Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 7. kole KP

 
středa, 26. září 2018, 18:05

Sedmé kolo krajského přeboru znamenalo černý víkend pro domácí mužstva, žádný z týmů totiž nedokázal využít vlastního hřiště tak, aby bodoval naplno. Dobrou formu potvrdili favorité z Olešníku a Lomu, naopak z vedoucího tria nečekaně zaváhal Krumlov, jenž v trápících se Čimelicích pouze remizoval 1:1. Na úplné dno soutěže spadla Želeč, což by před startem ročníku čekal málokdo. Tým trenéra Lukáče doma nestačil na nováčka z Blatné a podlehl mu 3:1.

Kompletní výsledky 7. kola krajského přeboru


TJ Osek - FK Olešník 1:3 (0:2)

Branky: 88. Říský - 39. Štos, 45. (+2) Dudek (pen.), 70. Šíma. Rozhodčí: Reisner - Havlík, P. Šafránek. Delegát: Aubrecht. ŽK: 3:2 (Carda, Hoch, Blatský - Nýdl, Rožboud). Diváků: 150.

Osek: Kozlík – Hájek (80. Ježek), Carda, Blatský, Benda – Lávička (86. Kafka), Brabec, Hoch, Hosnedl – Říský, Maroušek. Trenér Jaroslav Voříšek.

Olešník: Matoušek – Dráb (87. Tomek), Kalášek, Heller, Nýdl (59. Rožboud) – Dudek, Grobár, Brom, Šíma – Kouba (82. Vařák), Štos (86. M. Studnička). Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: Říský, Hosnedl, Carda – celý tým, Dudek, Kalášek, Heller, Brom, Grobár.

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka:Hosté naplno ukázali svoji sílu, měli více ze hry, výborně kombinovali. Přesto jsme ke skórování měli v 31. minutě blíž, když po rohu z blízka trefil břevno Jiří Hájek a ani následná dorážka Cardy neskončila v síti. Ve 39. minutě otevřel Olešník skóre. Bohužel ještě v nastaveném čase z penalty zvýšil na 2:0. Přestože jsme v úvodu druhého poločasu byli aktivnější, byli to právě hosté, kteří svůj náskok navýšili. V 88. minutě korigoval stav na konečných 1:3 Říský.“

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Věděli jsme, že Osek je silný a nepříjemný soupeř hlavně v domácím prostředí. První půli jsme odehráli velmi slušně, i když první šanci měli domácí po rohu, kdy míč skončil na břevně. První gól padl po akci z pravé strany zakončené Štosem. Druhý gól těsně před koncem poločasu po faulu na Šímu vstřelil z penalty Dudek. Druhá půle do 70. minuty o ničem z obou stran. Poté jsme vstřelili třetí branku a bylo rozhodnuto. Škoda inkasovaného gólu minutu před koncem utkání.“


SK Rudolfov – SK Jankov 2:2 (1:2)

Branky: 14. Žoček, 71. Pouzar - 4. Sedlic, 27. Maršán. Rozhodčí: Lovětínský - Koranda, Jarolím. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 3:3 (Dvořák, Šindelář, Pouzar – Kroneisl, Bürger, Fajtl). Diváků: 170.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Novotný, Hrbáč, Hajný – Žoček (79. Janák), Šindelář, Maxa (46. Vejvar), Kuna – Pouzar, Vo Son. Trenér Otakar Matouš.

Jankov: Pavelec – Jirkovský, Lošek, Kroneisl, Bürger – Fajtl, Maršán – Dolejšek (72. Kočer), Sedlic, Šebelka (46. Issaka) – Mužík (63. Hüttner). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Šindelář, Žoček, Pouzar – Maršán, Sedlic.

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „V prestižním derby nám tradičně nevyšel začátek a už od čtvrté minuty jsme prohrávali. Naštěstí jsme za deset minut po chybě brankáře vyrovnali po centru Dvořáka dobře hrajícím Žočkem. Hosté šli podruhé do vedení po dorážce Maršána. Ve druhém poločase jsme byli daleko aktivnější, vytvořili jsme si převahu a šance. Žoček trefil břevno a Pouzarův gól z trestňáku sudí nepochopitelně neuznal. Dočkali jsme se až po faulu na Vejvara, kdy Pouzar nadvakrát proměnil penaltu. Další gól už jsme za trvalého tlaku nepřidali. Škoda, myslím, že kluci měli na to získat tři body. Mrzí mě zranění Tomáše Maxy, který bohužel rozšířil už tak početnou marodku. Má zlomené žebro a delší dobu nám bude chybět. Budeme muset opět sáhnout do béčka. Příště nás čeká doma první Olešník. Slavnostně otevíráme nové kabiny, snad k tomu přidáme i nějaký bodový zisk.“

