Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lom neproměnil penaltu, to nás probudilo, říká David Pavličko

 
čtvrtek, 4. října 2018, 10:31

Želeč v minulé sezoně neměla v krajském přeboru konkurenci a s přehledem soutěž vyhrála. Už tehdy patřil k oporám týmu David Pavličko, který například nasázel z pozice beka tři góly Olešníku. Letos to zatím loňskému mistrovi tolik nejde a svoji formu hledá. Možná se už hnuly ledy a první vítězství nad Lomem znamená návrat k nedávným úspěchům. A opět u toho nechyběl David Pavličko, autor dvou úspěšných střel. I proto byl zvolen Mužem 8. kola.

Konečně tři body najednou, to asi potěší. A zrovna proti okresním rivalům, kteří na tom nejsou zrovna nejhůř. Byl to obtížný zápas? I troška té smůly.
Ano, byl to obtížný zápas. Lom se jako nováček chytil a je ve formě. I proto nás těší, že jsme je dokázali porazit na jejich půdě. Snad už jsme prolomili smůlu v koncovce a bude se nám dál dařit sbírat body.

Lom navíc v domácím prostředí zaznamenal vedoucí gól. Nebezpečný střelec Neužil překonal vašeho gólmana ze standardní situace po rohu. Co v té chvíli letí bekovi hlavou, když už předem ví, že trenér svůj mančaft nepochválí? Branky po standardkách je bolí o něco víc.
Ze standardních situací prostě góly padají. Musíme se snažit poučit do dalších zápasů, aby se to nestávalo. Ani nevím, co se mi honilo hlavou. Byl to relativně začátek zápasu. I když nás ten gól srazil z našeho povedeného úvodu, tak byl dostatek času na obrat.

Ovšem v přesvědčivém závěru jste si to bohatě vynahradili a vy sám jste k tomu přispěl dvěma zásahy. Který z nich považujete za důležitější? Ten vyrovnávací nebo z trestného kopu?
Od penalty, kterou Lom nepotrestal gólem, jsme byli jednoznačně lepším týmem. Konečně jsme, i když docela se štěstím, naše šance proměnili a zaslouženě vyhráli. První gól byl hrozně důležitý, posadil nás na koně.  Druhý gól byl už jen pojistka třech bodů. Padl po standardní situaci Brůžka, když mě dobrým centrem našel ve vápně.

David Pavličko
Věk: 25 let
Post: obránce, záložník
Kariéra: FC MAS Táborsko (1999-2016), Sokol Želeč (2016-)

Asi se vám už dlouho stýskalo po výsledcích z minulé sezony.
Na výhru jsme čekali dlouho. Snad se bude dařit i dál.

Už jste si vyjasnili, kde byla chyba?
Měli jsme v kabině rozhovor o tom, co je asi špatně a co je třeba změnit. Každý k tomu řekl své, tak snad to pomohlo.

Každopádně se asi zablýskalo na lepší časy a návratu k dřívějším výkonům i výsledkům.
To se nedá po jednom vydařeném výsledku říct. Doufáme, že ano.

Sobota vám nabídne k rozlousknutí další tvrdý oříšek v podobě Katovic. Ty se už také rozpomněly na úspěšnou loňskou sezonu. Takže bude duel probíhat v tomhle stylu?
Katovice jsou vždy nepříjemný soupeř. Bude to pro nás stejně náročný zápas. Je třeba navázat na nedělní výkon a bojovat.

Určitě jste rádi, že jste opustili poslední příčku, ale předpokládám, že vám tak zcela nesedí ani ta současná dvanáctá. Rodí se vám v hlavách plán, kam až by to mohlo dojít?
To rozhodně jsme, ale žádný plán nemáme. Je třeba nadále bodovat co nejvíce a zkusit bojovat o příčky někde víš v tabulce než do této chvíle.

Nebo si raději ještě potkáte, až se to trochu usadí a vaše výkony budou stálejší?
Jak už jsem řekl, teď nejde nic dopředu plánovat. Musíme jít do každého zápasu naplno a uvidíme, co z toho bude.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle