Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice zaslouženě rozstřílela Kamenný Újezd

 
úterý, 18. září 2018, 10:23

Kapličtí v domácím zápase s Kamenným Újezdem chtěli zabodovat naplno a vrátit se tak na první místo tabulky. Hosté však v minulém kole doma porazili Dříteň, a tak si rozhodně zasloužili pozornost, a nedopustit tak nějaké možné podcenění ze strany spartakovců.

Domácím vyšel vstup do zápasu náramně. Již ve čtvrté minutě se kapličtí příznivci mohli radovat z gólu. Na levé straně vybojoval míč František Marek, byl bránícím hráčem faulován a domácí měli výhodu trestného kopu. K balonu se postavil Martin Pulec a povedenou střelou pod břevno překonal brankáře Barvu – 1:0.

Domácí hráli aktivně a hosté si pomáhali fauly. Po dalším z nich se provedení přímého kopu ujal František Marek. Vyslal pořádnou dělovku, která brankáři trochu zaplavala, ten ji přesto dokázal vyrazit nad břevno. Jenomže při zákroku si poranil zápěstí tak, že musel být ošetřován, a následně i vystřídán. Jeho místo mezi třemi tyčemi zaujal středopolař Radek Soukup, což byla pro hosty nepříjemná situace s ohledem na další vývoj střetnutí.

Následovala série rohových kopů, při kterých hostující obrana odolala. V minutě šestnácté Kapličtí ve středu hřiště dobře zakombinovali, po spolupráci Daniela s Pulce se k míči dostal Divoký, který přesnou kolmicí našel rozběhnutého Lesňáka. Ten byl sám před Soukupem, který ale stačil míč vyrazit na rohový kop.

Pak pokoušel střelecké štěstí na druhé straně kapitán Černý, ale technický pokus se mezi tři kaplické tyče nevešel. V 21. minutě se za vápnem do míče opřel Martin Pulec, táhlá přízemní rána prolétla vedle levé tyče. Domácí byli lepším fotbalovějším týmem a měli míč o poznání častěji na svých kopačkách, ale druhý gól ne a ne přijít.

Ve 33. minutě na vlastní polovině vystihl přihrávku hostů kapitán Josef Gondek a vydal se nejkratší cestou k brance soupeře. Ač byl několikrát atakován, od balonu se odstrčit nenechal. Na hranici velkého vápna se do míče opřel a za utaženou přízemní ranou se Soukup jen ohlédl – 2:0.

Pět minut před přestávkou se do dobré palebné pozice dostal hostující Sládek, jenž si naběhl za obranu Spartaku, s jeho pokusem si brankář Kuchař poradil. Třetí gól Kaplice mohl vzápětí přidat po centru od Divokého Lesňák, branku soupeře ale vysoko přestřelil.

Na samotném konci poločasu se domácí ještě jednou stihli prosadit, když po zpětné přihrávce střílel Martin Pulec, křížnou střelu po zemi Soukup jen vyrazil před sebe a dobíhající Marek Urazil měl usnadněnou úlohu, zblízka dorazil míč do branky – 3:0.

Kanonáda Kaplice po přestávce zmohutněla
I po změně stran se hrálo pod taktovkou spartakovců, kteří zápasu jasně dominovali, a jediná nevyřešená otázka byla výše končeného skóre. Hned v první minutě druhé půle Kebl zatáhl míč středem, přihrál jej do šance Lesňákovi, tomu však střela nesedla a Soukup pohodlně kryl.

V 53. minutě Pulec znovu našel Lesňáka, ten se dostal do vápna, křížná střela se mezi tři tyče nevešla. Stejně dopadl o chvíli později i Divoký, jeho střela minula levou tyč Soukupovy svatyně. V 58. minutě zatáhl míč po pravé straně Lesňák, tečovaný centr skončil na břevně, dorážející Urazil v krkolomné pozici míč do branky nedostal. A stejně dopadl i Divoký s Pulcem.

Pak se po dlouhé dobře připomněli hosté, ale proti střídajícímu Kotalíkovi včas vyběhl Kuchař, a překonat se nenechal. Po hodině hry se naopak z gólu radovali Kapličtí. Po Pulcově přihrávce Lesňák na dlouho nohu poslal míč jen do vybíhajícího Soukupa, ale k snadné dorážce se dostal Marek Urazil – 4:0.

Za dalších pět minut obdobná situace se stejným výsledkem. Po spolupráci Pulce s Lesňákem, proti druhému jmenovanému stačil vyběhnutý Soukup zakročit, ale za vápnem se k meruně dostal Jiří Divoký a pohotová střela do odkryté brány znamenala vedení již 5:0.

V 73. minutě spartakovci dovršili půltucet. Pulec rychle rozehrál trestný kop doleva na volného Urazila, ten pronikl do vápna, předložil míč nepokrytému Jakubu Lesňákovi – 6:0. Krátce n to si Lesňák našel prostor ke střele, rána olízla břevno.

V 77. minutě další rychlá kombinace Kapličáků, Martin Pulec se z pravé strany dostal do vápna, nabídl míč na zlatém podnose Marku Urazilovi, který snadno zkompletoval svůj hattrick – 7:0.

Na druhé straně se ke střele dostal Sládek, mířil těsně nad Kuchařovu bránu. V 83. minutě centroval kaplický Daniel, střídající „béčkař“ Janura hlavičkoval mimo. Vzápětí vlétl do vápna hostů Lesňák, byl seslán k zemi gólmanem Soukupem a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavil kapitán Gondek, leč bránu přestřelil.

Přesto se domácí ještě jednou z gólu radovali. Marek vyslal do úniku Petra Januru, který postupoval sám na branku, a umístěnou střelou k tyči prokázal své střelecké schopnosti – 8:0.

Zápas pak ukončil v posledních vteřinách závar před hostující brankou po rohovém kopu, který zakončil kapitán Gondek bombou do tyče. Kapličtí se po přesvědčivém výsledku vrátili o skóre do čela tabulky. Hosty více než výsledek mrzí zranění brankáře Barvy.

FK Spartak Kaplice – TJ Sokol Kamenný Újezd 8:0 (3:0)

Branky: 45., 60. a 77. Urazil, 4. M. Pulec, 33. Gondek, 65. Divoký, 73. Lesňák, 87. Janura. Rozhodčí: Žurek – Pícha, Reitinger. ŽK: 0:2 (Sládek, Soukup). Diváků: 165.

Kaplice: Kuchař – Štrbačka, Kebl, Čutka, Gondek, Daniel, Divoký (80. Vaniš), M. Pulec, F. Marek, Lesňák, Urazil (77. Janura).

K. Újezd: Barva (11. Svobodný) – Rožboud, Stegbauer, Průdek, Komberec (61. Nejedlý), Filip (46. Kotalík), Černý, Soukup, Frnka, Sládek, Mráz.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec