Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V jihočeském derby fotbalistek byly v Blatné lepší rivalky z Borovan

 
pondělí, 1. října 2018, 10:35

K předehrávanému utkání 9 kola divize žen zajížděly borovanské ženy ve sváteční páteční den na hřiště do Blatné. Po dobrých výkonech z minulých zápasů postavili trenéři téměř stejnou sestavu jako v předchozích utkáních a po závěrečném hvizdu rozhodčího se ukázalo, že to bylo dobré rozhodnutí.

Začátek zápasu byl z obou stran hodně nepřesný, až v 11. minutě se z přímého kopu ze 30 metrů zastřelovala Vyslužilová po faulu na ni samotnou  – pokus skončil těsně vedle branky Fialové. Za dvě minuty Kándlová vyslala do sóla Michálkovou, byl z toho však jen rohový kop.

V 16. minutě udeřilo na druhé straně. Po dobře rozehraném rohovém kopu se prosadila Tvrdá – 1:0. Hostující hráčky to ale nevzdaly. Vyslužilová poslala míč za obranu na nabíhající Fürstovou, její střela skončila na tyči domácí branky.

Ve 25. minutě se hostující fotbalistky radovaly poprvé. Horná našla za obranu nabíhající Michálkovou, a ta mířila už přesně – 1:1. Ve 38. minutě se skóre měnilo podruhé. Vyslužilová našla opět přesnou přihrávkou za obranu nabíhající Michálkovou a její přesné zakončení znamenalo vedení hostí 1:2.

Do poločasu stojí za zmínku ještě další sólo Michálkové po další přesné přihrávce od Horné. Míč skončil tentokrát těsně vedle branky Fialové. Akce domácích hráček končili buď střelami mimo branku, nebo je včas odvrátila obrana hostí.

Rozhodla třetí trefa Vyslužilové

Obraz hry se ve druhém poločase změnil příchodem domácí Vajsové. Blatenské hráčky zlepšily pohyb, napadaly včas rozehrávku a přišly i brankové šance. Nejprve se ale v 53. minutě po sólu neprosadila Michálková, přímý kop Vyslužilové v 56. minutě z 25 metrů skončil také nad brankou.

Domácí diváci se dočkali vyrovnání po hodině hry. Po levé straně se uvolnila Vajsová a po její přihrávce srovnala Vaněčková na 2:2. Hostující hráčky se ale neustále tlačili do zakončení.  Po akci Jandová – Michálková – Vyslužilová míč opět skončil vedle branky Fialové. Za minutu se po nedorozumění domácí obrany dostala k zakončení Kováčová, Fialová byla na místě.

V 70. minutě vyslala Jančíková do úniku Vyslužilovou, domácí zachránilo tentokrát břevno.  V 76. minutě se ale hostující ženy radovaly. Po přihrávce Jandové za obranu svou šanci využila Vyslužilová a zvýšila na 3:2 pro Borovany.

Poté se ke slovu dostaly také domácí hráčky ve snaze alespoň o vyrovnání. Střela Mlíčkové ze 79. minuty skončila vedle branky Zemanové. Pět minut před koncem Zemanová vychytala stejnou hráčku, byl z toho jen rohový kop. Po jeho rozehrání se hlavou netrefila Vaněčková.

Domácí hráčky měly poslední šanci na vyrovnání v 89. minutě. Vajsová zahrávala přímý kop ze 20 metrů, trefila jen dobře postavenou zeď a následná dorážka Vaněčkové šla vedle branky. V nastaveném čase už si fotbalistky Borovan vítězství pohlídaly a odvezly si další cenné body do tabulky.

TJ Blatná – TJ Calofrig Borovany 2:3 (1:2)

Branky: 16. Tvrdá, 60. Vaněčková - 25. a 38. Michálková, 76. Vyslužilová.

Blatná: Fialová - Tvrdá, Chárová Nikola,  Saláková, Chárová Michaela, Šebková, Mlíčková, Tomanová, Sudová, Němejcová, Petrovicová, Vaněčková, Vajsová, Suchlová.

Borovany: Zemanová - Gregorová, Hurdálková, Jandová, Kándlová, Fürstová, Tichá, Vyslužilová, Jančíková, Michálková, Horná, Kováčová, Kunová.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Calofrig Borovany
 


 
Reklama