Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 8. kole KP

 
středa, 3. října 2018, 19:49

Až v osmém kole prolomila černou sérii bez vítězství mistrovská Želeč. Výhra nad Lomem, který figuruje v popředí soutěže, by měla mužstvo trenéra Lukáče konečně povzbudit. V konečném účtování bude mít rozhodně svou váhu také bod s Olešníkem, který doma získal Rudolfov. Pro mužstvo vedené Davidem Lafatou je to teprve druhá ztráta v ročníku.

Kompletní výsledky 8. kola krajského přeboru


Malše Roudné – TJ Osek 0:2 (0:0)

Branky: 61. Hoch (pen.), 86. Říský. Rozhodčí: Krauskopf – Krčín, Klátil. Delegát: M. Urban. ŽK: 1:1 (Cahyna – Říský). Diváků: 120.

Roudné: Hošna – Kodras, Cahyna, Jurásek, Bartoš (73. Vlk) – Neckář (57. Kadlec), Vogl (62. Kořínek), Hála, Škoda (76. Samek) – O. Otepka – Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Osek: Kozlík – Krejčí, Carda, Blatský, Benda – Brabec (82. Ježek), Kroupa, Hoch, Hosnedl (89. Hřebíček) – Maroušek (55. Lávička), Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Bartoš, Cahyna – Kozlík, Říský.

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Po celý zápas jsme měli trvalou převahu a zahazovali šance. Hosté pozorně bránili a z minima vytěžili tři body. Bohužel se nám zase nepodařilo bodovat doma. Nejsme schopni prolomit smůlu v koncovce, a to nás poslalo na úplné dno tabulky. Musíme dále pracovat a bojovat, abychom nepříznivou sérii zlomili.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Technicky dobře vybavený mladý domácí tým měl v utkání převahu, hrál v pohybu, jeho přechod byl hodně rychlý. V proměňování však byli hráči zbrklí, zbytek vyřešila dobře fungující obrana v čele s gólmanem Kozlíkem. Trpělivě jsme čekali na brejkové příležitosti. Nakonec se o naše první body z venku částečně postarali střídající hráči. Nejprve byl penaltově faulován Lávička a skóre otevřel Hoch a Ježkovo sklepnutí uprostřed hřiště využil Říský, který se v samostatných nájezdech většinou nemýlí.“


SK SIKO Čimelice – FC ZVVZ Milevsko 0:2 (0:0)

Branky: 61. Petr, 85. Marvan. Rozhodčí: Koranda - Mach, Krauskopf. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:2 (Hovorka, Říha – Málek, Petr). Diváků: 150.

Čimelice: Přibyl – Nosek (77. Říha), M. Viták, J. Viták, Hovorka – Řežábek, Nekl, Převrátil, Káš (85. Zelenka) – Hegenbart, Varhan. Trenér Pavel Schorník.

Milevsko: Dvořák – Vakoč, Kosobud, Hejl, Petr – Sedlák (90. Jakeš), P. Novotný, Maršík, Málek – Marvan (87. Hrubec), Kálal (46. Paták). Trenér: Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: nikdo – Dvořák.

Pavel Schorník, trenér Čimelic: „Vzhledem k postavení v tabulce nás čekalo nesmírně důležité utkání, které jsme potřebovali výsledkově zvládnout. Bohužel se tak nestalo a je to pro nás nesmírná ztráta. První poločas jsme odehráli celkem slušně a vytvořili si tři čtyři příležitosti na vstřelení branky. Ale to se nestalo a poločas skončil 0:0. Druhá půle už byla z naší strany špatná, vůbec jsme se nedokázali dostat do hry. Soupeř dokázal vstřelit vedoucí branku, která byla v tomto utkání klíčová. Závěr už byla z naší strany křeč a soupeř si to zkušeně pohlídal.“

Miroslav Strnad, trenér Čimelic: „Do Čimelic jsme jeli s vědomím, že domácí budou chtít navázat na svoji bodovou šňůru. První půle byla vyrovnaná a obě mužstva si vytvořila po dvou šancích, když domácí po našem nedorozumění a díky terénu hned v první minutě mohli skórovat. Šance zůstaly nevyužité a tak půle skončila bez branek. Ve druhém poločase jsme přidali na pohybu a důrazu. To přineslo ovoce a dali jsme dvě branky. Další naše šance jsme již neproměnili. Myslím, že v součtu je vítězství zasloužené. Za týden nás čeká silný Krumlov a my uvidíme, zda se nám někdo z našich marodů už zapojí.“


SK Otava Katovice – FK Protivín 3:1 (3:0)

Branky: 15. a 32. Uher, 27. Požárek – 49. Zb. Vorel. Rozhodčí: Peterka - Macko, Kroutl. Delegát: Štuk. ŽK: 2:3 (Repa, Hajdušek – Moravec, Barbotkin, Zb. Vorel). ČK: 1:0 (67. Cibulka). Diváků: 218.

Katovice: Švehla – Koutský, Janoch, Hajdušek, Chylík – Tušer, Cibulka – Uher (88. Michálek), Kagui (90. Toman), Repa – Požárek (83. Zoubek). Trenér Roman Malý.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Mikulenka, R. Vojta, König – Bečvář, Říha, Zb. Vorel, Moravec – Dan, J. Vorel (51. Barbotkin). Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Uher, Repa, Kagui, Švehla – Moravec.

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic:Utkání rozhodla v prvním poločase naše efektivita na jedné straně a výborné zákroky gólmana Švehly na straně druhé. Na začátku druhé půle pro nás přišla komplikace po brance Zbyňka Vorla z přímého kopu a vyloučení Cibulky. Ale hosty jsme nakonec do žádné další šance nepustili a připsali si zaslouženě další tři body. Tradičně se nám daří dopředu, s návratem Hajduška a příchodem Janocha jsme zlepšili defenzívu a na výsledcích je to znát.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany na brejky, jenže v první půli se soupeř třikrát rozběhl a dal z toho tři branky. Ve druhém poločase už pro nás byl neřešitelný problém odvézt si alespoň bod.“


FK Slavoj Český Krumlov – TJ Dražice 3:0 (2:0)

Branky: 27. Svoboda, 28. Tůma, 54. Novák. Rozhodčí: Havlík - Lovětínský, Herzog. Delegát: Pečenka Jiří. ŽK: 1:1 (Tauber – M. Stuchlík). Diváků: 105.

Č. Krumlov: Trnka – Grigera, Dudák, Švec, Svoboda – Persán (82. Ješina), Novák, Tůma (72. Malý), Strapek (46. Strapek) – Fischer (85. Trapl), Tauber. Trenér Václav Domin.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Fara, D. Štecher – Hořejší (62. Do Trung), Veselý, Šimák, Novotný – L. Stuchlík, Kromka (74. M. Stuchlík). Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Dudák, Švec, Svoboda, Grigera, Trnka – Veselý.

Václav Domin, trenér Krumlova:  „Byl to od začátku zajímavý fotbal. Dražice znovu ukázaly svoji hru, která jim už v minulosti přinesla výsledky. Byly dobré na míči a dělaly problémy. Ale to nám nezabránilo zajistit si do poločasu dvoubrankový náskok. Pořád se nechtěly dát, ale přemluvila je třetí branka. Nám dodala jistotu, kterou už nedokázala zvrátit ani snaha hostů o snížení. V té době jsme si v zadních řadách věděli rady a udrželi jsme nulu.“

Marian Horka, hrající trenér Dražic: „Zápas se mi nelíbil ani z jedné strany. Domácím gratuluji ke třem bodům. Pro nás bylo vítězství, že se nikdo další nezranil a nikdo nebyl vyloučen.“


TJ Blatná – TJ Hluboká nad Vltavou 1:1 (0:0)

Branky: 87. Nový – 72. Legdan. Rozhodčí: Klátil - Kaštánek, Žemlička. Delegát: Šnajder. ŽK: 4:4 (Křivanec, Mišiak, Míka, Mikeš – Šiller, Antoš, Říha, Lovička). ČK: 1:0 (16. Sedláček). Diváků: 250.

Blatná: Chlanda – Motyka, Machovský (46. Petrášek), Sedláček, Nový – Mišiak, Šilhavý (73. Čadek), Mikeš (90.+2 Stulík), Křivanec – Kůst, Míka. Trenér Michal Brabec.

Hluboká: Šiller – Jonáš, Antoš, Legdan, Čermín – Lovička (84. Maurer), Stráský, Němec, Říha – Valenta (62. T. Adam), Kadlec. Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Nový, Mišiak, Mikeš – Stráský, Legdan.

