Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Štěchovická prohra Písku byla smolná

 
pondělí, 8. října 2018, 09:38

Třetiligový celek FC Písek se v 9. kole soutěže utkal s hráči Štěchovic. V městysu z okresu Praha-západ byli Jihočeši lepším týmem, ale nic platné jim to nebylo. Fungující ofsajdové pasti domácích, jejich efektivita v zakončení a spolehlivý gólman Řehák byli rozhodující ingredience vítězného štěchovického koktejlu.

O vlastním týmu se to říká a píše často, i když to úplně nekoresponduje s realitou, tentokrát však svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna bez diskuzí ovládali dění na hřišti a byli výrazně aktivnějším mužstvem.

Už ve 2. minutě se po zaváhání domácího obránce ocitl v nadějné pozici Antonín Presl, jenomže jeho zakončení nebylo dostatečně razantní. To na druhé straně, po ztrátě míče na polovině hřiště, se štěchovický rychlý výpad ujal a hosté prohrávali.

Středočeši se poté na pětadvacet minut zcela vytratili z trávníku, škody však sčítat nemuseli. Žlutomodří sice dostali dvakrát míč do sítě, ale v obou případech jejich radost zhatil zvednutý praporek pomezního rozhodčího.

Hoši od Otavy často zaměstnávali obranu svého hostitele. Do šestnáctky létaly centry a na gólmana Josefa Řeháka nebezpečné střely. Bez efektu. Jak dát dvě branky ze stejného počtu pokusů vyučovali domácí, kteří zásluhou výborně sehraného přímého volného kopu v 19. minutě zvýšili na 2:0.

Písečtí dobyvatelé neustávali v nájezdech na území svého hostitele, ale na úspěch si museli počkat až do druhého poločasu. Necelých 13 minut po změně stran rozjížděli Jihočeši další ze svých postupných útoků. Dlouho drželi balon. Bránící hráči se zřejmě nudili a na okamžik ztratili koncentraci, protože své soupeře nechávali bez povšimnutí. Martin Voráček se před šestnáctkou musel bát. Byl zcela sám, vystřelil a nádherně snížil – 2:1.

Střelec s patnáctkou na zádech mohl být dvojnásobným střelcem, ale Řehákem vyraženou střelu Jakuba Helda usměrnil těsně mimo tři tyče. Zasloužené vyrovnání tak přišlo až v 69. minutě. Vyústěním píseckého tlaku byl vlastní gól Michala Švejdy – 2:2.

Hosté měli brát tři body, místo nich si však do autobusu přibalili smutek. V 83. minutě se totiž po rohovém kopu prosadil zkušený Ladislav Volešák, čímž definitivně nasměroval Štěchovice k výhře.

TJ Štěchovice - FC Písek 3:2 (2:0)

Branky: 3. Batka, 18. Díl, 83. Volešák - 58. Voráček, 69. Švejda (vl.). Rozhodčí: Šťastný - Martínek, Mrkáček. Delegát: Bláha. ŽK: 2:3 (Batka, Švejda - Milec, Vávra, Benetka). Diváků: 200.

TJ Štěchovice: Řehák - Švejda, Košata, Pavlík, Volešák, Kučera, Batka, Díl (90. Müller), Novák (88. Kučaba), Greš (62. Štědronský), Těžký.

FC Písek: Hajdušek - Benetka, Vávra, Holý, Hanzlík - Hrachovec, J. Held (75. Ric), Milec, Januška, Voráček - Presl (75. Pinc).

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Daniel Pekař