Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kanadské fotbalistky na návštěvě akademie

 
čtvrtek, 13. září 2018, 10:19

V úterý 11. září dopoledne se v akademii mluvilo povětšinou anglicky. Tým našich dívek měl totiž společný trénink s fotbalistkami kategorie U14 z kanadského klubu Cumberland United Soccer Club, které zde byly na pozvání jejich bývalého a našeho současného trenéra Slávy Rožbouda.

Sláva Rožboud, hlavní trenér kategorie U16 v naší akademii právě v tomto klubu z kanadského Ontaria jako trenér šest let působil. Po svém návratu pak začal pracovat jako trenér v naší akademii.

V rámci rozvíjejícího se partnerství mezi SK Dynamo ČB Akademie a Cumberland United Soccer Club Sláva zorganizoval a zajistil start tohoto kanadského týmu na mezinárodním turnaji Pelimatkat Cup 2018, který se pro kategorii U14 dívky hraje o víkendu v Písku. Turnaj je skvěle obsazen, kromě české špičky jako jsou např. SK Slavia Praha, AC Sparta Praha nebo FC Viktoria Plzeň se ho zúčastní také i RCD Espanyol Barcelona, švédský Hammarby IF, ŠK Slovan Bratislava a další.

V rámci předturnajové přípravy měly proto kanadské dívky právě v úterý dopoledne naplánovaný dvouhodinový trénink s naším týmem dívek, který vedli Sláva Rožboud a David Tomášek společně s trenéry našich dívek Martinem Dvořákem a Dianou Benátovou, doplnění dvojicí kanadských trenérů. Po tréninku, který si všichni zúčastnění náramně pochvalovali, následovala prohlídka našeho tréninkového centra zakončená společným obědem. Po obědě vzal Sláva s Davidem kanadský tým na prohlídku Českých Budějovic. Historické centrum Budějek a exkurze do pivovaru Budvar se hostům moc líbila.

Krátce jsme vyzpovídali i hlavního trenéra Kanaďanek, kterým je sympatický Duane Bonadie: „Jsme rádi, že zde můžeme být, děkujeme Slávovi, že toto celé pro nás zorganizoval. Jsme v České republice a v Evropě vůbec poprvé v životě. Moc se nám tu líbí, prohlídli jsme si Prahu, je to moc krásné město. Dnes jsme měli super trénink společně s českými děvčaty, Vaše dívky mohu jen a jen pochválit. Poté jsme absolvovali prohlídku Vašeho tréninkového centra, opravdu tady máte perfektní zázemí, všechna čest. Odpoledne se těšíme na prohlídku Českých Budějovic a návštěvu pivovaru Budvar, protože české pivo je vyhlášené. Zítra odehrajeme ještě přátelské utkání s Viktorií Plzeň a v pátek náš čeká již turnaj v Písku. Moc se těšíme na konfrontaci s evropskými kluby. Naše dívky doma hrají nejvyšší možnou soutěž v rámci provincie Ontario, trénujeme pětkrát týdně. Tak snad v Evropě neuděláme ostudu. Určitě se ale těšíme na další setkání s Vámi, věřím, že rozvíjející se spolupráce mezi Vaší akademií a naším klubem bude pro všechny jen a jen přínosem.“

Nám nezbývá než kanadským dívkám popřát mnoho úspěchů nejen na turnaji v Písku a těšíme se na další spolupráci.

Napsal(a) Dan Mikulička | Foto SK Dynamo Akademie