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Chtěli jsme doma potvrdit tři body z minulého kola, a nakonec jsme rádi i za ten jediný. Průběh zápasu hodně ovlivnilo brzké vyloučení našeho stopera Sedláčka. Hluboká pak měla dvě slepené tutovky za sebou, jedna skončila na břevně a jedna nad Chlandovo brankou, to při nás stálo štěstí. Do druhého poločasu jsme šli s novou stoperskou dvojicí, aby se nám dařilo eliminovat nebezpečné standardky a centry do pokutového území, ze kterých hosté hodně těží. To se nám vcelku dařilo a byť nás bylo v poli o jednoho méně, odehráli jsme s Hlubokou vyrovnanou partii. Vytvořili jsme si i dvě velké šance Kůstem. Nejprve jeho střela z úhlu skončila na břevně, samostatný únik pak uhasil hostující bek všemi dostupnými prostředky až v poslední možné chvíli. Hosté se následně ujali vedení po rohovém kopu, nám se podařilo srovnat tři minuty před koncem z kopačky Nového, kdy se jeho střela z vápna odrazila od tyče za bezmocného Šillera. Hráčům patří dík za to, jak makali, dřeli, nevzdávali se, a i v deseti dovedli s tak silným a zkušeným soupeřem jakým Hluboká je držet krok. S podporou skvělých fanoušků a srdíčkem jsme nakonec vybojovali aspoň ten bod.“

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „V Blatné jsme ztratili zbytečně dva body po hrubé chybě sedm minut před koncem. Pomalu celý zápas hrajeme proti 10 a nejsme schopni vstřelit branku. I když šance jsme měli, nastřelili jsme dvakrát břevno a dalších pět ložených šancí nám chytil vynikající domácí brankář. Tohle je pro nás velká ztráta, kterou musejí hráči odčinit v neděli doma s Lomem.“


SK Rudolfov – FK Olešník 1:1 (0:0)

Branky: 83. Kuna - 51. Lafata. Rozhodčí: Vican – Sebera, Polák. Delegát: Hanzal. ŽK: 4:2 (Šindelář 2, Novotný, Pouzar – Brom, Šíma). ČK: 1:0 (88. Šindelář). Diváků: 350.

Rudolfov: Teringl – Jasenský, Hrbáč, Novotný, Hajný – Žoček (64. Sládek), Pouzar, Šindelář, Kuna – Vejvar (77. Ryneš), Vo Son (90. Janák). Trenér Otakar Matouš.

Olešník: Matoušek – Heller, Kalášek, Rožboud – Nýdl, Brom, Grobár, Lafata, Šíma – Dudek (80. Kouba), Štos. Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: Teringl, celý tým – celý tým, Lafata.

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „Bod je pro nás zlatý. Olešník měl ve druhém poločase markantní převahu, nastřelil tyč a břevno. Potvrdil, že má v čele s Lafatou výbornou ofenzívu. Nás výrazně podržel Teringl a na konci jsme šli štěstí naproti, když po akci Vo Sona se Sládkem vyrovnal dorážející Kuna. V samém závěru byl po druhé žluté kartě vyloučen Šindelář a citelně nám bude chybět v příštím domácím utkání s Roudným.“

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Věděli jsme, co nás na Rudolfově čeká a připravili se na to už v týdnu. První půle oboustranně opatrná, aby někdo neudělal chybu. Na začátku druhé půle jsme vstřelili branku Lafatou po centru z levé strany. Pak jsme na hřišti začali dominovat, ale bohužel jsme neproměnili vyložené šance (Štos dvakrát sám před brankářem, Šíma tyč, Lafata břevno). Následoval trest, kdy domácí z ojedinělé protiútoku vyrovnali na 1:1. Troufám si říct, že jsme 2 body ztratili. Je třeba si z toho vzít ponaučení a připravit se na již třetí venkovní zápas v řadě, který nás čeká v neděli dopoledne v Třeboni.“


SK Jankov – Jiskra Třeboň 1:1 (0:1)

Branky: 51. Sedlic (pen.) - 38. Růžička. Rozhodčí: Herzog - Dunovský, P. Šafránek. Delegát: Eibl. ŽK: 3:6 (Bürger, Issaka, Kroneisl - Růžička 2, Lonsmín, Týnavský, Tůma, Skála). ČK: 0:1 (90. Růžička). Diváků: 188.

Jankov: Komárek - Jirkovský, Kroneisl, Lošek, Bürger - Fajtl (40. Honner), Maršán - Dolejšek (46. Issaka), Sedlic, Hüttner – Kočer. Trenér Petr Kadlec.

Třeboň: Skála - Hami, Lonsmín, Cimerhanzl (76. Týnavský), Koktavý - Matoušek (85. Tůma), Vávra, Franěk (60. Průcha), Doležal (64. Schneider) - Růžička, Holzepl. Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: Lošek, Sedlic – Vávra, Matoušek, Lonsmín

Petr Kadlec, trenér Jankova:V dalším zápase na domácí půdě jsme chtěli zvítězit, bohužel ale nejsme zdaleka kompletní a někteří hráči nastupovali s určitým sebezapřením. Do utkání jsme však vstoupili dobře. Měli jsme několik po sobě jdoucích rohů a do 30. minuty jsme měli dvě velice zajímavé šance. Při té první se Skála stihl přesunout na první tyč a při té druhé jsme nenašli dostatečný klid v koncovce. Do vedení se dostala Třeboň po naší hrubé chybě v obraně. O několik chvil později se hosté opět dostali do velké šance, kterou Komárek vytěsnil na tyč. Do druhého poločasu jsme nastupovali po dvou vynucených střídáních. Zároveň oba týmy pozměnily svůj herní styl. Nakonec se nám z penalty podařilo vyrovnat a měli jsme i nějaké další nebezpečné situace, kterým chybělo málo. Dle mého názoru je konečný výsledek, vzhledem k celkovému dění na hřišti, spravedlivý.“

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Byl to bojovný zápas, ve kterém každý chvilku tahal pilku. Důležitou úvodní branku jsme zaznamenali před přestávkou my, a pomýšleli tak během ní na plný bodový zisk. Jenže vstup do druhé půle se nám vůbec nepovedl, domácí vyrovnali z penalty, a tak se začínalo znovu. Další branka už nepadla, zaujal snad jen hektický závěr utkání. Hrálo se poměrně ve velkém tempu, narazily na sebe hodně mladé týmy, remízu s kvalitním soupeřem bereme. Trenérskému kolegovi Petru Kadlecovi děkuji za velmi korektní přístup.“


TJ Sokol Lom – TJ Sokol Želeč 1:3 (1:0)

Branky: 11. Neužil - 72. a 90. Pavličko, 79. Brůžek. Rozhodčí: Krčín - Vican, Reisner. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:2 (Voneš, Balogh – Fiala, Kukučka). Diváků: 350.

Lom: Chylík – Trantýr, Voneš (87. Kloc), Vysušil, Jelen – Bosnyak (70. Mařík), Balogh, Janů, V. Císař (76. M. Rabiňák) – Neužil, Šimák. Trenér Marek Císař.

Želeč: Blažek – Škrábek (83. Sokolt), Kosobud, Pavličko – Šváb, Holub (65. Prokeš), Švec, J. Rabiňák (90. Šindelář), Fiala, Kukučka – Brůžek. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: nikdo – Pavličko, Kosobud, celý tým.

Marek Císař, trenér Lomu: „Vyrovnaný zápas, který se musel divákům líbit. První poločas nám vyšel podle představ, vedli jsme 1:0, ale musíme uznat, že jsme měli také štěstí. Hosté nastřelili tyč a břevno. Nicméně jsme měli také dvě velké šance Neužilem a Šimákem, které jsme nezužitkovali. I do druhé půle jsme vstoupili dobře, v 49. minutě jsme po faulu na Šimáka kopali pokutový kop, bohužel jsme ho neproměnili. Dále jsme si vytvořili velikou šanci v 61. minutě, bohužel Bosnyak trefil pouze obránce a přišel trest. V 71. minutě jsme chybovali při rohu na přední tyči, když náš obránce neodehrál míč a propadl za něj, kde si soupeř ve velkém vápně ještě nahrál a skóroval. Od této chvíle nás Želeč začala přehrávat. Vyvrcholení přišlo 79. minutě, kdy se jeden z našich obránců zapomněl vysunout se stopery a obrana, v domnění že je ofsajd, přestala hrát, takže Brůžek mohl v pohodě upravit na 2:1. Úplně jsme vypadli z tempa a soupeř ještě přidal jeden gól ze standardní situace, kdy jsme opět chybovali na přední tyči.“

Roman Lukáč, trenér Želče: „V zápase jsme byli aktivnějším týmem a v první půli neproměnili tři šance a jak je v podzimní části pro nás běžné, inkasujeme. Domácí měli ještě jednu dobrou šanci a v druhé půli neproměnili penaltu, což byl asi zlomový okamžik, dvoubrankovou ztrátu bychom těžko doháněli. V závěru jsme se konečně začali prosazovat a vzešlo naše první podzimní vítězství.“

 
 
Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Petr Vlasák