Petr Kadlec, trenér Jankova:Věděli jsme, co nás na Rudolfově čeká. Připravovali jsme se na specifické hřiště a zkušenou osu týmu domácích. První poločas jsme hráli to, co jsme chtěli a dvakrát vedli. Škoda jen, že jsme nedokázali přidat další branku z naší velké šance před koncem poločasu. Po přestávce jsme bohužel nenavázali na náš výkon. Rudolfov pozměnil styl hry. Více se tlačil dopředu, kde uhrával hlavičkové souboje a my jsme si s tím nedokázali poradit. Nakonec asi s bodem není spokojen ani jeden z týmů.“


TJ Sokol Želeč – TJ Blatná 1:3 (1:2)

Branky: 40. Kosobud - 13. Míka, 37. Kůst, 71. Mišiak. Rozhodčí: Dunovský - Žemlička, Reisner. Delegát: Kučera. ŽK: 2:3 (Švec, Škrábek – Sýkora, Kůst, Chlanda). Diváků: 50.

Želeč: Albrecht – Škrábek, Kosobud, Pavličko – Fiala, Švec, Kukučka, Holub (76. L. Prokeš), Šváb, Rabiňák – Brůžek. Trenér Roman Lukáč.

Blatná: Chlanda – Sedláček, Motyka, Machovský, Křivanec (70. Stulík) – Mišiak, Šilhavý, Mikeš, Míka (82. Levý) – Kůst (84. Říha) – Nový (61. Sýkora). Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: nikdo – Chlanda, Kůst.

Roman Lukáč, trenér Želče: „Blatná zvítězila zaslouženě, my si nemůžeme dovolit produkovat takové chyby v rozehrávce, a byť si vytvoříme v celé druhé půli tlak, nejsme schopni proměnit šance, což se opakuje celý podzim.“

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Naše výkony mají stále vzestupnou tendenci a začínáme se víc prosazovat i v koncovce. Podařil se nám opět vstup do utkání a zcela zaslouženě jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Poté měli domácí mírnou převahu, ale vytěžili z ní pouze jednu branku, a to ze standardky. My jsme hrozili z brejků a nastřelili z nich ještě tyč a břevno. Cenné body z hřiště loňského vítěze KP, kluci předvedli skvělý výkon.“


SK SIKO Čimelice – FK Slavoj Č. Krumlov 1:1 (1:0)

Branky: 12. Řežábek - 58. Novák. Rozhodčí: Macko - Mach, Kroutl. Delegát: Pípal. ŽK: 3:2 (Káš, J. Viták, Řežábek – Svoboda, Malý). Diváků: 100.

Čimelice: Přibyl – M. Viták, Listopad, J. Viták, Rambous – Převrátil, Nekl, Káš (86. Říha), Řežábek – Hegenbart (82. Hovorka), Nosek (69. Varhan). Trenér Pavel Schorník.

Č. Krumlov: Říha – Malý, Dudák, Švec, Svoboda – Sláma, Novák, Strapek, Persán (68. Grigera) – Fischer, Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: celý tým – Dudák.

Pavel Schorník, trenér Čimelic: „Věděli jsme, že nás čeká velice těžké utkání a pokud v něm budeme chtít uspět, musíme zahrát na hranici svých aktuálních možností. Začátek se vyvíjel podle našich představ a vstřelili jsme první branku. V dalším průběhu jsme chtěli soupeře s míčem u nohy udržet co nejdále od naší branky a v ideálním případě přidat druhou branku do poločasu. To se nám bohužel nepodařilo, i přes několik velice slušných příležitostí. Soupeř v druhem poločase přidal a zatlačil nás více do defenzívy. Celkem brzy se mu podařilo vyrovnat po tečované střele. Pak byl zapas otevřený a oba celky si vypracovaly několik příležitostí, ale již bez gólového efektu. Škoda, že jsme nedokázali vstřelit vítěznou branku, možností na to bylo dost.“

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „On už to shrnul trenér Čimelic Pavel Schorník. Dobře se na nás připravili a my jsme se neuměli srovnat s jejich nepříjemným blokem. Byli jsme bez pohybu, prostě se nedařilo. Nevyhovovalo nám taky menší hřiště, dlouho nám trvalo, než jsme si přece jenom trochu zvykli. O poločase jsme si něco řekli a po přestávce se naše hra zlepšila. Podařilo se nám i vyrovnat. Tentokrát při nás stáli všichni svatí. Domácí ale určitě mají kvalitní tým, ze začátku asi hodně dopláceli na zranění, která jim na čas vyřadila hráče. My se s tím taky potýkáme. Teď přivítáme Dražice, určitě i ty se na nás nachystají. Ale my chceme pokračovat v sérii neporazitelnosti a naše diváky nezklamat. Hrajeme doma na našem hřišti, a tam se musí vyhrávat.“


FK Protivín – TJ Sokol Lom 0:1 (0:1)

Branka: 32. Neužil (pen.). Rozhodčí: Hoch - Kaštánek, Krčín. Delegát: Bicek. ŽK: 1:4 (Moravec – Vysušil, Jelen, Janů, Balogh). Diváků: 120.

