Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Reprezentantky Kaplice si odvezly body i z trávníku sezimoústeckého Sokola

 
čtvrtek, 20. září 2018, 22:13

Kaplická děvčata se v třetím divizním kole představila na hřišti Sokola Sezimovo Ústí. Podle tabulky byly favoritkami hostující hráčky, ale domácí se sešly v dobré sestavě, a tak se jako vždy dala očekávat vyrovnaná bitva.

Poprvé Kapličandy ohrozily branku soupeře ve třinácté minutě. Po nahrávce od Bartoníčkové střílela mimo Matoušková. Nedlouho poté se ale skóre měnilo a větší radost z toho měly hostující fotbalistky. Markéta Bartoníčková přesnou přihrávkou našla v gólové pozici Veroniku Jedličkovou, která dokázala překonat brankářku Andreu Smržovou – 0:1.

Byl to důležitý moment po další vývoj střetnutí, a jak se později ukázalo, byla to branka i vítězná. V dalším průběhu prvního poločasu se hra odehrávala převážně mezi šestnáctkami, bez větších brankových příležitostí. V úvodu druhého dějství se do střelecké pozice dostala Matoušková, sympaticky vyhlížející střela se však mezi tři tyče nevešla.

V 56. minutě už to ale o dva góly přece jenom bylo. Střelu Veroniky Jedličkové stačily bránící hráčky ještě zablokovat, ale odraženého balonu se zmocnila Zuzana Matoušková, a na její ránu byla gólmanka Smržová krátká – 0:2.

V dalším průběhu si kaplická děvčata hlídala své dvoubrankové vedení. S blížícím se koncem se domácí fotbalistky více tlačily do ofenzivy, což byla voda na kaplický mlýn. Hráčky Spartaku měly více prostoru k útočení. Gólovou hlavičku Pálkové zneškodnila Smržová.

Deset minut před koncem postupovala od poloviny hřiště na branku Martina Chvalová a na její zakončení byla domácí gólmanka krátká – 0:3. V samotném závěru po nahrávce od Pálkové mohla výhru hostů pečetit Bartoníčková, ale bránu přestřelila.

Kapličandy těžký zápas zvládly herně i výsledkově a domů si díky dobrému kolektivnímu výkonu odvezly velmi cenné tři body. Utkání s přehledem odřídil rozhodčí Filip Sebera. V dalším kole čeká Kapličandy další těžká výzva, když budou hostit Vodní stavby Plzeň.        

TJ Sokol Sezimovo Ústí – FK Spartak Kaplice 0:3 (0:1)

Branky: 16. V. Jedličková, 56. Matoušková, 80. Chvalová, Rozhodčí: F. Sebera. ŽK: 0:1 (V. Jedličková). Diváků: 50.

S. Ústí: Smržová – Pěchová, Sesztáková, Šalátová, Koktavá, Ziková, Kratochvílová, Hliňáková, Mrzenová, Macková, Šimáková. Střídaly Stejskalová, Hospodářská, Motyčáková, Masařová.

Kaplice: Klomfarová – K. Jedličková, Vávrová, Vaňková, Vocedálková, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Pálková, Chvalová, V. Jedličková. Střídaly Straková, Michalicová, Chudá, Suchanová, Važanová, Horelicová,

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec