Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Katovice vyhrály v Třeboni a pokračují v úspěšné sérii

 
neděle, 23. září 2018, 12:55

V nedělním dopoledni na sebe narazili sousedé v tabulce krajského přeboru. Šestá Třeboň hostila u rybníka Svět páté Katovice.

Duel Třeboně proti Katovicím přinesl herně vyrovnanou první půli, po které odcházeli do šaten spokojenější hosté s vedením 0:1. Oba týmy ale ještě v úvodním dějství počítaly ztráty, nejprve ze hřiště odkulhal katovický obránce Hromíř a následně musel být za pomoci realizačního týmu odveden i domácí bek Pučejdl.

Mužem úvodního dějství byl brankář Katovic Švehla, který předvedl několik klíčových zákroků. Nejprve skokem k tyči zlikvidoval v 10. minutě povedený přímák Holzeplovi a z následného rohu reflexivně na brankové čáře vyrazil míč po skrumáži.

Katovice se v ofenzivě osmělily později, rána Vladimíra Uhera po přímém kopu Repy byla sice tvrdá, ale třeboňský gólman Kopecký ve spolupráci s obranou na čáře míč vyrazili.

Následovala situace, po které se klidně mohlo červenat. Záložník Katovic Chylík se nejprve dožadoval faulu na svou osobu ve středu hřiště, když ovšem u sudího Jarolíma neuspěl, rozběhl se proti jednomu z protihráčů a hodně ostrým skluzem ho poslal k zemi. Žlutá karta byla pro něj ještě milosrdná.

Jediná gólová situace první půle se zrodila ve 33. minutě, akci po levé straně a nezištnou přihrávku do prostoru malého vápna dokázal přetavit v branku Vladimír Uher, jenž předběhl beka a přízemní střelou zblízka otevřel skóre – 0:1.

O chvíli později mohly Katovice opět děkovat Švehlovi, který hasil hrubou chybu obrany. Proti Lonsmínově dělovce si hostující gólman hodně vyběhl a vyrazil ji.

Druhou půli ovládly Katovice

To bylo po hříchu vše, čím byla Třeboň v ofenzivě nebezpečná. Jiskra se ve druhém poločase nevyrovnala s vysokým presinkem Katovic, pouze nakopávala balóny, s čímž si obrana hostí hravě poradila a brankář Švehla byl už prakticky bez práce. Mužstvo trenéra Malého naopak přidalo v 58. minutě druhou branku, Michalu Požárkovi stačilo dorazit do prázdné brány míč vyražený Kopeckým – 0:2.

Nekoncentrovaná obrana Třeboně mohla inkasovat vzápětí znovu, Michal Požárek dostal průnikovou přihrávku, ale samostatný nájezd řešil lobem jen do horní tyče. Katovice přišly ve druhé půli ještě o zraněného Horejše, ten musel po tvrdém střetu s Růžičkou střídat a putoval rovnou do českobudějovické nemocnice se zlomeným nosem a podezřením na otřes mozku, tři body hostům ale už nikdo vzít nemohl.

Třeboň nepotvrdila body získané v minulém kole s prvním Lomem. „V prvním poločase jsme ještě hostům stačili, tam je hodně podržel gólman. Po obrátce už jsme nestíhali, Repa s Požárkem a Uherem si vepředu věděli rady a my jsme rádi, že jsme prohráli jen 0:2, ještě tam totiž bylo to břevno,“ řekl Jihočeskému fotbalu František Švaňa, vedoucí a manažer Třeboně.

TJ Jiskra Třeboň – SK Otava Katovice 0:2 (0:1)

Branky: 33. Uher, 58. Požárek. Rozhodčí: Jarolím - Klátil, Peterka. Delegát: Brož. ŽK: 2:3 (Průcha, Koktavý – Chylík, Janoch, Hajdušek). Diváků: 250.

Třeboň: Kopecký – Pučejdl (28. Týnavský), Hami, Lonsmín, Koktavý – Holzepl, Franěk (75. Cimerhanzl), Vávra, Doležal – Růžička, Průcha (62. Schneider). Trenér Karel Kladenský.

Katovice: Švehla – Hromíř (10. Koutský), Hajdušek, Janoch, Horejš (74. Cibulka) – Tušer – Uher, Kagui, Chylík, Repa – Požárek (88. Michálek). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: nikdo – Repa, Požárek, Uher.

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle