bude muset naskočit asistent trenéra Petr Maxa. Nakonec nebylo potřeba.

Úvod zápasu nabídl scénář, který byl k vidění po většinu duelu. Protivín se stáhl na svou polovinu a čekal, co Jankovští vymyslí. Těm hra do plných dělala problémy a výrazně byla znát absence zkušeného Kroneisla, který většinou obstarává rozehrávku. A tak diváci pozorovali marnou snahu Jankova o kombinaci, která dlouho nikam nevedla. Přesto šance přišly.

Největší možnost ke skórování v první půli dostal Sampson Issaka v 22.minutě, kdy ho mezi stopery vysunul Dolejšek, avšak sólový únik a následnou střelu k tyči bravurně nohou vyrazil Marek Hanus. Po následném Sedlicově rohu pálil pohotově na přední tyč Petr Dolejšek, jenže i tentokrát předvedl Hanus skvělý zákrok. Podruhé v utkání vyzval Sedlic Dolejška ke skórování v 37.minutě, za výsledek to ale mělo další zákrok Hanuse, prozatímního hrdiny Protivína.

Domácí za první poločas netrefili prostor hostující branky. Zmínit však můžeme dva nebezpečné přímé kopy Moravce a především po další Moravcově standardní situaci v 39.minutě hlavičku Petra Sládka, která zamířila jen do boční sítě.

Rozhodně jsme na krajských trávnících viděli mnohem kvalitnější zápasy, a přestože se po změně stran i Protivín pokoušel o více útočnější hru, tento duel můžeme hodnotit jako podprůměrný. A nakonec ho rozhodla jedinná branka, o kterou se po zásluze postarali hráči Jankova. Jirkovského nakrátko rozehraná standardní situace přes Sedlice a centrujícího Hüttnera doputovala do pokutového území, kde byl v ideálním náběhu Vojtěch Bürger, a byť jeho první pokus opět fantasticky Hanus vyrazil, z dorážky se jankovský odchovanec nemýlil - 0:1.

O několik minut později skončil balón po zásahu jednoho z bránících hráčů na břevně domácí branky, ale skóre se neměnilo. Co se hry týče, tak si domácí žádnou šanci nevytvořili, ovšem v utkání hrají velký prim standardní situace a ty měli svěřenci Juraje Kobetiče velice nebezpečné. V 71.minutě měl po jedné z nich další gól na hlavě Petr Sládek, leč pouze vyzkoušel Komárkovu pozornost. Gólman Jankova Jan Komárek svůj tým podržel i o čtyři minuty později, kdy dokázal zlikvidovat velkou šanci Radka Vojty. Tři minuty před koncem netrefil branku z přímého kopu Zbyněk Vorel a v nastaveném čase zase bezpečně lapil nebezpečně vypadající centr Komárek a se svými spoluhráči si mohl následně užít radost z prvního venkovního vítězství v této sezóně.

FK Protivín – SK Jankov 0:1 (0:0)

Branka: 60. Bürger. Rozhodčí: Šafránek – Lovětínský, Hoch. Delegát: Brož. ŽK: 1:1 (Rothbauer - Maxa). Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:7. Diváci: 100.

FK Protivín: Hanus – König, Mikulenka, R. Vojta, Fiala (16. Sládek) – Rothbauer, Bečvář (81. Barbotkin), Zb. Vorel, Moravec, Říha – Dan. Trenér Juraj Kobetič.

SK Jankov: Komárek – Jirkovský, Lošek, Honner, Popelka (90. Klíma) – Dolejšek, Maršán, Hüttner, Sedlic, Bürger – Issaka. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Hanus - Komárek, Sedlic.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natalie Kočerová
 


 
Reklama