Protivín: Hanus – Fiala (68. Hála), Moravec, R. Vojta, Vojík – Bečvář, Říha, Zb. Vorel, Růžička – Dan (46. Mikulenka), J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Lom: Chylík – Trantýr, Jelen, Vysušil, Kořenský (13. Voneš) – Bosnyak (82. Mařík), Janů, Balogh, V. Císař (56. Rabiňák) – Šimák (89. Kloc) – Neužil. Trenér Miroslav Jelen.

Nejlepší hráči: Hanus – Neužil, Bosnyak, Jelen, Vysušil.

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Proti mužstvu z čela tabulky jsme neodehráli špatný zápas, ale naše brankové vyjadřování je na bodu mrazu. Zkušená obrana hostí nám nic nedovolila, a tak když náš gólman pochytal samostatné nájezdy útočníků, rozhodla penalta, která byla úplně zbytečná.“

Jiří Volek, vedoucí Lomu:Po nevydařeném zápase v minulém kole doma s Třeboní jsme tentokrát podali zodpovědný a kvalitní výkon. V poli byla hra celkem vyrovnaná, domácí hrozili pouze v závěru z trestných kopů. Jinak jsme je do šancí nepouštěli. My jsme si během zápasu vytvořili snad 5 velkých šancí, ale selhávali jsme v koncovce. Jednou jsme Bosnyakem nastřelili tyč, nebo naše střelce vychytal znamenitý domácí brankář Hanus. Zejména vychytaná šance Neužila byla zákrokem zápasu. Nakonec o výsledku rozhodl proměněný PK Neužilem nařízený za zbytečný faul domácí obrany na V. Císaře. Naše vítězství je za předvedenou hru zasloužené a mohlo být i výraznější.“


TJ Jiskra Třeboň – SK Otava Katovice 0:2 (0:1)

Branky: 33. Uher, 58. Požárek. Rozhodčí: Jarolím - Klátil, Peterka. Delegát: Brož. ŽK: 2:3 (Průcha, Koktavý – Chylík, Janoch, Hajdušek). Diváků: 250.

Třeboň: Kopecký – Pučejdl (28. Týnavský), Hami, Lonsmín, Koktavý – Holzepl, Franěk (75. Cimerhanzl), Vávra, Doležal – Růžička, Průcha (62. Schneider). Trenér Karel Kladenský.

Katovice: Švehla – Hromíř (10. Koutský), Hajdušek, Janoch, Horejš (74. Cibulka) – Tušer – Uher, Kagui, Chylík, Repa – Požárek (88. Michálek). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Hami, Růžička – Repa, Požárek, Uher, Kagui, Švehla.

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Především všichni přejeme nepříjemně zraněným Horejšovi a Pučejdlovi co nejrychlejší návrat na trávník. Čekali jsme vyrovnaný souboj, což plně platilo v prvním poločase, oba týmy měly své šance, byli to ovšem hosté, kterým se podařilo střelcem Uhrem jít do důležitého vedení. Věřili jsme, že dokážeme v druhé půli minimálně vyrovnat, jenže realita byla jiná. Naše souhra skřípala, čehož soupeř využil ke zvýšení skóre dorážejícím Požárkem a následnému kontrolování hry. Konečný výsledek tak odpovídá dění na hřišti. Když navážeme na to dobré z posledních zápasů, máme rozhodně šanci vrátit se na body.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Máme sice tři body, ale radost z jejich zisku nám úplně kazí vážné zranění Horejše v obličeji po nešťastné srážce s protihráčem. Přejeme mu brzké uzdravení bez následků. K vlastnímu utkání uvedu jen to, že jsme přečkali tři šance domácích a potom udeřili Uherem. Kdyby dali první branku domácí, asi by se utkání vyvíjelo jinak. Po druhém gólu Požárka už nebylo co řešit, Třeboň už jsme potom do ničeho nepustili, naopak my jsme ještě nastřelili břevno.“


FC ZVVZ Milevsko - Malše Roudné 1:1 (1:1)

Branky: 12. Petr – 39. Otepka (pen.). Rozhodčí: Kotalík - Polák, Přibyl. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:3 (Marvan, Sedlák, Petr – Cahyna, Otepka, Hála). ČK: 0:1 (89. Hřebejk). Diváků: 150.

Milevsko: Mára – P. Novotný, Kosobud, Vakoč, Petr – Sedlák (90. Jakeš), Hejl, Maršík, Kálal – Marvan, Paták (69. Šťastný). Trenér: Miroslav Strnad.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Jurásek, Cahyna, Bartoš – Škoda, Hála, O. Otepka, Neckář (68. Samek) – Píša, Vlk (50. Goretki, 90. Hošna). Trenér Marcel Tomášek.

Nejlepší hráči: Mára, Sedlák, Petr – Otepka, Píša.

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Opět jsme nějakým způsobem poslepovali naši sestavu a na soupeře jsme se snažili co nejlépe připravit. S ohledem na to, že minulé kolo doma prohrál, tak jsme věděli, že nás nečeká nic jednoduchého. První poločas jsme odehráli velmi dobře a po zásluze jsme vedli. Mohli jsme přidat ještě klidně dva góly, ale opak byl pravdou. Z penalty před koncem poločasu hosté vyrovnali. Ve druhé půli byli hosté lepší. A nás podržel pět minut před koncem brankář. Remíza asi zasloužená. Nicméně to, co se stalo na konci zápasu, jsem ještě neviděl. Musím uznat, že náš hráč zbytečně dojel míč a došlo ke střetu s brankářem. Ale aby mu potom hostující hráč dupl na hlavu… To opravdu nechápu. Další náš hráč dostal úder hlavou a nic… Tak tomu taky opravdu moc nerozumím.“

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Chtěli jsme nahradit bodovou ztrátu z domácího prostředí a bodovat za tři body. Samozřejmě jsme svojí individuální chybou, nezodpovědností nepokryli hráče a domácí toho využili. Tlačili jsme se do útoku a vytvořili šance, ale dokázali proměnit pouze penaltu. Ve druhém poločase jsme byli pohyblivější, aktivnější, ale nedokázali nic proměnit. Celé utkání bylo bojovné bez větších problémů. Bohužel až v poslední minutě se rozhodl domácí  borec, že nám zlikviduje brankaře, ale ten bohudík přežil. Následná strkanice už do fotbalu nepatří a ještě tento borec ze sebe udělal oběť. Když se na tento moment každý podívá a uvidí zákrok, za který obdržel pouze žlutou kartu, tak za chvíli nebudou žádní brankáři.“


TJ Hluboká nad Vltavou - TJ Dražice  1:1 (0:1)

Branky: 55. Stráský – 14. L. Stuchlík. Rozhodčí: Vican – Havlík, Herzog. Delegát: Eibl. ŽK: 4:4 (Čermín, Stráský, Adam, Lovička – L. Stuchlík, Veselý, Šimák, Böhm). Diváků: 80.

Hluboká: Šiller – Čermín, Jonáš, Legdan, Říha (70. Stejskal) – Němec, Stráský, Rubick, Lovička – Adam (46. Valenta), Antoš. Trenér František Cipro.

Dražice: Baka – Hojdar, Bareš, Novotný (59. M. Stuchlík), Šimák – Hořejší, Veselý, Do Trung (84. Böhm), D. Štecher – L. Stuchlík, Kromka (70. Špale, 89. Cimburek). Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Stráský, Němec – Veselý, Baka.

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „S Dražicemi jsme nepodali optimální výkon. Místo hry po zemi jsme se přizpůsobili soupeři a nakopávali míče. O osudu utkání rozhodl hned v 11. minutě neodpískaný faul na našeho brankáře, kde místo přímého kopu pro nás zahrávali hosté roh a dali z něj branku. Hráči to otřáslo a do konce poločasu jsme byli horším týmem. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře a měli jsme i tlak, ale ani z největších šancí jsme neudeřili. Hosté měli za druhý poločas je jednu střelu z dálky, jinak nic. Takže výsledek považuji za velkou ztrátu, kterou musíme napravit v Blatné, kde to bude ale velmi těžké.“

Marian Horka, hrající trenér Dražic: „V první půli jsme byli lepší. Dali gól a škoda, že jsme nedotáhli řadu akcí do druhého gólu. Tam se zápas lámal. Druhou půli nás Hluboká zatlačila a vyrovnala. Jejich hra je založená na standardních situacích a těch měli řadu. Zápas skončil zřejmě spravedlivou remízou.“

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama