Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí dali krásný úvodní gól, pak se jim nepochopitelně přestalo dařit

 
sobota, 15. září 2018, 13:47

V souboji dvou týmů ze spodní poloviny tabulky ČFL na píseckém trávníku uspěl východočeský Převýšov, který se rychle vzpamatoval z vedoucího gólu domácích, po šesti minutách vyrovnal a ve druhé půli si vypracoval vítěznou trefu po jedné z brejkových situací. Hosté zvítězili potřetí za sebou, Jihočeši padli podruhé v řadě.

Z pohledu týmu od Otavy začalo utkání pohádkově. Po sérii rychlých přihrávek ve 4. minutě se pár metrů před pokutovým územím dostal k míči Jakub Held a nechytatelnou bombou rozvlnil síť za zády převýšovského brankáře Romana Dundy. Zvýšit mohl v 8. minutě Jiří Januška, jenž si před vápnem udělal slibný prostor ke střele, ale mířil vysoko.

Nedáš – dostaneš, o dvě minuty později bylo srovnáno. Po rohu z pravé strany, který zahrával Tomáš Labík, se hlavou přesně trefil Jiří Černý. „Zacloumal s námi první gól po krásné akci domácích, ale potom nám vyšla standardní situace,“ rekapituloval trenér hostí Jan Kraus. Zbytek poločasu byl vyrovnaný, přičemž o něco výraznější příležitosti měli Písečtí. Před brankářem se však neprosadil Dušan Pinc, neujaly se ani střely Martina Voráčka resp. Václava Milce.

Bezmocně rozhazovali rukama

Brzy po zahájení druhé půle spálili velkou šanci Východočeši a v 58. minutě si vybral smůlu písecký celek, když Dušan Pinc zblízka trefil levou tyč po akci Martina Voráčka. Krátce po vstupu na hřiště v 77. minutě na sebe upozornil střídající Lukáš Ric, jenž spolu s Romanem Vávrou přišel v minulých dnech z Příbrami, ale brankář Roman Dunda zažehnal nebezpečí.

Rozhodující moment nastal v 78. minutě. Hosté neúnavně hrozili z brejků a tentokrát byli úspěšní. Písecký gólman Kamil Hajdušek vyrazil střelu z pravé strany, ale už nedosáhl na dorážku střídajícího Martina Holce, který vyběhl na trávník pouhých šest minut předtím. Pokusy domácích hráčů o vyrovnání většinou končily bezmocným rozhazováním rukama. K výraznější možnosti se dostal pouze Tomáš Benetka, ten ale v 81. minutě po rohu přestřelil.

Písečtí padli podruhé za sebou. Předtím si přivezli porážku 0:3 z Dobrovic. „Přes špatný výsledek jsem se rozhodl neměnit sestavu, protože mančaft nevypadal špatně. Bohužel, hráči se nevyvarovali chyb, které se stále opakují, a strašně složitě řešili útočné situace. Musíme se zamyslet o změnách. Někteří hráči si neplní, co by měli,“ tvářil se zklamaně domácí trenér Rostislav Grossmann. „Výsledkově a, myslím, že i herně to bylo z naší strany dobré. Jsme maximálně spokojení,“ dodal za hosty Jan Kraus.           

FC Písek – SK Převýšov 1:2 (1:1)

Góly: 4. J. Held – 10. J. Černý, 78. Holec. Rozhodčí: Lafek – Šafránková, Žáková. ŽK: 2:1(58. Milec, 75. Voráček – 90. Živný). Diváků: 250. 

FC Písek: Hajdušek – Benetka, Vacovský, Holý, Hanzlík – J. Held (76. Ric), Milec, Januška, Voráček (87. Petřík) – M. Held (65. Hrachovec), Pinc (76. Presl). Trenér Rostislav Grossmann.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle