Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Napínavou podívanou v Hradišti lépe zužitkovaly soupeřky z Borovan

 
úterý, 25. září 2018, 17:58

K dalšímu mistrovskému zápasu zajížděly ženy borovanského Calofrigu na hřiště fotbalistek TJ Hradiště. Zápas nabídl dobrou fotbalovou zápletku pro diváky – vedení hostí o dvě branky, snížení domácích, neproměněná penalta domácích hráček, vyrovnání a vzápětí třetí a rozhodující branka hostí.

Hned v úvodu zápasu prošla obranou hostí Sitterová, trefila jen břevno. Na druhé straně ji hned z protiútoku napodobila Jandová, brankářka Grecmanová byla u míče včas. V 9. minutě Vonková přesnou přihrávkou za obranu našla nabíhající Vyslužilovou, střela šla mimo branku. Vzápětí se na druhé straně střelou z 20 metrů prezentovala opět Sitterová, branku hostí minula.

Po čtvrt hodině zápasu se hostující hráčky dočkaly – Horná přesně našla Vyslužilovou, a ta se tentokrát nemýlila – 0:1. Hned po rozehrání se pokusila ohrozit brankářku Zemanovou opět Sitterová, míč skončil nad brankou. Ve 22. minutě vyslala Jandová do sóla poprvé Michálkovou, její střela branku těsně minula.

Ve 28. minutě si Jandová narazila míč s Kováčovou a vyslala do sóla Vonkovou. Její první střelu Grecmanová vyrazila, na dorážku už byla krátká – 0:2. Po dlouhém odkopu Kándlové ve 34. minutě od vlastního pokutového území se k míči dostala opět Michálková, její kličku Grecmanová vystihla.

Ve 41. minutě se ke slovu dostaly domácí hráčky. Po faulu Vonkové se k míči na levé straně postavila Mužíková – přímý kop skončil nad brankou hostí. Vzápětí prošla po levé straně přes tři hráčky Cinglová, ale opět minula branku. A v poslední minutě prvního poločasu střelu Mužíkové z přímého kopu Zemanová kryla.

Druhý poločas změnu vedení nepřinesl

Domácí hráčky začaly druhý poločas lépe a už ve 47. minutě Cinglová prošla po levé straně, na poslední chvíli jí míč ukopla Jančíková na rohový kop. V 59. minutě se domácí diváci dočkali snížení. Po faulu Kováčové na levé straně si míč postavila nejlepší domácí hráčka Sitterová a střelou pod břevno snížila na 1:2.

 V 63. minutě po rychlém protiútoku našla Vyslužilová nabíhající Kováčovou, střela šla vedle domácí branky. V 71. minutě zahrávali domácí rohový kop, Tichá ve vápně faulovala, k nařízenému pokutovému kopu se postavila Jamburová, jenže Zemanová se blýskla skvělým zákrokem.

Domácí dívky se ale dočkaly v 79. minutě. Po rozehraném rohovém kopu z pravé strany se tam míč po odrazu vrátil a následný centr proměnila Mužíková -  2:2.

Hned po rozehrání ale Vyslužilová poslala míč za obranu na nabíhající Michálkovou, a ta po kličce brankářce zakončila přesně – 2:3. Domácí hráčky poté vsadily vše na útok, soupeřky si však už závěr pohlídaly a odvezly si důležité body.

TJ Hradiště – TJ Calofrig Borovany 2:3 (0:2) 

Branky: Sitterová, Mužíková – Vyslužilová, Vonková, Michálková.

TJ Hradiště: Grecmanová, Veselá, Sigmundová, Sitterová, Hynoušová, Klimešová, Cinglová, Michalcová, Novotná, Jamburová, Mužíková, Šprunglová, Vaňková.

TJ Calofrig Borovany: Zemanová, Gregorová, Hurdálková, Jandová, Kándlová, Tichá, Vyslužilová, Jančíková, Kováčová, Michálková, Vonková, Horná, Pečmanová, Fürstová.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Václav Beneda